STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 28 FEBRUARI 2012


3 mål och "hat trick" i A-lagsdebuten med Sölverborgs IK i Alltvåan! Joakim Dettners adept Jeppe Thomasson -97 är het som en bakpotatis! Efter bara 3 månaders rehabilitering (knäskada, ledbandsruptur) och uppbyggnadsträning på STAC, har Jeppe börjat visa framfötterna rejält! Vi gratulerar Jeppe, som redan innan vår rehabilitering givetvis var en hockeytalang, och påminner om att härdningen skall ske i ungdomslaget ett eller ett par år till. Under tiden bygger vi upp det som krävs för att lyckas och hålla hela vägen...

Upplagd av admin kl. 14:57  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 FEBRUARI 2012


Jonas Colting tar hjälp av Joakim Dettner och STAC för sin pre- och postoperativa rehabiliterings- och uppbyggnadsträning. Jonas (som är dubbel världsmästare i Ultraman, dvs. dubbla Ironman) skall operera området kring båda sina höftleder och vill inte lämna något åt slumpen i vare sig gällande förberedelserna innan eller rehabiliteringsprocessen efter operationen.Därför har han valt Joakim och STAC som partner. Jonas planerar att genomföra Kalmar Ironman i slutet av augusti 2012, så det finns ju inte obegränsat med tid till förfogande. Tuff utmaning till tuffa rehabiliterare alltså!Vid dagens konsultation var det dags att instruera det preoperativa träningsupplägget och dess periodisering, för att så optimalt som möjligt förbereda/programmera det funktionella neuromuskulära samspelet mellan höftledsnära muskler/motorprogram och generella bålstabilitetsprogram både ur statisk, semidynamisk och dynamisk aspekt. Mötet tog ca 3½ timma så det var lite att gå igenom, både behandlings- och instruktionsmässigt. Jonas har som tur är relativt lätt att lära och är mycket väl insatt i hur kroppen fungerar, så det gick ganska smidigt.Jonas och hans duktiga hjälptränare Anetth Lindström (Lic. Master KFT) från Borås åkte duktigt taggade och uppdaterade från STAC. Läs gärna mer om vad Jonas tyckte och hans vidare rehabiliteringsresa med STAC som guide på "Coltings blogg".

Upplagd av admin kl. 19:09  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 FEBRUARI 2012


Johannes Tonelid, min enda professionella bandyadept har bara 18 år gammal redan slagit sig in i Nässjö IF´s A-lag, dvs. till Allsvenskan i bandy! Johannes har gjort det många i den åldern inte mäktar med! Han har bestämt sig för att lyckas, tagit ett moget beslut och tränat enligt ett individuellt anpassat upplägg för att bygga upp en optimal bandyfysik parallellt och integrerat med sin bandyträning.

"Superhäftigt att få göra Allsvensk bandydebut redan den här säsongen. Utan dig Jocke tillsammans med STAC/Kroppsinvest är jag ganska säker på att allsvenskt spel den här säsongen inte hade varit något alternativ!" /Johannes

Klättringen från juniorspel med slitna ljumskar och värkande ryggslut i IK Bore för två år sedan och sedan Nässjö IF´s J18/J20 (bandygymnasiet) blev snabb! Efter bara två år av professionellt periodiserad bandyuppbyggnadsträning och parallellt högsäsongsupplägg med hjälp från STAC, är första delmålet infriat,-Allsvenskt spel!

"Det är just min fysik som gör att jag har fått chansen till Allsvenskt spel - en snabb skridskoåkning (som jag fått utav benträningen anpassad för en bandyspelare) och en bra uthållighet vilket gör att jag orkar ta jobbet som krävs både i det offensiva spelet men kanske framförallt i det defensiva (något jag byggt upp med matchlik uthållighetsträning, både ute i spåret och på asfaltsplanen). Allt sommarens slit har gett resultat, men det betyder inte att jag inte kommer kämpa ännu hårdare under kommande uppbyggnadsperiod." /Johannes

Vi gratulerar Johannes som visat att ala drömmar går att infria, bara man tar ett beslut och är beredd att göra det som krävs! Två matcher har det blivit i Allsvenska Nässjö IF hittills, -bra jobbat johannes! Hoppas fler "junisar" blir inspirerad av din resa!

Livet går dock vidare. Om mindre än två månader, efter sedvanlig individuell screening och STAC Fystest_bandy, startar tredje uppbyggnadsperioden med programdesign och periodiseringsupplägg från STAC. Målet är att bygga den redan Allsvenskt dugliga accelerations- och speedförmågan ännu bättre!

Acceleration ochspeed är dock bara en del av spelet, vi tittar på allt från funktionell styrka och bålstabilitet till den grenspecifika uthålligheten och återhämtningsförmågan. Johannes har flera steg kvar både gällande träning och personliga mål!

Upplagd av admin kl. 20:06  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 FEBRUARI 2012


Vår STAC Elitfond-adept Kim Sunna presterar som väntat mycket bra i Allettan med Kiruna IF. 16 poäng på 12 matcher är bra, men Kim har mera på lager "-jag är bra med, känner mig ruggigt pigg men kommer att explodera än mera framöver!, säger Kim, när jag förhör mig om läget inför dagens söndagsmatch i AllEttan Norra mot "löven" i Umeå. Det kommer nog att stå 20 poäng i "total points" tabellen på måndag. Kiruna leder Serien med 7 poäng (33) framför Björklöven och Asplöven på vardera 26 poäng. En direktplats till playoff 2 hägrar vid vinst idag.

Upplagd av admin kl. 10:33  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 FEBRUARI 2012


STAC Elitfond-adepten Linus Miketinac -97 KRIF Hockey, har tillsammans med Melker Persson KHK blivit uttagna till regionläger som kan generera plats i ungdomslandslaget i ishockey! Linus har tillsammans med övriga killar födda 1995-97 tränat både uppbyggnadsträning och högsäsongsträning på STAC sedan våren 2010.

Dessa 15-16 åringar från KRIF Hockey leder både U16 serien i Skåne och J18 serien i Småland. Bilden är från segern i DM-finalen mot Karlskrona HK.


Linus själv har efter stora fysiska, tekniska och mognadsmässiga framsteg blivit antagen som STAC Elitfond-adept sedan hösten 2011. Detta innebär att Linus tränat med individuellt anpassat kost-, tränings- och periodiseringsupplägg för att optimera hans utveckling och belastningstålighet som hockeyspelare och samtidigt skapa en långsiktig allmän hälsoutveckling.

Linus "resa" på STAC (rehabilitering, screening, programdesign, periodisering, träning med PT, behandlingar m.m.) delar han med många andra lovande ishockeyspelare från yngre juniorer till erfarna elitspelare med NHL-meriter.

Det är inte bara våra 15 STAC Elitfondare som gjort en grundlig screening och fått individuellt upplagda program och träningsupplägg (STAC Custom Made "din idrott") utan ytterligare ca 100 hungriga idrottare inom allt från ishockey, fotboll, handboll, längdskidåkning och triathlon till spjutkastning, baseball och undervattenrugby gör detsamma varje vecka!

Framtidens sätt att grundligt, grenspecifikt och systematiskt träna upp kroppar som både tål och kan utveckla hela sin potential finns redan på STAC. Genom tjänsten STAC Custom Made "din idrott", kan även du påbörja din resa! Läs mer om STAC Custom Made här.

Upplagd av admin kl. 12:30  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 FEBRUARI 2012


Efter att har krossat sina personliga rekord på 100 och 200 m sprint, bl.a. vid JSM i Vellinge i september förra året, samt blivit uttagen i svenska P17-landslaget att deltaga vid ungdomsfinnkampen, kan man inte annat än samtycka till utmärkelsen och BLT´s pris "Årets Komet 2011".

Från ett JSM/USM 2010 då Viktor inte ens klarade sig vidare från kvalomgångarna på 100 m sprint till att vinna guld på både 100 och 200 meter året efter, är en ruggig insats. Från "nobody till somebody" på en vinter om man så vill! Den insatsen har till stor del planerats, designats, periodiserats, coachats och genomförts på STAC med Joakim Dettner som coach. Det viktigaste av allt dock, om man inte utför det som planerats, händer inte mycket. Vigge är en synnerligen duktig genomförare som fokuserat på att genomföra ett upplägg på ett sätt som många inte hade fixat, -vi gläds, bugar och bockar!


Upplagd av admin kl. 18:23  4 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC