STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 30 APRIL 2011


Saxemara IF - IFK Berga 3 - 0. Det börjar ta form i Saxemara! Jag såg flera löpningar, mera tuffa beslutsamma närkontakter och flera snabba beslut och spelvändningar av samtliga SIF:are idag på Brunnsvallen i Ronneby. Det finns dock mer att förvänta av kapacitetsutnyttjande i SIF,dom är ett par steg bättre tränade än det man visade idag. Kolla på SIF framöver! Man spelar inte fotboll med bra testvärden, men det skadar inte att ha den grenspecifika fotbollsprestanda som SIF byggt upp på STAC.

En rolig detalj var Ola Peterssons positiva förvandling från snabb och försiktig vid förra hemmamatchen mot Rydaholms GOIF till en kille som tar för sig, ger kropp, tar smäll, reser sig, tar nya dueller, gör mål, springer vidare, tar smäll, tappar luften, reser sig, trampar vidare hela matchen, -en bra fotbollsspelare helt enkelt. 
Kolla in självmålet till 3-0, dock inte oförtjänt Berga rensade för allt de var värda under en längre sekvens som avslutades med ett olyckligt ben.Upplagd av admin kl. 21:11  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 29 APRIL 2011


Vilket härligt gäng som gästade STAC, fullt av högklassiga insatser. Men också en hel del att fixa till. Kristianstad IK kommer att rocka fett i höst! Denna sommar kommer vi på STAC att hjälpa KIK, Mikael Tisell och spelarna att bygga en ännu bättre fysik från grunden. 

Upplagd av admin kl. 21:32  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystest Ishockey

DEN 23 APRIL 2011


Idag lördagen den 23 april är det STAC´s ettårsdag! -Hur kunde det hända så mycket på ett år? 10 olika lag och föreningar är verksamma på STAC. STAC, våra framgångar och det vi står för är redan ett begrepp inom Svensk elitidrott. Vi utbildar personliga tränare, styrke- och powercoacher, specialtränare och manuella terapeuter från hela Sverige. Med 6 st fulla STAC Professional- (15 platser per kurs) och en full STAC Elittränar-kurs (24 platser) har vi uppenbart tagit marknaden med storm. Vi arrangerar dessutom en fullbokad (24 personer) kommande tränings- och hälsoresa på STAC, i samarbete med Blossom Magazine (KTA-resan). Vi arrangerar dessutom Sveriges häftigaste Zumba Weekend på STAC den 13-14 maj!
Vi har över 10 individer antagna till STAC Elitfond, dvs. elitidrottare som sökt vår hjälp och subventioneras ekonomiskt via vår STAC Elitfond gällande delar eller helheten i sina satsningar. De två mest kända internationella STAC Elitfondnamnen är Jimmy Lidberg och Angelica Bengtsson, några av de lokala STAC Elitfond-namnen är Viktor Elvung Nilsson Kallinge (sprint), Stephanie Olsson Karlskrona (sprint), Angelica Olsson (konståkning).
En annan sak som går som tåget är STAC Custom Made, dvs. screening av kroppen för att optimera sin träning eller få reda på vad som behöver justeras i form av flexibilitet, bålstabilitet, styrka etc. Det sker i genomsnitt tre STAC Custom Made i veckan på STAC, nedan ser ni senaste veckans screeningar.

STAC Custom Made 1. Marcus Ericsson Luleå HF (J20) vill bli mycket snabbare, starkare och bygga power!

STAC Custom Made 2. Sergej Tepljakov Jr KRIF Hockey 2, satsar tungt de närmaste två åren, vill bli bättre på allt.

STAC Custom Made 3. Tommy Sandahl f.d. målvakt i Allsvenska Troja Ljungby, senast proffs i Frankrike, nu med färskt Collegekontrakt i Kanada till hösten!

Upplagd av admin kl. 8:34  2 Kommentarer
Etiketter:Nyheter på STAC

DEN 20 APRIL 2011


Hårdsatsande personer och lag från hela Sverige frekventerar STAC i denna och nästa månad. Allt från en Marcus från Luleå till ett skånskt div 1 lag och allt däremellan.

Upplagd av admin kl. 15:39  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 APRIL 2011


Sista träningen för bl.a. Saxemara IF (i kväll) och Ronneby BK (nästa vecka) innan seriepremiärerna är avklarade, nu går vi in i en annan fas med dessa lagträningar på STAC.
Högsäsongsuppläggen för fotbollslagen innebär fullt fokus på att inte överbelasta redan hårt matchade kroppar, bibehålla maxstyrka, power och hållningsstabilitet. Skall bli mycket intressant att se hur man skall förvalta den ruggiga förbättring som skett på alla delar av fysiken!

Upplagd av admin kl. 20:32  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 6 APRIL 2011


Torsdag den 7/4 gästas vi av Kim Sunna från  Kiruna IF (STAC Elitfond-adept, hockey) som skall screenas, testas och instrueras inför sin lååånga sommarträning hos oss på STAC. Förra året blev det ca 110 pass som resulterade i en ruggigt uppdaterad fysik (reducerad vikt, ökad stabilitet/maxstyrka i tre plan, ökad power, ökad speed, förbättrad grenspecifik uthållighet) och en framgångsrik säsong (32 matcher, 26 mål, 28 assist, 54 poäng i div 1 norra). Vad det blir i år vet vi inte förren vi summerar testerna under eftermiddagen. Att det blir en ytterligare märkbar förbättring av styrka och power i tre plan samt acceleration, speed och högintensiv uthållighet, är nog ingen underdrift. Välkommen till STAC Kim!

Upplagd av admin kl. 23:23  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 2 APRIL 2011


Viktor Elvung Nilsson (sprint) och Fanny Holgersson (mångkamp), två ruggigt seriösa friidrottare på STAC, fångade idag lördag förmiddag vid 10.00-tiden när dom nötte in undertecknads individuellt anpassade högsäsongsupplägg (deras 6:e program sedan oktober 2010). Bådas satsningar har delvis gjorts möjlig med hjälp av vår (STAC´s) satsning på unga lovande idrottare via STAC Elitfond.Det blir svårt att hålla tillbaka famgångarna för dessa tre personer. Redan under utomhusssäsongen 2011 kommer det att hända en hel del kring dessa fantastiska juniorer. På bilden ser ni, Viktor Elvung Nilsson, Robert Mathisson (grenspecifik tränare sprint, höjd) och Fanny Holgersson. Robert och undertecknad (Joakim Dettner, styrke- och powercoach) planerar hela årets träningsupplägg (dvs. årsperiodisering) för att skapa maximal effekt, minimera skadefrekvens och bygga steg för steg för att skapa långa karriärer med konstant resultatförbättring och chansen att gå "all in".

Upplagd av admin kl. 12:53  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC