STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 28 AUGUSTI 2011


Dubbel svensk mästare i P17 200 m (21.98) och 100 m (11.01). Helt fantastiskt och en underbar prestation av Viktor Elvung Nilsson.

Bild. Peter Eklund.
Personligt rekord (21.98 sek) på 200 m med en dryg halvsekund (hela 55 hundradelar från 22.53). Man kan bara buga och bocka och tacka för uppvisningen. Kolla STAC-loggan på höger axel, cooolt!

Fler fantastiska resultat under helgen är silver på 300 m häck för Rebecka Abrahamsson i F19. Utförligare rapport kommer!

Upplagd av admin kl. 17:20  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 26 AUGUSTI 2011


Viktor Elvung Nilsson krossade motståndet i finalen på 100 m under JSM första dag. Rebecka Abramsson tog brons i tresteg. Det var detta jag menade, och lite till, när jag i mitt förra blogginlägg sade, "Jag skall inte föregå händelserna, men något säger mig att det kommer att stå ett och annat positivt och upprymt ord om flera av personerna ovan i Blekingetidningarna på måndagen den 29 augusti."
Jag ser fram emot urladdningen på 200 m, -huvvva!

Upplagd av admin kl. 0:07  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 AUGUSTI 2011


Vi önskar Viktor Elvung Nilsson P17 (100, 200m), Simon Tofft P19 (100 m), Tina Runesson F19 (längd), Fanny Holgersson F15 (höjd, 60 m häck), Christian van Woensel P22 (400 m), Sandra Södergren F22 (5000 m), Rebecka Abrahamsson (300 m hinder) och många fler... en riktig urladdning och uppfyllda målsättningar i helgens väntande USM/JSM tävlingar i skånska Vellinge! Kolla när era favoriter står på startlinjen på JSM Hemsidan.

Jag skall inte föregå händelserna, men något säger mig att det kommer att stå ett och annat positivt och upprymt ord om flera av personerna ovan i Blekingetidningarna på måndagen den 29 augusti.

Det är inte bara i Vellinge det är friidrottsfeber just nu, det är dessutom friidrotts VM i Dageu. På tal om det, inom en inte alltför avlägsen framtid kommer vi att se Gnistor med STAC-märke i landslagssammanhang. Hade jag inte hållit Master Meeting för elittränare på Kroppsinvest och STAC denna långhelg hade jag varit bänkad varje minut på pålats i Vellinge. Jag kommer däremot att smita ifrån sista dagen för att närvara på de avslutande grenarna, däribland P17 200 m. Friidrott rules, just nu!
 Upplagd av admin kl. 21:48  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 22 AUGUSTI 2011


Simon Tofft FIF Gnistan fick mersmak när han körde snabbhetsstyrkepasset på STAC med  STAC Elitfond-adept Viktor Elvung Nillson FIF Gnistan i morse kl.08.00-09.15.
Jag kan bara säga att båda herrarna har bra chans på JSM-distanserna 100 m (Simon + Viktor) och 200 m (Viktor). Viktors effektvärden på ett ben hade förbättrats ytterligare av den tre veckor långa "makroperioden inför JSM", liksom hans korta sprinttider. Skall själv ner till Vellinge på söndag och bevitna avslutningen ;-).

Upplagd av admin kl. 19:27  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 AUGUSTI 2011


Anna Janjons (skidåkare) befann sig i ett så pass besvärligt hälsoläge att hon inte kunde fortsätta sin skidlöpningssatsning så sent som juli 2010. Efter en kost- och livsstilskonsultation med undertecknad på Kroppsinvest Institute, fick hon inte bara bukt med de intoleranser hon hade mot ett antal fördoämnen, hon fick tillbaka allt, t.o.m. förmågan att kunna träna riktigt hårt utan att bli omedelbart bli sjuk! Senvintern 2011, gav fingervisning om att det fanns gott ämne i Anna, med några segrar på juniortouren.

Idag testade hon sig på STAC i STAC Fystest_skidlöpning. Mycket var redan ganska bra, men vissa saker fanns det mycket att fila på ;-). Med de målsättningar som Anna Janjons ligger inne med, kan jag inte annat än gratulera. Genomför du det som krävs, blir det roligt, mkt roligt. Glöm inte bort namnet, Anna Janjons. Förstaårssenior denna vinter och under uppbyggnad, om 1½ år kommer de första stora tecknen på vad din satsning, ställt till med. Två år senare är det examen, då har du din "röda Ferrari" på plats, dvs. den power, speed och uthållighet du bestämt.

Upplagd av admin kl. 20:50  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 7 AUGUSTI 2011


Min STAC Elitfond-adept Jimmy Lidberg vann Rumäniens GP idag! -Grattis Jimmy, du är helt enkelt GRYM! Därmed har Jimmy stämt av mot världseliten i 96-kilosklassen i Grekisk-Romersk brottning inför VM om en månad. I semifinalen fick Jimmy dessutom revansch på Balasz Kiss som han så snöpligt "gav bort" VM finalen till år 2009.Det är ruggigt roligt att vara styrke- och powercoach just nu, det regnar nämligen in ruggiga resultat och förbättringar hela tiden. Kanske ett tydligt tecken på att man gör ett och annat bra, lagom och rätt. Närmaste månaden kommer dessutom både Angelica Bengtsson VM i Dageu (stav), Jimmy Lidberg VM i Istanbul (brottning) och Viktor Elvung Nilsson JSM i Vellinge (sprint) att tvinga sina motståndare till stordåd.

Jag har just nu 9 st STAC Elitfondare under mina vingar, jag har plats för en till och det finns 4 ansökningar på bordet. Som sagt jag har inte problem med sysselsättning och angenäma problem att dagligen hantera männiksor som bestämt sig, som vill något och dessutom har flytet att bli STAC Elitfondare ;-). 


Upplagd av admin kl. 21:59  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 6 AUGUSTI 2011


Så sänkte sig vår STAC Elitfond-adept Viktor Elvung Nilsson FIF Gnistan med ytterligare 9/100 till 11.10 på 100 m i dagens tävlingar i Karlskrona. Det hela skedde med draghjälp av den rutinerade 60 och 100 m specialisten Daniel Persson (för övrigt en av mina tidfiare sprintklienter som jag hjälpt på Kroppsinvest Institute) som enkelt vann på 10.70.

Nu går vi in i en kort makroperiod av träning för att trimma bort ytterligare en dryg tiondel på 100 m och två till tre tiondelar på 200 m. JSM går av stapeln sista helgen i augusti, där blir det svårt att slå Vigge på 200 och svårt att hålla Vigge från top 3 på 100. Vi gratulerar Vigge till sin nya grymma nivå, det är dock bara ett av många trappsteg som skall lämnas...Upplagd av admin kl. 20:23  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 AUGUSTI 2011


Kristianstad IK glänste på STAC Fystest. Jens Svensson hade verkligen antagit utmaningen och krossade sina sprinttider från förra testtillfället i april. Samtidigt infriade han det han lovat undertecknad, dvs. att jag aldrig mera skulle få chansen att anmärka på hans fysiska form eller prestanda. Jag kunde inte annat än buga för Jensas monstruösa förbättringar på 10 och 30 m sprint. Respekt Jensa, du var värd hela min bugning ;-). En förbättring från 1.76 till 1.66 på 10 m och 4.22 till 4.08 på 30 m sprint, är sjukt bra på 3 månader.

Micke Tisell myste i bakgrunden och gillade vad han såg, det var långt ifrån bara Jensa som hade uppgraderat buggar och bål, han fick kvitto på ETT RUGGIGT VÄLTRÄNAT LAG. Joni Lindlöv och Oscar Thorell delade på sprinttronen via 1.65 resp 4.03, dvs. exakt samma tid på båda distanserna.Viktor Sundström var ruggig i effekttesterna på ett och två ben med Julius Bergqvist och Seth Wikskal i hälarna. Peter Rooth var ett monster i benböj på 200 kg liksom Oscar Thorell som toppade även i utfallssteg.

Tror inte han kommer att sakna Cooper test, dips, chins och brutalbänk speciellt mycket nästa år heller. Kul med tränare som vågar tänka utanför mössan. Det finns inte så många.

Jag tar av mössan än en gång för Jens Svensson, äldst i laget och topp tre overall sett över alla testerna, jag blir glad när "gamla gubbar" tutar så mössorna flyger av smågrabbarna. Hissa flaggan i Kristiantad det blir en kul säsong för KIK!

Upplagd av admin kl. 23:18  3 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystest Ishockey 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC