STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 28 FEBRUARI 2011


Snabbare, starkare och effektfullare! Det blev många förbättringar när vi testade Ronneby BK i helgen. Bäst i test "so far" är Petrit Maliqi med ett helt koppel Hasani´s i hälarna. Det återstår dock 6-7 spelare att testa, av vilka 3-4 kan blanda sig i toppstriden. Bäst i test är en sammanslagning av testvärdena från sprint, hopp, beneffekt (ett ben, två ben), styrka (press, rotation, utfallssteg, benböj).

Upplagd av admin kl. 17:16  3 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystester

DEN 25 FEBRUARI 2011


Under 1.70 sek och 4.00 sek på 10 resp. 30 meter sprint, över 3.00 m i tvåbens längdhopp samt över 26.0 watt/kg kroppsvikt i beneffekt är ruggigt bra testvärden, skall bli mycket intressant att se vad RBK-krigarna fixar för testvärden vid morgondagens STAC Fystest_fotboll? Är du där och tränar, kolla gärna in testerna och heja på!

Upplagd av admin kl. 21:15  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystester

DEN 22 FEBRUARI 2011


Angelica Bengtsson höjde ikväll juniorvärldsrekordet med ytterligare 11 cm till 4.63 meter!!! På XL-galan i Globen mot den samlade damvärldseliten, hoppade Angelica till sig en 2:a plats. Där fick jag som förutspådde 4.58 som det nya rekordet efter XL-galan ;-). Som jag sagt tidigare, Angelica är en exceptionell elitidrottare. Grattis även till Glenn Bengtsson som nu etablerar sig som en lika ruggig stavhoppstränare.På frågan från journalisterna om vad som ligger bakom denna sagolika höjning med sitt eget juniorvärldsrekord från 4.52 (i söndags) till 4.63 (i kväll, tisdag), svarade Angelica:

"Jag tror en hel del handlar om den ben- och styrketräning jag fokuserat på denna vinter. Jag känner mig starkare och kan därmed använda styvare stavar och jag känner mig starkare i löpningen"

Känns ganska tacksamt eftersom det är just det upplägget jag designat till Angelica. Jag har ansvaret för den träning som skall göra Angelica ännu bättre från starten av anlöpningen till 1/3 upp i hoppet, dvs. klara att böja allt styvare stavar, hållandes allt närmare toppen på staven. På torsdag kör vi vidare i vårt långtidsupplägg, detta var bara en bonus på vägen.

Vill du också hjälpa till att skapa ruggiga resultatförbättringar för dina adepter? Anmäl dig till vår 1-åriga elittränarutbildning STAC Elittränare som startar i maj 2010 eller tvådagarsutbildningen Effekt eller Defekt den 1-2 april! Det finns fortfarande platser kvar, men inte så länge...

Upplagd av admin kl. 23:00  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 FEBRUARI 2011


Angelica Bengtsson blir svårstoppad framöver, 4.52 meter och överlägsen seger i JSM, nytt juniorvärldsrekord, nytt svenskt rekord... Denna tjejen gör ständiga framsteg i sin professionella strävan att chocka världen med "hur högt" en kvinna kan hoppa i stav.
På STAC har undertecknad (Joakim Dettner) sedan hösten 2010 drillat Angelica via en  professionell programdesign och periodisering, för allt från starten av ansatslöpningen och 1/3 in i hoppet, dvs. allt från benstyrka/benpower och inre/yttre bålstyrka till förmågan att böja en styvare stav häftigare och göra kommamnde moment allt snabbare med bred marginal hållandes allt närmare änden på staven. Resten av resan är ett samarbete mellan Angelica och hennes duktiga gymnastiktränare Jonas Sjöberg. Tillsammans med Glenn Bengtsson (Angelicas pappa och övergripande tränare) och f.a. Angelica själv har vi lyckats ganska bra.
Detta är dock bara början. "Mycket vill ha mer", som Angelica själv uttryckte det på idrottsgalan ;-). Jag som hade tippat 4.53 meter, men, men... Mitt tips för XL-galan kanske slår in, 4.58 meter.

-Lysande Angelica! -Nu är du stor tjej och  får skriva ditt namn på väggen i STAC lab, bland mina andra riktiga mästare ;-).

Upplagd av admin kl. 13:24  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 FEBRUARI 2011


Nytt pers för Tina Runesson på JSM i längdhopp! Ruggigt bra jobbat Tina! Förbättrat personligt rekord med 13 cm (5.47 cm) och kvalificerad till final imorgon söndag. Jag bockar och bugar för Tina samt Anna Dettner på STAC som hjälpt Tina med rehabilitering, uppbyggnads- och powerkonverteringsprogram från sina envisa höftproblem. Sträck på dig Sverker (tekniktränaren) nu börjar ditt och Tinas jobb bära frukt. 

Upplagd av admin kl. 22:30  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 17 FEBRUARI 2011


Snart är det dags för USM, JSM och XL-gala för  mina och Annas friidrottsadepter. Låt mig tippa lite: Angelica Bengtsson putsar inte bara juniorvärldsrekordet, hon sätter nytt Svenskt rekord med 4.53 m, Fanny Holgersson som bl.a. dominerade med ruggiga slädsprinter i kväll, skräller med pers i både korta häcken och höjd, Tina Runesson är hel igen, slår till med pers i längd efter att Anna Dettner har monterat upp hennes krånglande höft och hjälpt Tina med design och periodiseringen av styrke- och explosivitetsträningen under hela vintern. Viktor Elvung Nilsson är urhetast av alla, men kör strikt uppbyggnads-/powerkonverteringsträning enligt planen ett bra tag till, huvva vilken resa den killen gör som sprinter redan och vad han kommer att skrälla frampå vårkanten! Ingen Viktor på SM alltså, men väl på STAC körandes så det glöder i polyuretan-banan till helgen... Killen har ökat motorstorlek på relevanta ställen med totalt 5 kg sedan i augusti (kallas funktionell hypertrofiträning) , inte tråkigt att börja trimma sådana motorer ;-)

Upplagd av admin kl. 22:44  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 16 FEBRUARI 2011


60 m häck och höjd ingår i damjuniorernas 6-kamp, Fanny Holgersson (-96) en av våra hårt satsande STAC Elitfond:are, träningstävlade och vann båda grenarna i KA2 spelen i Karlskrona i helgen.
60 m häck på 9.56 sek och höjd på 1.59 cm, inget personligt rekord på något sätt, men bra besked med tanke på att det bara är en vecka in på hennes powerkonverteringsträning. Det har varit en lång tung vinter av lååångsam men ytterst viktig och för framtiden viktig uppbyggnadsträning. Det blir med andra ord snabbare, högre och längre oftare för varje vecka som kommer. Grattis från coachen Fanny!

Upplagd av admin kl. 23:14  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 FEBRUARI 2011


Min internationella stavhopparklient är grym, hon slår rekord på rekord på träning! Senast var det slädsprintrekordet över 25 meter som fick sig en ny putsning, för tredje veckan i rad! Jag blir inte speciellt överraskad om det kvinnliga höjdhoppsrekordet på 4.51 m är ett minne blott efter JSM och XL-gala.
Min nationella sprintadept har adderat två plattor per sida vid maxstyrketester och skrotar de gamla effektnoteringarna i både två- och enbensbenböj med tilläggsbelastning!
Min internationella brottaradept lyfter tunga vikter snabbare än någonsin, dvs. benböj och marklyft med högre betydligt högre effektvärden!
För att inte tala om framstegen för alla lokala fotbollslag som slitit på´STAC under hela vintern och lagt på vikt, ökat intensitet och utvecklar mer effekt än någonsin...
Snart är det försäsong och alla skall in för sina grenspecifika STAC Fystester, det blir ruggigt spännande när vi får exakta siffror på alla seriösa vinterjobb ;-)! -Kan knappt vänta!

Upplagd av admin kl. 20:17  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 5 FEBRUARI 2011


Mina sprinters, mångkampare och hoppare vädrar mogonluft! Dom vet att det vankas snabbhets- och explosivstyrka på nästa 4-6 veckosprogram. Sitter just nu med dessa viktiga programdesigner och periodiseringsplaner framför mig.
Mycket spelar in, hur starka har dom blivit i sina nyckelövningar (nyckelmuskelgrupper), hur är den relativa styrkan i olika övningar (dvs. styrka i förhållande till kroppsvikt), hur stabila har dom lyckats bygga sina olika kroppsdelar i förhållande till vad som krävs i den explosiva fasen?, etc., etc.
Kolla deras senaste programnoteringar, testa av vissa övningar, vad lärde jag från förra årets program och utfall?, etc. etc.

En del av adepterna har redan listat ut att det vankas mitt mycket speciella slädsprintuppbyggnadsprogram. Hur mycket skall släden väga, hur långt skall man springa, hur många gånger, hur lång skall vilan vara, skall man redusera eller öka motståndet efter hand?, etc., etc. Jag har ganska klart för mig hur programmen både skall se ut, designas, periodiseras, integreras och hur progressionen skall hanteras, man får dock aldrig luta sig tillbaka.

Hela livet och coachjobbet är en enda lång utvecklings- och lärprocess.
På STAC kommer det att skrälla framöver, inte bara från våra atleter!


Upplagd av admin kl. 11:22  3 Kommentarer
Etiketter:

DEN 2 FEBRUARI 2011


Angelica Bengtsson gjorde på nytt en stabil insats vid tävlingar i Glasgow och utmanade på nytt sitt eget juniorvärldsrekord i stavhopp.
Läs mera i SMP


Upplagd av admin kl. 11:27  2 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC