Integrera manuell behandling med funktionell träning!

Vill du också bli en terapeut eller PT som lyckas väsentligt bättre än konkurrensen och lär dig adressera det som skapar lösningar och besvärsfria klienter?

Med en STAC Professional-utbildning i bagaget, kan du knyta ihop framgångsrika manuella behandlingstekniker med korrektiv och funktionell träning i den väl beprövade steg för steg-rutinen kallad STAC Metoden. Perfekt för alla er som tröttnat på att inte riktigt kunna hjälpa era klienter att rehabilitera och uppgradera sina kroppar till den nivå där ni slipper ses, klienten är nöjd och besvärsfri och därmed en levande reklampelare för din verksamhet.


Vilka kan gå STAC Professional?
Utbildningen riktar sig till professionella hälsoarbetare såsom naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, osteopater, idrottsläkare, massörer, akupressörer samt fystränare, personliga tränare (PT), specialtränare för en viss idrott eller liknande kompetenser.
Alla deltagare, oavsett utbildning, har ruggig nytta av varandras kompetens, tjänster och samverkanseffekter.
Framtidens hälsoarbetare måste kunna 50/50, dvs både manuell medicin och korrektiv och funktionell träning. Detta innebär att man måste kunna screena, behandla, göra enkla program, uppgradera och instruera enkla korrektiva och funktionella övningar för att neutralisera det orsakskomplex som genererar problemet.

Hur går det till på STAC Professional?

Du tillbringar två och en halv dag på STAC i Ronneby. Du lära dig grunderna kring hur du på ett effektivt sätt screenar, bedömer, behandlar, korrigerar och funktionellt tränar klienter med allt som kan tänkas rymmas i begreppen ”upper crossed syndrome” och ”lower crossed syndrome”, dvs. allt från migränliknande huvudvärk och nacksmärta till ländryggsvärk, ljumskbesvär och knäproblem.
 
STAC Professional Steg 1
I detta steg lär vi ut en enkel och mycket användbar basal screening för hållning, flexibilitet, andningsmönster, mittsektionsstabilitet och integrering av stabilitet och dynamik i tre plan.
Vi praktiserar de första viktiga stegen av felsöknings- och analysprocess vilka borde föregå all intervention. Vi går igenom hur man på ett extremt effektivt sätt kan integrera stretch-, mobilitets- och korrektiva övningar/övningsprogram med manuella tekniker såsom mjukdelsmobilisering, triggerpunktrelelease, mobilisering, manipulation m.m. 

STAC Professional Steg 2
I detta Steg går vi vidare och lär ut de program, övningar och justeringstekniker som ofta blir fallet från besök tre och framåt för den generella idrottsskade-/arbetsskade-/rehabiliteringsklienten. Dvs. hur går man vidare med behandling och träning, när man kommit en bit på vägen och täppt till de största luckorna rörande hållning, muskelbalans och inre bålstabiliet. Vi adresserar även lite svårare besvärskomplex i nack-/skulderregionen och bäcken-/höft-/knäregionen. 


På STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning är vi kända för att fixa s k ”omöjliga fall” likaväl som vardagliga fall. Vi jobbar med helheten, vi har en holistisk grundinställning. Oavsett om man bokar en naprapattid eller bokar en STAC Custom Made adresserar vi HELA det effektiva orsakskomplexet som ligger bakom varje enskild klients besvär. Oavsett om det är vällagrat och komplext eller nytillkommet och relativt "enkelt".

Förutom att ni själva lär mera om hur man integrerar manuell medicin med korrektiv och funktionell träning, bjuder utbildningen också på ett inspirationspass kallat ”Functional Mania” med någon av våra coacher som instruktör.
Ni kommer också att kunna äta god mat på Brunnsparkens Restaurang & Café eller Puls i Ronneby samt åtnjuta bekväm logi på vandrarhem, pensionat eller hotell nära Brunnsparken och STAC.

Aktuella kursdatum:
Se kalendarium på startsidan

Tider för kursdagarna:
Onsdag Introduktionsföreläsning kl. 17.00-18.30. 
Torsdag 09.00-17.00 
Fredag 09.00-15.30.


Bokning:
Skicka ett mail till info@stac.nu eller ring 0457-46 20 20

Pris och betalning:
För priser se prislista
Betalning sker via faktura, var god uppge namn, telefon, e-post och faktureringsadress vid bokningstillfället. Betalning ska vara STAC tillhanda senast enligt betalningsdatum på faktura. Anmälan är bindande.

OBS! Boende och måltider ingår ej i priset för STAC Professional. Fika ingår under kursdagarna ;-).

Boende:
Ange att ni skall gå på "kurs på STAC" så får ni möjlighet till nedanstående rabatterade hotellpriser.
Boende på pensionat eller hotell (Villa Vesta, Hviidehus,) från 500:-/natt och person i dubbelrum inkl frukost. Glöm inte, att tydligt delge att ni skall gå "kurs på STAC" och att det skall finnas ett specialpris för detta.

Både vandrarhem, pensionat, hotell och lunchrestaurang ligger inom gångavstånd från STAC.

Mat:

Vi äter gemensamma måltider (lunch) på Brunnsparkens Restaurang & Café eller Puls i Ronneby. Middag äter man på egen hand. Ibland samlar vi ihop oss några stycken och äter även gemensam middag. Vi kan föreslå middagsställen.
 

Hjärtligt välkommen till STAC!