STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 13 DECEMBER 2011


Moestafa El Kabir Cagliari FC i Serie A Italien (f.d. Mjällby AIF), slår två flugor i en smäll och både rehabiliterar och bygger "om" sig från grunden på STAC.

Under måndagen screenade, testade, undersökte, behandlade vi Musse f.a. ur en idrottsmedicinsk synvinkel eftersom slutstegsrehabilitering av en viss lårmuskel med tillhörande skydds-, reflex- och smärtmönster stod på schemat.

Med till Cagliari fick Musse en ingående analys av tillståndet, den process han just nu genomlider samt den periodiserade träning som skall skapa hållbar funktion på kort sikt och förmåga att tåla sin extrema power på lång sikt. 
Moestafa El Kabir och agent Lamine Toure mycket nöjda
efter besöket på STAC

Musse är tillbaka i mellandagarna, för uppföljning och nästa steg av korrektiv och funktionell träning för en elitfotbollsspelare. Det var två ganska lyckliga kompisar som inte bara fått klartext om besvär, rehab, behandling och prognos utan även en plan för hur vi bygger vidare efter rehab.

Upplagd av admin kl. 13:51  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 DECEMBER 2011


Cam Abbott, Luleå HF Elitserien, har äntligen hittat till STAC! Han skall tillbaka till hockeyn, efter tips från flera oberoende källor hamnade han slutligen på STAC. Vi hoppas kunna hjälpa Cam tillbaka genom att återskapa ett nackstatus som fixar hockeyspel på högsta nivå. Cam själv var positivt chokad över den undersökning, den information och den hjälp han fått denna dag på STAC. Citat "Äntligen har jag något riktigt att följa, en riktig bas att utgå ifrån, jag är så jä...a taggad, nu vill jag bara komma igång med detta helhetsupplägg", skvallrar ju om att han inte haft det lätt sedan de båda smällar han ådragit sig våren hösten 2010 och våren 2011.

De inledande screeningarna, testerna, behandlingarna och övningsimplementeringarna, påvisar en hel del som behöver uppgraderas, reprogrammeras, behandlas m.m. Samtidigt innehar Cam en så hög kroppskompetens att det ger oss goda vibbar ;-)! Men, det är först när man står där utan besvär och kan spela hockey som det kan kallas en lyckad rehab. Tills dess backar vi upp Cams "come back" till 100 %.  Välkommen till STAC Cam! Det här är bara början ;-).

Upplagd av admin kl. 15:44  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 DECEMBER 2011


Kristianstad IK, STAC klient sedan våren -11, tog en klar seger mot KRIF Hockey, och därmed också tre nya poäng för en överlägsen serieseger i div 1 F (trots att två omgångar återstår). Nu går vi in i nästa fas med KIK, nämligen "Specialmakro inför Allettan". Det är ett screening-, återhämtnings-, trimnings- och tuningupplägg med siktet på att vara helare, explosivare och högintensivuthålligare än motståndarna, oavsett serietillhörighet, när Allettan drar igång. Riktigt roligt när ett helt lag verkligen anammar det man ordinerar och designar. 

Upplagd av admin kl. 10:52  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter