STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 28 MAJ 2011


Alfa Laval i Ronneby utbildar hela sin personalstyrka på ca 350 personer i Belastningsergonomi på STAC. Responsen är överväldigande och har redan genererat i en förändrad diskussion och ökad medvetenhet kring belastningsergonomi och egenunderhåll på arbetsplatsen.

Joakim och Anna Dettner har designat upplägget och genomför både denna och alla andra delar av detta helhetsprojekt.
  • Belastningsergonomisk screening av samtliga 11 produktionsavdelningar,
  • Belastningsergonomisk utbildning av samtliga medarbetare,
  • Utbildning av 6-8 ergonomicoacher som skall kunna bistå med enkla råd, kunskapsöverföring och kunskapsackumulering ute på arbetsgolvet.

Hur går det till då? Jo, två timmars praktiskt inriktad utbildning och övningar för att både förstå hur olika arbetspositioner, arbetsmoment och kroppshållningar påverkar hur vi mår samt hur man på ett enkelt sätt kan förhindra utvecklandet av arbetsskador, ackumulerade besvär i muskler och leder. 40-50 personer utbildas varje tillfälle. Ovan ser ni, 4:e gruppen glada medarbetare från en mängd olika avdelningar.

Vad gör oss lämpliga att hålla i dessa utbildningar då? Jo, vi har jobbat med screening, arbetsplatsoptimering, arbetsskadehantering, rehabilitering av arbetsskador och ackumulerad smärta i rörelse- och stödjeorganen för över 40 företag sedan 2000. Företagshälsovårdsavtalet mellan Alfa Laval i Ronneby och Kroppsinvest Institute (och sedan 2011 även STAC) har funnits sedan 2001.

"Alfa Laval i Ronneby ligger långt före sina företagskollegor gällande förebyggande arbetsmiljöarbete och hälsovårdsavtal som kombinerar utbildning, manuell medicin, korrektiv- och funktionell träning för sina anställda. Det vi gör på Alfa Laval är något att studera för andra företag som på allvar vill förändra välmåendet, personalkostnader och konkurrenskraft för framtidens arbetskraft", säger Joakim Dettner Leg. Naprapat, Kost- och livsstilscoach och Elittränare på STAC och Kroppsinvest Institute i Ronneby.

Upplagd av admin kl. 22:56  2 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 22 MAJ 2011


Vi gratulerar Jonna Ingvaldsson 16 Ronneby BK (fotboll) som efter en ansökan om att bli antagen till STAC Elitfond, äntligen fått beskedet välkommen i gänget! Det var 4 ord i en följd som du skrev under rubriken Varför ska ni satsa på mig som fällde avgörandet!

Nu är du en bland våra över 10 STAC Elitfondare bl.a. Jimmy Lidberg (brottning), Angelica Bengtsson (stavhopp), Kim Sunna (ishockey), Viktor Elvung Nilsson (sprint), Stephanie Olsson (sprint), Fanny Holgersson (mångkamp), Angelica och Isabelle Olsson (konståkning), Jennie Johansson (handboll). Upp och nicka, Jonna!


Nu får du ännu större möjlighet att infria din fotbollsdröm ;-). Det går ju rätt bra för alla våra andra adepter, så förbered dig på framgångar, hårt jobb och professionellt designad och periodiserad träning för att bygga extrem fotbollsfysik. Jonna Ingvaldsson i förgrunden och RBK-kollegan Josephine Brorsson i bakgrunden, under deras STAC Fystest_fotboll på STAC november 2010.

Upplagd av admin kl. 18:26  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 21 MAJ 2011


Lukas Kroon, fystränare på SALK Tennisklubb i Stockholm, hissar flaggan efter att ha genomfört första steget av fem på STAC Elittränarutbildningen.


"Jag trodde att jag skulle vara tvungen att dra utomlands för att hitta spetskompetens. Joakim Dettner har bevisat flera gånger under bara de här tre dagarna, att STAC och Ronneby har en av de bästa inom området hälsa, fysträning, rehab, periodisering och framförallt ödmjukhet" Lukas Kroon Fystränare SALK Tennisklubb

Upplagd av admin kl. 16:36  3 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 9 MAJ 2011


Silly season är i full rullning. Ena dagen si andra dagen så, tredje dagen helt om, för att slutligen var helt på... Snart kan vi avslöja glada hockeynyheter på STAC!

Upplagd av admin kl. 16:08  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 MAJ 2011


Arvid Bengtsson går som tåget på den Nordamerikanska Collegegolftouren, han inte bara vinner och är topprankad, han har god chans att ta en plats i Palmer Cup för Europa den 9-11 juni. Joakim Dettner har hjälpt Arvid med ryggrehabilitering och ansvarar för uppbyggnadsträning och periodiseringen av fysträningen för Arvids golfsatsning. Läs mera

Upplagd av admin kl. 22:41  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC