STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 22 JANUARI 2011


Isabelle Olsson 17 (Mörrums Konståkningsklubb, landslagsåkare) har blivit antagen till den exklusiva skara som vi sponsrar med en viss procentsats gällande screening, support, coachning, programdesign, periodisering och kostråd på STAC. 
Vi gratulerar Isabelle, som nu får maximal möjlighet till utveckling och träning för att bygga en maximerad och träningstålig konståkningskropp på STAC. Isabelle gör nu syrran Angelica Olsson 19 sällskap (också landslagsåkare) som STAC Elit-fondare. Läs mer om dessa två hårdsatsande tjejer.

Upplagd av admin kl. 12:21  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 16 JANUARI 2011


Nytt svenskt inomusrekord 4 meter och 42 centimeter hoppade Angelica Bengtsson på lördagen i Örebro. Det gamla inomhusrekordet var 4,40. "-Ett ruggigt starkt besked av en Angelica som är långt ifrån toppad för höga höjder. Jag är imponerad av hennes förmåga och extremt höga lägstanivå", säger Joakim Dettner som som är anlitad som Angelicas styrke- och powercoach på STAC.

Upplagd av admin kl. 11:37  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 13 JANUARI 2011


Endast 8 månader efter starten av STAC har vi redan börjat visa vad som händer när vi lagidrottare liksom ensamidrottare möjligheten att screena sig och träna efter professionellt sammansatta program. Det stabiliseras, lyfts, accelereras och presteras så bra, att till och med vi själva höjer på ögonbrynen emellanåt ;-). Nedan ser ni ett axplock från senaste tre dagarna på STAC.


Explosiva Kettlebellsvingar med 16 kg för RBK´s damlag i torsdags kväll, inga problem! Det blir 20 kg, nästa gång, ni behöver en större utmaning!


Mera RBK damer. Armpress till lutande kors, en övning som inte direkt behärskades för ett halvår sedan! Hela detta damlag har höjt sig 2-3 snäpp i allt. Och först nu har vi börjat trimma explosivitet och speed, vad månde bliva?!


Framåtlutade rodd på ett ben bygger ruggig stabilitet och balans. Det är ju inte direkt första gången dessa tjejer tränar på STAC. Tror inte många RBK damer viker ner sig i sommar.


Saxemara IF körde hårt i tisdags kväll. Lagom mycket vikt och sedan full fart, det var bl.a. explosivstyrka på schemat! Efter bara 2½ månad på STAC har detta lag gjort stora framsteg gällande bålstabilitet, treplansstyrka och flexibilitet!


Bakre sneda systemet är mycket viktigt för stabilitet och bl.a. en viktig grund för att dra sig igenom ett explosivt löpsteg! Efter nyår är det konvertering till power som gäller, sällan över 1010 tempo med andra ord. För er som i nte hajade det där sista betyder det, "ganska snabbt". Inom en månad blir det X-tempo "all over"!


På STAC släpper vi inte av på någon del av det viktiga receptet för att skapa elitidrottskroppar. Stretchning, mobilitetsträning och smidighetssnabbhet är precis lika viktigt som att träna acceleration och speed. Varför? Kom och träna på STAC så får ni veta mera.


FIF Gnistan (friidrott) tränar måndagar och  torsdagar på STAC, här fångade mitt under uppvärmningen. Det accelereras, mångstegas, stöts, rycks, vrids och vilas. Sedan en annan tränade med Gnistan i slutet av 70- och början av 80-talet, har det blivit lite mer professionellt. Snabbare är dom också!


En av Gnistanmedlemmarna samt en av mina och STAC Elitfonds-adepter, Fanny Holgersson 7-kamp, var på plats för sitt grymma torsdagspass.

Är du inte elitidrottare men sugen på lite vanlig träning? Imorgon är det premiär för vårt "Swissbollpass på STAC".
Mellan 16.00-17.00 kan man prova på att träna både med swissboll och på swissboll med hantlar, medicinbollar och lite annat. Välkomna, det är prova på och gratisvecka på STAC fr.o.m. imorgon fredag den 14 januari till lördagen den 22 januari! Om du inte vågar vara med, -kom och titta!

Upplagd av admin kl. 23:50  2 Kommentarer
Etiketter:Nyheter på STAC