STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 29 JUNI 2011


Vår STAC Elitfond-sponsrade adept Viktor Elvung Nilsson FIF Gnistan Friidrott har skrällt igen! I tisdags kväll slog han till med en riktig knock-out på 100 m sprint vid DM i friidrott på Vägga IP i Karlshamn.Putsning av pers med 81/100 är rätt hyfsat! Från gamla noteringen 11.51 till 10.70 på 100 m är en ruggig förbättring för en kille som fyller 17 år i år !!! Det kom dock inte som någon överraskning eftersom Viktor visat sig konvertera styrka till power riktigt bra under senvintern på STAC. Han har dessutom redan preserat en supertid för bara två veckor sedan då han klockades för 22.57 på 200 m, vilket var en sänkning av gamla personliga rekordet med 44/100 från 23.01.

Denna resultatutveckling är t.o.m. bättre än vad undertecknad hade satt upp som mål för denna tidiga sommarmånad. Han ligger redan nu på tider som skulle infrias till augusti/september. 

Viktor Elvung Nilsson ville lite mer än andra, var beredd att lägga ner mycket mera tid än andra och dessutom skaffa lite mer effektfull kunskap än andra. Om ni undrar, kan jag berätta att inget av dessa två tider kommer av en slump. Sällan har jag haft en adept som så punktligt och så seriöst genomfört och trott på "hela upplägget" runt en extrem idrottssatsning.

Gott folk, detta är bara början. En vit kille från Kallinge under 10 blankt inom 5 år, smaka på den... 2016 går ju... Höga mål ger spännande delmål! Är du en talang och/eller beredd att lägga ned det som krävs? Hör av dig till oss på STAC. Det är inte gratis, det är inte lätt, det är ingen dans på rosor, men det betalar sig..., -duktigt!

Upplagd av admin kl. 19:41  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 21 JUNI 2011


Som dom slet och maxade i labbet! Jimmy och Jim triggade varandra till stordåd när utförde maxtester i klassiska marklyft och enbensböj. Båda jublade över sina "nya" komplexa bålstyrke- och bålstabilitetsövningar som bl.a. innehöll Snake Rope Battle, Swissbollscrawl och Stockspak.Upplagd av admin kl. 8:04  3 Kommentarer
Etiketter:Brottarläger på STAC

DEN 19 JUNI 2011


Imorgon måndag 20 juni är det dags att utmana vår mätapparatur på STAC Lab! Jimmy Lidberg och Jim Pettersson från Svenska landslaget i brottning kommer på miniläger och skall bl.a. testa sin uteffekt i marklyft och benböj. Jimmy testade detta redan i juli 2010 och chockade mätapparaturen svårt ;-). Vi väntar med attt avslöja de faktiska värdena till efter VM. Jimmy och Jim kommer nästan direkt från ett långt brottningsläger i Ukraina och mellanlandar i Ronneby. de har beställt coachning/finjustering av sina kroppar, kostvanor och bålstabilitetsövningar. De vill också kontrollera att man ligger rätt i träningen mha mina specialdesignade effekttester för brottare.

På programmet står bl.a. screening av ryggrad, bäcken, arm-, axel-, höft- och knäleder och muskulära spänningstillstånd, uppgradering till nästa nivå (extrem) av bålstabilitetsövningar för brottning, kost- och livsstilsgenomgång för ännu bättre superkompensation och poweruthållighet samt planering av träningsupplägg fram till VM i september och OS nästa sommar i London.

Jimmy Lidberg är sponsrad av STAC via STAC Elitfond och har Joakim Dettner som personlig naprapat, styrke- och powercoach samt kost- och livsstilscoach.

Upplagd av admin kl. 20:02  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 JUNI 2011


Seriematch i Karlshamn och alla våra STAC Elitfondare vann sina klasser, trots att två av dem inte ens tävlade i "sina grenar"! Anna och undertecknad begav oss till "Vägga" för att njuta av sol, friidrott och kanske se ett och annat pers.

Nytt pers med 52.01 sek (klubbrekord pojkar 16-17) för Viktor Elvung Nilsson -94 på 400 meter slätt, vilket inte är Viktors vanliga tävlingsdistans som 100/200 metersspecialist. Mitt tips är att Viktor går under 11.15 på 100, 22.00 på 200 innan hösten står för dörren.


Nytt pers i stav med 2.31 (klubbrekord för damer) för Fanny Holgersson -96, vilket inte heller är hennes gren. Men vad gör man inte för Klubbmärket! Vad månde bliva av dessa två friidrottare! Mitt tips är att Fanny kommer att explodera med resultatförbättringar i samtliga sina mångkampsgrenar under detta sommarhalvår. Tågluffen som hon planerar i sommar och "inte vågat berätta" om för undertecknad ännu, kommer som ett bra break i en hård och långsiktig satsning ;-). Det är bra att ta ledigt från hård träning emellanåt och odla andra dimensioner av livet. Jag har själv tågluffat och vet att en del tåg går såå saaakta i Italien att man kan springa vid sidan av. Jag skissar redan på ett upplägg... Bredvidtågsruscher, mittgångsaccelerationer, sen perongankomstsprint med väskdrag och ryggsäck samt hatthyllechins med bensträck ut genom nedhasad kupéruta som pausövning. Det blir en kul upplevelse Fanny, -men gör inget jag inte gjorde för 26 år sedan...


Tina Runesson -92 gjorde en klart godkänd insats i sin årsdebut och vann på 5.29 m (har ett pers på 5.60). Med tanke på en ny längre ansats och mer tryck i stegen (snabbare anlöpning) ser det lovande ut när allt är sammanfogat framöver. Anna (naprapat/fystränare), Sverker (grentränare) och Tina har gjort ett grymt bra jobb i vinter med att först fixa en besvärsfri kropp, sedan bygga upp den och nu sammanfofga alla "bitar". Det blir en kul sommar för Tina som har ruggiga motorer som bara väntar på att kliva på uppåt en 6 metare redan i sommar.

Upplagd av admin kl. 22:40  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 JUNI 2011


Imorgon söndag är det Seriematch för FIF Gnistan i Karlshamn för alla våra STAC Elitfond-adepter samt friidrottarklienter på STAC! Vi tippar på:
  • Nytt 400 m rekord för FIF Gnistan via Viktor Elvung Nilsson,
  • nytt pers för Tina Runesson i längd,
  • en intressant upplevelse för Fanny Holgersson som debuterar i stav,
  • och mycket mera...
Läs mera på FIF Gnistan hemsida 


Upplagd av admin kl. 12:52  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 JUNI 2011


Kim Sunna är på väg att infria ett av sina delmål på sin resa att ta hand om sin hockeytalang. På 15 månader har han lyckats med bedriften att uppdatera sin inte helt optimala hockeykropp så pass att han nu hoppar rakt in i Elitserielaget Luleå HF´s sommarträning!

Vi alla på STAC gratulerar Kim Sunna och konstaterar att det är ganska bra för karriären att bli antagen som STAC Elitfond:are. Kim Blev antagen som Joakim Dettners adept våren 2010.

För er som undrar så är det ingen tillfällighet att Kim Sunna blivit kontaktad av Luleå Hockey, han fixade 62 poäng på 38 matcher i div 1 F inkl kvalspel om en Allsvensk plats för Kiruna IF.

NSD´s (Norrländska Socialdemokraten) bloggare och före detta div 1 spelaren Jimmy Stålnacke kände inte igen Kim Sunna efter hans 120 träningspass förra sommaren. Så här skrev han då,

"Det kostar att ligga på topp

Kiruna IF:s Kim Sunna har inlett säsongen strålande. För mig som såg honom hemma i Kiruna för två säsonger sen är det som natt och dag. Då såg han absolut inte ut som en kille som spelat matcher i både elitserien och allsvenskan.

 Det gör han nu.

- Jag är en helt annan spelare tycker jag själv. Det var nästan pinsamt när jag var hemma sist, säger Sunna till bloggen.

Varför denna förvandling?

- Det stavas STAC eller Joakim Dettner. Ny sommarträning och annorlunda kost.

Kan du utveckla?

- Jag pajade mina ledband i vänster knä i kvalet förra säsongen. Kom i kontakt med honom och körde rehab på knät i mars/april. Han undersökte och kollade läget och sa att jag hade en kass hockeykropp i stort sett. Han menade på att jag kunde vara så mycket snabbare och starkare än vad jag var. Jag tyckte allt lät logiskt och jäkligt bra och körde vidare under sommaren.

Vad känner du att det har gett?

- En helt annan speed och power i åkningen. Första veckorna på is kände jag sån sjuk skillnad. Nu har jag vant mig men det känns att det går fortare.

För er som vill veta mer om upplägget rekommenderar jag er att surfa in på www.stac.nu ." 

Så här uttalade sig "Bulan" Berglund om Sunnas kvalité när han testtränade med Luleå Hockey senhösten 2010, dvs. dagarna innan han bröt käken och missade ett ev. Luleå-kontrakt.

Sunna har imponerat på Luleåtränaren Thomas Berglund.
"- Sunna har jag aldrig sett förut, men han ser ut som en hockeyspelare. Bra speed, stark och explosiv", säger Berglund

Kul, ännu en adept som tagit tag i livet, gjort jobbet och tagit klivet! -Kliv på Sunna, det är en hel sommar kvar av powerkonvertering och specialdesignat upplägg!


Upplagd av admin kl. 14:33  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC