Boka tid

Boka enkelt din tid för naprapatbehandling och träning via vårt bokningssystem. När det gäller förfrågan om STAC Custom Made, STAC Kost- och Livsstilskonsultation m fl tjänster ringer du på 0457-462020 eller mailar på info@stac.nu.

OBS!  Avbokning skall ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras fullt pris.

Boka tid på STAC Ronneby

Prislista

Delbetalning

Ni är många som efterfrågat en möjlighet att delbetala era utbildningssatsningar hos oss på STAC och nu finns den möjligheten genom vårt samarbete med HumanFinans.

Human Konto

Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta! I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t ex låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i 12 eller 24 månader.

Öppettider

STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning

 

STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning finns sedan hösten 2016 på Emaljervägen 7 i Ronneby. STAC I & N är öppet för dig som bokat tid för naprapatbehandling eller personlig träning.
Kontakta oss på 0457-462020 eller info@stac.nu så svarar vi så fort vi kan:).

STAC Academy är vår utbildningsdel där vi erbjuder några av marknadens bästa utbildningar för tränare och terapeuter. Här kan du läsa mer om våra utbildningar, http://www.stac.nu/stac-division/stac-academy/
A
nmälan el frågor om utbildningar skickar du in på info@stac.nu.

Hjärtligt välkommen till STAC Academy!!

STAC Professional Steg 1 och Steg 2

STAC Professional Steg 1 och Steg 2

Utbildningen till STAC Professional är en flerstegsutbildning (steg 1- 2) i konsten att samla relevant information, analysera denna, prioritera åtgärder, skapa en dynamisk tränings- och behandlingsplan och implementera denna.

Redan efter STAC P Steg 1 har man riktigt bra förståelse för processen, de olika momenten och hur man hanterar de första stegen i en rehabilitering, dvs i en professionell konsultation.

Men, man behöver komplettera med STAC P Steg 2 för att väsentligt fördjupa, bredda, lära sig mera och gå från en bra till en professionell utövare, som kan hantera hela vidden av processen och dessutom ta den flera steg vidare med sina klienter.

Vad blir man professionell på?

 • Efter STAC Professional Steg 1 är du riktigt duktig och förberedd på att screena (hållning, stabilitet och rörelse), bedöma orsakssamband, komplettera med manuell undersökning, analysera och sortera åtgärder samt påbörja individuellt anpassad rehabilitering, uppbyggnad eller habilitering med olika kombinationer av manuell behandling och korrektiv träning.
 • Efter STAC Professional Steg 2 har du kraftigt fördjupat, implementerat och byggt vidare på alla ovanstående kvaliteter och är professionell på att skaffa snabb väsentlig statisk, dynamisk och manuell undersökningsinformation. Du behärskar en mer detaljerad analys, kan skapa en prioriterad åtgärdsplan med en effektiv mix av korrektiv och funktionell träning i symbios med manuell behandling/intervention.

STAC Professional Steg 1, innehåll

 • Klinisk erfarenhet, vetenskaplig förankring och helhetsapproach
 • Statisk tredimensionell hållningsanalys
 • Vanliga posturala adaptationsmönster
 • Dynamisk funktionsanalys och tester
 • Manuell funktionsanalys och tester
 • Det effektiva bakomliggande orsakskomplexet
 • Analys och prioriterad åtgärdsplan
 • Manuell intervention, behandlingstekniker och strategi
 • Korrektiv och funktionell träning och strategiska övningsval

STAC Professional Steg 2, innehåll

 • STAC processen, en systembaserad approach för problemlösning
 • Fördjupad tredimensionell hållningsanalys
 • Kombinationsdiagnostik och posturala adaptationsmönster
 • Kompletterande dynamisk funktionsanalys
 • Integrerad och anpassad manuell funktionsanalys
 • Prioritering och adressering i det effektiva orsakskomplexet
 • Smärt-, reflex- och kompensationsmönster
 • Övningsval, nivåbestämning och effektiv programdesign
 • Manuell intervention, avvägningar och strategi
 • Förstå processen från datainsamling via analys till åtgärder

Vem undervisar på STAC Professionalutbildningarna?

Alla utbildare på STAC Professionalkurserna är ledande i branschen och har minst dubbel kompetens, dvs har en legitimation som naprapat, fysioterapeut, etc. och minst en nivå som STAC Professional Steg 2, ofta även STAC Elittränare. Din utbildare har alltid lång erfarenhet av att utföra statisk och dynamisk screening och har lång framgångsrik erfarenhet av att jobba kliniskt på det sätt vi undervisar.

Vem kan anmäla sig till STAC Professional?

Steg 1. Alla typer av manuella terapeuter, fystränare, personliga tränare och annan hälso- och sjukvårdspersonal, kan anmäla sig till STAC Professional Steg 1.

Steg 2. Man behöver antingen ha genomfört steg 1 eller vara väl bekant med hållningsanalys, rörelseanalys, manuell undersökning och åtgärder såsom rehabiliteringsträning och manuell behandling.

Preliminära kurstider:

Onsdag 17.00-19.00

Torsdag 08.30-17.00, lunch 12.00-13.00

Fredag 08.30-15.30, lunch 12.00-13.00

Observera att tiden 15.30 sista dagen är satt för att alla skall vara kvar HELA kurstiden och INTE behöva lämna tidigare. Boka hemresa så att du kan närvara hela kurstiden.

Kursort och kursställe:

Vanligtvis går kursen i någon av våra samarbetspartners lokaler i Stockholm eller Malmö, men ibland också på STAC Huvudkontor i Ronneby. Mer aktuell information gällande specifikt kurstillfälle finns att inhämta på därför avsedd annons eller i kalendarium.

I Stockholm: CrossFit 162 West, Skattegårdsvägen 130, Vinsta/Vällingby (bredvid Bilprovningen). Tunnelbana dit, ta ”Grön linje”, avstigning ”Johannelund” plus 12 min promenad.

Boka och ytterligare information:

Bokning sker på många olika sätt, tex direkt via annonser på hemsidan, på Facebook-annons eller via info@stac.nu.

Se STAC Prislista 

stretchbehandling