STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 22 JANUARI 2012


Vår STAC Elitfond-adept Sofi Flink -95, blev utsedd till Årets Idrottskvinna i Västerås 2011! Vi gratulerar Sofi till den ytterst välförtjänta utmärkelsen.

Sofi har sedan sensommaren 2011 coachats av Joakim Dettner på STAC. Till en början pre- och postoperativt, efter det med den komplexa rehabiliteringen av den mediala armbågsskada hon ådrog vid sommarens "sista" rekordkast på 55.83 meter!

Just nu tränar Sofi enligt ett specialdesignat individuellt upplägg inte bara upp sin spjutkropp utan även bort de tillkortakommanden som bland annat tvingat henne att överbelasta sin armbågsled. Ni kommer att få höra mera om denna tjej, var så säkra.

Upplagd av admin kl. 21:26  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 17 JANUARI 2012


Erton Fejzullahu (fotbollsspelare MAIF) slog till med en ruggigt bra 30 meterstid och en nästan lika bra 10 meterstid vid dagens STAC Custam Made_fotboll screening. Värdena för enbenspower var nästan ännu bättre, jämfört med vad det brukar landa när vi testar elitfotbollsspelare inför en träningsperiod på STAC. Vad hade Erton för värden då? En bra bit under 4.00 sekunder på 30 meter med stillastående start 60 cm bakom startlinjen och en bra bit över 18 watt per kilo kroppsvikt i enbenspower, är en riktigt bra startnivå. Det kommer att ryka kring Erton framöver, han har nämligen viljan att förändra.

Upplagd av admin kl. 0:02  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 15 JANUARI 2012


Det går bra för våra adepter både lag och enskilda individer.
Kristianstad IK var ytterst nära att nolla Vita Hästen i Allettan när man ledde 1-0 2.30 kvar av tredje perioden. Tyvärr släppte "väggen Tisell" in en ganska enkel lobbad puck som tog på kanten av plocken och ramlade in via egna ryggtavlan. I förlängningen glider sedan en fösare in under Tisells klubba, miss två ridå! Bara att köpa varsin trisslott på vägen hem för Hästenspelarna, oddsen för två sådana missar i samma match för "Väggen Tisell" är nära noll. Trots poängmissen, visade KIK att dom blir att räkna med framöver. På onsdag gästar KIK Kallinge.

Cagliari Calcio i Serie A släppte in Moestafa El Kabir när ca 20 minuter återstod av andra halvleken mot Juventus! Musse tog som vanligt för sig ordentligt, men kom aldrig i något riktigt farligt läge delvis pga att det mest handlade om att säkra en poäng. Juventus som tog ledningen redan i fjärde minuten, blev av med ena poängen eftersom Cagliari kvitterade och höll målet rent matchtiden ut. Mitt tips är att El Kabir är redo för en hel halvlek redan i nästa match, bara han följer periodiiseringsschemat från STAC.

Upplagd av admin kl. 18:46  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 13 JANUARI 2012


På söndag är det match mot Juventus i Serie A för Moestafa El Kabir, uppvärmningen i B-lagsmatchen mot Tortoli var magnifik och slutade med Hat trick för Musse. Musse är hyfsat nöjd med den rehabiliterade och uppdaterade fotbollskropp vi hjälpt honom att skapa på STAC.

Upplagd av admin kl. 8:48  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 JANUARI 2012


STAC tränade, Kristianstad IK hade bättre acceleration, bättre speed och orkade köra med ett högre tempo, dessutom hade samtliga spelare fokus på positivt snack, då vinner man matcher! 0-4 på bortaplan och Viktor Tisell (målvakt i Kristianstad) i egna kassen vald till matchens lirare, då blir det inte mycket att hämta för motståndarna.

Att det mentala och gruppmentalitet har ett stort finger med i spelet när det drar ihop sig är fullständigt klart. Kristianstad IK startade Allettan mycket skakigt med två raka förluster, trots att man sannolikt är det i särklass bäst grenspecifikt tränade laget. Tränare Mikael Tisell, som inte bara är en ruggigt duktig coach, är nämligen även kompetent inom uppbyggnadsträning för hockeyspelare.

Vi ser fram emot kraftmätningen hemma mot Vita Hästen på söndag. Där kommer det att krävas just acceleration, speed, tempouthållighet, samarbete utan större misstag och ett jä..a uppsnack i båset. Vinner vi den matchen har vi gjort en ruggig insats. Viner vi inte gnuggar vi vidare på planen. När srien är slut vet vi vem som slutade var.

Upplagd av admin kl. 10:20  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 JANUARI 2012


Efter en hel höst av rehab, skadereturer och total renovering och uppbyggnadsträning på STAC, kom till slut El Kabir in i 82:a minuten i dagens match mellan Cagliari Calcio mot Genoa i Serie A. Full fart som vanligt och redan efter 2 minuter en vansinnigt bra mottagning i Genoas straffområde, en fint vänster höger och direktskott till höger om Genoas målvakt.., som fick sträcka ut maximalt för att nå bollen och tippa den utanför första stolpen. Den nya flexiblare, bålstabilare och mer balanserat tränade Moestafa El Kabir är tillbaka, Cagliari Calcio vann med 3-0, vi kommer att höra mera om El Kabir framöver, mycket mera. Bra jobbat Musse, gratulerar till ett nedrans bra jobb! Du tog det vi sade till dig på allvar, riktigt allvar!

Upplagd av admin kl. 17:45  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 5 JANUARI 2012


Victor Laz -96 KRIF Hockey, har blivit antagen som STAC Elitfond-adept och går in i en helt ny fas i sin seriösa hockeysatsning. Första anhalten är givetvis en STAC Custom Made "ishockey" vilket resulterar i första steget av råd, träningsprogram, kost- och livsstilsförändringar och periodisering av träning och tävling.

Hela KRIF´s P-96 lag har tränat både uppbyggnadsperiod (sommarhalvåret) och delar av högsäsongsperioden på STAC de senaste två säsongerna, så Victor kommer inte att bli chockad, bara mycket bättre individuellt coachad! Det är nämligen stor skillnad på att coacha 24 vs. 1 person åt gången.

Victor Laz (längst till vänster #16) är en mycket teknisk spelartalang med ruggig split vision kombinerat med split doing.

När han avverkat några år med att täppa till stora och små luckor i sin hockeyfysik parat med fortsatt professionell "hockey skill" och taktikutveckling, kan det bli riktigt, riktigt roligt. Speciellt sett till den målbild Victor ser som både dragplåster för att klara all träning och fullt uppnåeligt om man är beredd att göra det som krävs tillräckligt länge.

Välkommen till STAC Victor, det kommer att bli många svettiga, inspirerande, tuffa och utvecklande pass, på många plan, under min (Joakim Dettner) ledning framöver. Om du kan drömma det, kan du fixa det!

Upplagd av admin kl. 15:09  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC