STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 29 NOVEMBER 2011


Det fortsätter att rulla på bra för mina P96:or i KRIF Hockey. Efter inte helt bländande spel och endast kortare perioder av ordnat spel kunde KRIF Hockey´s P96:or ändå vinna mot KHK hemma i Kockumhallen i DM-finalen. En riktigt bra lägstanivå kan nämligen också vinna matcher. En eloge måste jag ge till KHK som stred lite bättre än för dagen aningen långsamma, själviska och obeslutsamma både lag- och enskilda insatser från KRIF. Gratulerar, men ni kan klart bättre än så grabbar!KRIF-lagets för dagen bästa "over-all" insatser gjordes av Viktor Laz och Linus Miketinac. Det var dessutom "firma Miketinac o Laz" som avgjorde matchen till Kallinges fördel i sista perioden. Linus med skott som touchade Laz axel och in i mål. KRIF - KHK 2-1 var ett faktum.

Viktor Laz #16, Linus Miketinac #13 och Gustav Glans #17 är ganska nöjda efter att ha blivit distriktsmästare i ishockey. KRIF låg faktiskt under efter att KHK tagit ledningen med 0-1. 

Upplagd av admin kl. 22:23  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 NOVEMBER 2011


Rapport från KRIF P96 projektet på STAC: Efter två år av effektiv ishockeyskolning av huvudtränare Peter Miketinac och uppbyggnadsträning under ledning av styrke- och powercoach Joakim Dettner på STAC, börjar resultaten sakta med ruggigt säkert visa sig i serietabeller, poängligor och spelövertag.

P96:ornas utbildning på STAC har dock bara börjat, nästa år är första året då vi kan kliva upp ett par snäpp i både intensitet, tempo och volym av träning. Detta är ett riktigt intressant och banbrytande projekt som vi startade våren 2010. Det är tämligen många som valt att söka gymnasieplats i Ronneby för att kuna träna och utbilda sig vidare på STAC, trots suget om hockeygymnasier på Elitserie- och Allsvenska orter ;-).

Hur går det för P96:orna då? Jo, 9-1 mot Halmstad Hammers U16 igår i Kockumhallen och ledning med 4 poäng före Limhamn i Skånes U16-serie (Limhamn har 1 match mindre spelad dock).

Idag söndag spelar samma KRIF U16 i den äldre J18 serien i Småland, man möter serietvåan Alvesta på bortaplan (matchstart 12.30). Även denna serie leder man klart med 6 poäng, vilket är ganska uppseendeväckande eftersom de flesta killarna är 1-2 år yngre än motståndarna!

Upplagd av admin kl. 12:56  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 16 NOVEMBER 2011


Kristianstad IK vann mot Olofströms IK med 7-4 och seglar numera i ensam serieledning. Extra kul för oss på STAC eftersom KIK´s erfarna, framsynta och prestigelösa tränare Mikael Tissel, valt att komplettera sin redan betydande hockey- och tränarkompetens inför denna säsong, med det vi har att erbjuda på STAC. Allt från hur man täpper till luckor på samtliga enskilda spelare till hur man lägger upp powerkonverteringspass och återhämtar en trupp på ett optimalt sätt, har adresserats

KIK har inte bara screenats och testats på STAC (STAC Fystest "ishockey"), Micke Tisell har gjort något så ovanligt som att våga lyssna och överväga det man får till sig från annan kompetens, ÄVEN om denne säger saker som strider mot det man vant sig vid som "sant" inom det rådande paradigmet.

Mera hockey: Kim Sunna en av mina STAC Elitfond-adepter tillika hockeykrigare ibland utlånad från Kiruna IF till Luleå Hockey i Elitserien, fortsätter att prestera ruggig hockey i Norrettan. Andra matchen i rad med Hat-trick för Sunna, som snart tar ordinarie plats i Elitserien.

Upplagd av admin kl. 22:19  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 NOVEMBER 2011


Nu är det dags för längdskidåkarnas säsong! Anna Janjons gör premiär i seniorsammanhang och gör därmed en första kraftmätning mot världseliten i Bruksvallsloppet (www.bruksvallsloppet.se). Det går att se på TV i Vinterstudion imorgon söndag 13/11 (första atart 11.00, Anna Startar 11.35).

Skall bli mycket intressant och se vad första sommarsäsongen på STAC med Joakim Dettner givit för effekt på Anna, mer än att hon numera har hälsa nog att KUNNA träna för fullt. Kom dock ihåg att vi bygger våra atleter på sikt, det är först nästa och nästnästa säsong det skall blixtra om Anna. Vi vet dock att hon kommer att ställa några allvarliga frågor, redan i år ;-). Det kommer att bli hett att bege sig till Ronneby för att även bygga komplex skidfysik framöver...

Upplagd av admin kl. 22:58  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 NOVEMBER 2011


Det svettas ganska mycket på STAC just nu. Viktor Elvung Nilsson liksom mina och Annas övriga elitidrottare som skall prestera i sommar, kör sina tyngsta perioder av träning just nu. En del är inne i sin tuffaste hypertrofifas, andra är inne i sin första adaptationsfas, ytterligare någon annan är inne i en maxstyrkefas MEN alla väntar på att få komma till P-fasen, dvs. powerkonverteringsfasen där vi via olika smarta upplägg skapar ruggig kraftutveckling över tid, typ dubbla JSM-guld och personliga rekord på både 100 och 200 m.

Det är nu sommaridrottarna bygger flexibilitet, bålstabilitet, balans, motorvolym och motorstyrka. Hur de olika programmen ser ut är väldigt specifikt kopplat till vem det gäller, hur långt personen har kommit i sin fysiska utveckling, vad vi har för mål med uppbyggnadsperioden m.m. All framgång beror på en myriad av faktorer, en man inte kan ta bort är: Korrekt designad och optimalt periodiserad träning. Du blir nämligen inget annat än vad du tränar. Det låter enkelt, men är det det egentligen?
 

Upplagd av admin kl. 23:00  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 NOVEMBER 2011


Det svettas ganska mycket på STAC just nu. Viktor Elvung Nilsson liksom mina och Annas övriga elitidrottare som skall prestera i sommar, kör sina tyngsta perioder av träning just nu. En del är inne i sin tuffaste hypertrofifas, andra är inne i sin första adaptationsfas, ytterligare någon anna än inne i en maxstyrkefas MEN alla väntar på att få koma till P-fasen, dvs. powerkonverteringsfasen där vi via olika amarta upplägg skapar ruggig kraftutveckling över tid, typ dubbla JSM-guld och personliga rekord på både 100 och 200 m.

Det är nu sommaridrottarna bygger flexibilitet, bålstabilitet, balans, motorvolym och motorstyrka. Hur de olika programmen ser ut är väldigt specifikt kopplat till vem det gäller, hur långt personen har kommit i sin fysiska utveckling, vad vi har för mål med uppbyggnadsperioden m.m. All framgång beror på en myriad av faktorer, en man inte kan ta bort är: Korrekt designad och optimalt periodiserad träning. Du blir nämligen inget annat än vad du tränar. Det låter enkelt, men är det det egentligen?
 

Upplagd av admin kl. 22:55  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC