STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 27 SEPTEMBER 2011


Vilket gäng STAC Elitfondare vi har på STAC! Lägg dessa namnen på minnet, det kommer att bli fler rekord, medaljer och framgångar framöver...
 • Jimmy Lidberg (brottning) 3 VM medaljer (2009-2011), 4 EM medaljer (2006-2010), 10 SM-guld
 • Angelica Bengtsson (stavhopp) JVM guld 2011, JEM guld 2011, Juniorvärldsrekord 4.63 2011
 • Viktor Elvung Nilsson (sprint) JSM guld 100 m 2011, JSM guld 200 m 2011
 • Isabelle Olsson (konståkning) JNM guld 2010
 • Angelica Olsson (konståkning) NM silver 2010
 • Kim Sunna (ishockey) från div 1 till Elitserien (utlånad från Kiruna IF till Luleå HF 2011-2012)
 • Stephanie Olsson (sprint) JSM guld 200 m 2010
 • Tina Runesson (längd)
 • Fanny Holgersson (mångkamp)
 • Jennie Johansson (handboll)
 • Jonna Ingvaldsson (fotboll)
 • Anna Janjons (skidlöpning)
 • Linus Miketinac (ishockey)

Upplagd av admin kl. 15:31  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 23 SEPTEMBER 2011


Jonna Ingvaldsson f.d. spelare i Ronneby BK damlag, numera på Fotbollsgymnasiet Pro Vitas i Malmö och en av Anna Dettners adepter testar sina effektvärden på STAC idag. Det blir 10, 30 m sprint, CMJ, enbenshopp med tilläggsbelastning och en hel del till.  

Upplagd av admin kl. 15:39  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 14 SEPTEMBER 2011


Det nalkas vintersäsong och några av våra STAC Elitfondare skall gå på sina högsäsonger eller tävlingssäsonger!
 • Konståkning: Angelica och Isabelle Olsson landslagsåkare från Mörrums KK kommer att låta tala om sig i vinter, dom har byggt bort många svagheter och trimmat sina styrkor denna lågsäsong och kör vidare med sina personliga högsäsongsupplägg på STAC. Första tävlingarna dyker upp om 14 dagar.
 • Ishockey: Kim Sunna har ena foten i LHF Elitserien, vi väntar bara på tillfället och chansen. Under tiden spelar han vidare med Kiruna IF i div 1A. Kim har gjort ytterligare en grym sommar med individuell uppbyggnadsträning för att bli ännu mer kraftfull, accelerationssnabb och uthållig för högintensiv coachning.
 • Skidlöpning: Anna Janjons Borlänge har för avsikt att ge tydliga besked i skidspåren redan denna säsong. Hon har gått från klarhet till klarhet och krydda förra sensäsongens vinster med ännu tyngre skalper.

Upplagd av admin kl. 10:33  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 12 SEPTEMBER 2011


Svårt att sätta mig in i vad Jimmy känner just nu, det enda jag kan säta mig in i är att man inte är direkt nöjd när man nosat på guldet och fått nöja sig med silver. Med lite perspektiv växer dock silvret i värde, även mentalt. Om han är nöjd? Skulle inte tro det va! Killen har 7 medaljer på de senaste 10 stora mästerskapen, luktar en sådan kille på ett guld och missar, tar det några dagar att varva ner... Som coach, är jag dock stolt, mycket stolt. Vilket formsvar av Jimmy inför sista året av förberedelser inför OS i London 2012. Silvret gav nämligen den biljett till OS som var huvudmålet med denna VM-turnering.

Upplagd av admin kl. 22:54  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 SEPTEMBER 2011


Efter 4 tuffa matcher är Jimmy framme i VM final i brottnings VM i Istanbul Turkiet! Informationskanalerna är få och resultaten uppdateras med snigelfart på den officiella hemsidan för VM. Svensk TV bevakar inte mästerskapet som vanligt, men vad gör väl det! När allt kommer omkring njuter jag fulla muggar oavsett om jag får se denna uridrott live eller senare. Kanske kan SVT köpa in tre-fyra sekunder från Turkisk TV?
Vem skall slå dena killen i finalen?


Upplagd av admin kl. 20:44  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 SEPTEMBER 2011


Meddelande

Upplagd av admin kl. 20:30  3 Kommentarer
Etiketter:

DEN 11 SEPTEMBER 2011


Imorgon måndag är det nervöst hela dagen! Jimmy Lidberg skall ta sig hela långa vägen från 32 till 16, 8, 4, 2 och slutligen en man kvar och högst på brottningspodiet! På en enda dag!!! Varje viktklass i VM avgörs på en enda dag. Det är därför man sällan får se bästa brottningen i sista matchen. Synd. Hade det inte varit bättre med två sevärda semifinaler och en final dag 2? Bara en tanke.
Nu är alla förberedelser gjorda, vi har maxtestat, byggt bort svagheter, maximerat starka sidor, det återstår bara att exekutera det man kan, krydda med den erfarenhet man har samlat på sig och toppa anrättningen med en jä..a vilja.

Intervjun med min STAC Elitfondadept Jimmy i fredags kväll blev kort, mycket kort!

-Läget i kroppen Champ?
"-Det känns bra! Vi hörs efter."

Vilken pratkvarn, man kan tro det är en Norrlänning. Snacka om att ha gått in i kupan, det gör mig mycket lugnare, jag tror det blir svårt att slå Jimmy Lidberg, mycket svårt,  det är ditt VM Jimmy. Låt det börja...

Det största problemet är annars att över huvud taget få veta vad som händer eller ännu värre ens få se rörliga bilder från stundande VM. Om någon vet vart man kan få se rörliga bilder från VM i Istanbul. Meddela gärna ;-).
Det enda jag hittat är denna länk till officiella bilder och filmerm, tveksamt om det fungerar on-line, men det brukar komma upp med några timmars fördröjning...


Upplagd av admin kl. 16:54  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 SEPTEMBER 2011


En av mina mest långvariga STAC Elitfondare, Jimmy Lidberg -96 kg, går upp på mattan i VM i Turkiet nästa vecka! Jimmy som vunnit 2 av sina 3 senaste uppladdningstävlingar mot delar av världseliten ser fram emot tävlingen, mycket!
Jimmy har förberett sig på ett otal läger runtom i världen, bl.a. på STAC, där han och landslagskollegan/sparringpartnern Jim Pettersson -84 kg, körde ett minilandslagsläger i juni.

Jag gratulerar Jimmy redan nu till framgångarna i Turkiet, oavsett valör på medalj eller placering är det en mycket viktig tuning inför nästa års OS i London. Jimmy är bra, ruggigt bra! I slutet av nästa vecka kan han dessutom bli störst i Sverige genom tiderna. I mina ögon är han det redan...

Upplagd av admin kl. 10:48  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 5 SEPTEMBER 2011


Det drar ihop sig för vår svenske landslagsman i sprint. Viktor Elvung Nilsson (-94) skall till Finland för att plocka poäng till Sverige i Undomsfinnkampen nästa helg 10-11 september. Jag ringde upp min STAC Elitfond-adept och ställde några frågor:

Hej Vigge!
Hur känns det 7 dagar efter förra helgens JSM-segrar på 100 och 200 meter?
- Galet bra faktiskt, nästan lite overkligt att jag redan presterar sådana här tider jämfört med förra året. Som du vet har jag vilat 3-4 dagar efter JSM och sedan smugit igång med "din specialmakroperiodisering", dvs. samma träningsupplägg som inför JSM.

Hur känns det att ha nått JSM och landslagsmålet för i år?
- Jäkla gott, chans att pusta ut och bara njuta. Det är dock inte slut med mål för i år. Det sista tävlingsmålet för i år är att bli bästa svensk och ta alla "mina poäng" åt Sverige i U-Finnkampen. Sista tävlingen för året blir skol-SM. Efter det är säsongen och målen över för i år.

Har du tids- eller placeringsmål satta till Ungdomsfinnkampen?
- bara ett mål, att bli bästa svensk på 200 m och vara tungan på vågen i 4 x 100 m. Jag vet för dåligt vad finnarna gör för tider men tidsmässigt ner emot 22.10-22.20 med 0 vind är godkänt.

Blir det nya pers i Finland?
- Denna utomhussäsong är den första tävlingssäsongen i det 4 års upplägg för min sprintsatsning som du själv designat åt mig. Jag har ju "knockat" dina tid-prognoser om vad jag skulle kunna uppnå efter "en första uppbyggnads- och powerkonverteringsperiod (oktober-mars), följt av ett individuellt anpassat högsäsongsprogram", så vi får se på Finnkampen ;-). Det finns lite kräm kvar i tuben.

Hur ser framtiden ut, det kommer ju en ny vinter?
- kommer att bestå av hårt arbete, gå och lägga sig innan 22.00, fixa skolarbetet, upprätthålla lite sociala kontakter m.m. Jag ser fram emot nästa "inläggning" mycket, dvs. min låååånga uppbyggnadsperiod. Ytterligare 2-3 kg förstorade sprintmuskler som sedan konverteras till ännu mera power, speed och speeduthållighet i kombination med ännu bättre teknik, står på schemat. Jag har Sveriges bästa naprapat och styrke- och powercoach i Jocke Dettner och Sveriges bästa sprintcoach i Ingemar Skärvstrand, så det finns nog en hel del som kan gå rätt bra framöver.

Du går ju på friidrottsgymnasiet i Växjö, hur är träningsmöjligheterna där?
- Fantastiska, dessutom på en riktigt fin arena. Jag har dessutom ytterligare en bra sprinttränare i Håkan Widlund. Det finns ett helt ok gym, men det saknas några väsentliga saker som ett par "bra" 65 cm swissbollar, kettlebels i 16, 20, 24 och 32 kg klassen samt en dual cable cross, om man fick önska! Det är dessutom en grym gemenskap på skolan och på banorna, alla är trevliga och uppskattar varandra för det dom gör. 

Vi ses ju för en sista screening och naprapat-/behandlingsgenomgång i Ronneby innan du reser till Finland men jag gratulerar till de kommande framgångarna på U-finnkampen, redan nu!
- Tack, jag är laddad.Upplagd av admin kl. 10:28  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC