STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 26 JUNI 2010


Viktor Elvung Nilsson blev under veckan som gått screenad och grenspecifikt testad på STAC Lab. Vilken lovande kraft och möjlighte den grabben besitter. Så lovande att han nu erbjudits ett avtal om träning och viss coachning av undertecknad via STAC Elitfond.
Nu återstår det bara för oss alla att vara långsiktiga, envisa, lyhörda och modiga nog att göra det som krävs för att förvalta möjligheterna. Med det team vi nu skapar runt Viktor (duktiga sprintcoachen Robert Mattisson, undertecknad som uppbyggnads-, styrke- och powercoach, Viktors pappa Bosse samt alla samlade och duktiga krafter på friidrottsgymnasiet i FIG i Växjö) kommer att göra allt för att resan skall sluta där Viktor ser sig själv i framtiden.


Upplagd av admin kl. 17:37  3 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 18 JUNI 2010


Kim Sunna från Kiruna (klubblös, ev. med intressant kommande hockeyadress), Johan Seydlitz från Gävle (Mörrums GOIS) och Marcus Niemi (Mörrums GOIS) satsar sort på STAC. Samtliga tre är efter 1-2 månader av träning enligt undertecknads riktlinjer rehabiliterade och grunduppbyggda från olika knäskador (2 x mediala kollateralligament, 1 x patellofemoralt syndrom). Knäskador härhörande bl a från sluttampen av seriespelet i våras.
 
Nu knackar alla tre på dörren till den roliga med intensiva konverteringsfasen av kraft till power. Via vår STAC Elitfond (subventionerat arvode mm) har vi möjliggjort för dessa herrar att helt satsa sommaren på grenspecifik uppbyggnadsträning och personlig träning med undertecknad som coach, bl a på STAC. Välkomna i gänget av elitidrottare samt korrekt designad och periodiserad träning för era drömmar och personliga mål!


Upplagd av admin kl. 22:24  3 Kommentarer
Etiketter:Ishockey

DEN 15 JUNI 2010


Hans Jonsson MODO Hockey har lämnat sitt långa tålmodiga och dryga år av tuff rehabilitering från bl a allvarliga ryggproblem. Jag kan inte annat än applådera Hasse, vilket jä..a jobb han lagt ned på att fixa sin mittsektion, skapa flexibilitet och bygga upp allt som måste fungera för att verkligen kunna blåsa på med den viktigaste delen av all uppbyggnadsträning för hockey, nämligen konverteringen av stora starka men långsamma muskler till snabba effektfulla och effektuthålliga dito. 
Efter dagens viktiga screening av nödvändig flexibilitet, mobilitet och stabilitet för ishockey samt bedömning inför nästa träningsfas bar det av med tester i STAC Lab! Ett antal olika effektutvecklingsmått på både två och ett ben med olika viktbelastningar samt vertikal- och längdhopp i ett antal olika former, sprinttider på 10 respektive 30 meter samt mycket mera blev uppmätt bl a med Muscle Lab 4010. 
Det blir en hel del max-, explosiv- och snabbhetsträning framöver i grymma övningar och en specialdesignad periodisering. En intressant period för en av mina mest träningsvilliga och trevliga klienter väntar alltså. Hasse har dessutom skrivit på för MODO Hockey ytterligare ett år!
Obs! Hela U14 / P-96 laget i KRIF Hockey tackar för ditt engagemang och den tid du lade på att berätta några ord om vad det handlar om att betala priset för att nå dit man vill...
 


Upplagd av admin kl. 22:43  3 Kommentarer
Etiketter:

DEN 12 JUNI 2010


Våra erbjudanden, vår kompetens, våra grenspecifika tester, programdesign och periodisering verkar efterlängtade ;-)! Just nu har vi bara några få timmar obokade i STAC Lab innan vecka 28. Om du är intresserad av ett samarbete med oss som innebär screening, tester och programupplägg och vill komma innan undertecknad och Anna går på semester v.28-30, hör av er omgående!

Vi spänner över en mångfald idrotter och har redan 5 individer som sponsras gällande både screening, testning i labbet, träning på STAC samt programdesign och periodisering via STAC Elitfond! Inom kort kommer vi att släppa korta intervjuer, bilder och filmsnuttar med våra Stac Elitfond-klienter, så att ni kan följa deras satsningar.

Först ut är VM-silvermedaljören i Grekisk Romersk Brottning Jimmy Lidberg (96 kg klassen) som varit min klient sedan december 2007. Jimmy i repris för er som följer bloggen alltså! Det tillkommer dock ca 25 nya läsare per dygn just nu.


Upplagd av admin kl. 15:56  2 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 6 JUNI 2010


Juni är en härlig månad på flera sätt, inte bara det faktum att det mesta slår ut och blommar i Brunnsparken. Juni är månaden då jag ökar tempot i övningsutförandena för vinterns krigare, dvs. hockey-, bandy-, handbollsspelare m fl. Som tjurar som släpps på grönbete brukar det känns när man får ragga loss med större vikter snabbare eller mindre vikter explosivare eller på samma bana fast brutalare osv.

3030 tempon (hypertrofianpassade) byts via 2020 tempon till 1020 och slutligen X010/X0X0 (explosiva) tempon beroende på övning och grenspecificitet.
Intensiteter/belastningar byts från medelhöga och höga till mycket höga. Löptempon och intervaller byts från moderata och medelintensiva till snabbare och intensivare. MIIT mot HIIT alltså.
Vilan måste skötas med järnhand och vägas i guldskål. Misstag kostar i denna fas ganska mycket eftersom intensiteten/belastningen är mycket hög. Känns som om kravnivån på coachen också ökar. Juni är månaden då hela hjärnan får jobba och övningar byter fokus från Newton (N) till Watt (W).
Vill bara gratulera flertalet av våra hårdsatsande adepter, det är juni, det är dags för rock n roll!


Upplagd av admin kl. 23:04  2 Kommentarer
Etiketter: 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC