STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 18 DECEMBER 2010


Vi hälsar Jennie Johansson (handboll, Flottans IF, div 1) och Angelica Olsson (konståkning, Svenska landslaget) välkomna till STAC. Båda har ansökt och blivit antagna under STAC Elitfond. 

STAC Elitfond är till för att sponsra f.a. unga lovande idrottstjejer och killar från en bred spridning av idrotter med kompetens, tester, programdesign, periodisering och träning. Det främsta målet är att hjälpa dessa individer att infria sina högt ställda mål. STAC Elitfond är lite viktad emot lokala talanger inom 6-7 mils radie, men vänder sig egentligen mot hela norra Europas talanger.

STAC Elitfond sponsrar i dagsläget 9 personer:
  • Jennie Johansson (handboll),
  • Angelica Olsson (konståkning),
  • Jimmy Lidberg (brottning),
  • Angelica Bengtsson (stavhopp),
  • Viktor Elvung-Nilsson (sprint),
  • Kim Sunna (ishockey),
  • Fanny Holgersson (7-kamp),
  • Anna Janjons (skidlöpning),
  • Arvid Bengtsson (golf).

Bakom Kunskapen på STAC står bl.a. Kroppsinvest Institute, denna typ av sponsring/elitcoachning har funnits under annan benämning på Kroppsinvest i ca 7 år. Professionell programdesign och periodisering från nybörjare till elit, har Joakim och Anna Dettner jobbat med sedan 1995. Läs mer på www.kroppsinvest.se

Upplagd av admin kl. 21:44  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 17 DECEMBER 2010


Angelica Bengtsson och hennes satsning på STAC finns porträtterat i en riktigt bra skriven artikel på den lokala tidningen Sydöstrans Sportavdelning.

Upplagd av admin kl. 17:37  1 Kommentarer
Etiketter:

DEN 16 DECEMBER 2010


Josefine Brorsson och Jonna Ingvaldsson RBK Dam div 3 fotboll, testades idag på förmiddagen på STAC Lab. Josefine född -93 stämde av med lagbästavärden på 10 och 30 meter sprint 1,84 resp. 4,46 sekunder, vilket är ganska bra värden även för betydligt högre serietillhörighet. Både Jonna född -95 och Josefine uppnådde mycket fina 10 rep på 50 kg i benböj, vilket är lagbäst ihop med Elin Jönsson (som för övrigt är överlägset bäst av damerna på beneffekttesterna.
På STAC ser vi fram emot att slussa detta träningsviliga gäng via korrekt designad och periodiserad träning mot ruggiga fotbollskroppar och effektvärden de närmaste två-tre åren!

Upplagd av admin kl. 15:14  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystest Fotboll

DEN 12 DECEMBER 2010


Uppdaterade mig på Angelicas ruggigt professiella gymnastikträning sent igår kväll i djupaste småland, nämligen en skolgymnastiksal i Linneryd. Först diskade jag av mitt naprapat-/styrkecoachuppdrag i matchen TAIF-Almtuna i Tingsryd, vinst 3-0 (snyggt mål av min adept Henrik Thegel m.m.), sedan drog jag vidare till Linneryd 19.00-22.45. Hemfärd med omedelbar träningsvärk, efter otaliga försök att känna på Angelicas gymnastikakrobat-/styrkeövningar, ca 23.00 i ymnigt snöfall och sänggående 24.30. Det var min lördag det. Idag är det julfest på dagis och nya gymnastikövningar... Med Mr Love!
Detta var en av de enklare övningarna för Angelica, nämligen det "framåtlutande stora korset"!

Gratulerar! Ni som är medlemmar på STAC får se mer av denna världsatlet när hon kör den specialdesignade och periodiserade uppbyggnadsträning för ben, bål, bålstabilitet, explosivitet och speed som undertecknad har i uppdrag att lägga upp och coacha. Två gånger i veckan (ti, to) kör Angelica sina kombinationspass på STAC, sedan en knapp månad tillbaka.

Upplagd av admin kl. 13:30  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 10 DECEMBER 2010


Robin Jacobsson och Henrik Thegel körde i torsdags ett av mina eftertraktade trimningspass på STAC. Agility, snabb-, explosiv- och maxstyrka allt i samma paket, specialanpassat för att ge kvalité, dvs. bättre acceleration, deacceleration och snabbare förflyttning från 5-30 meter. Samtidigt instruerade jag Viktor Tisell i hans "målvaktsrehabilitering".


Det går undan i denna diagonala multiövning. Nedan ser ni en av de enklare integreringsövningarna vi använder för att integrera Viktors olika ljumsk- och benmuskler (bl.a. den f.d. skadade m.add. longus) med övriga kroppen under samtidig uppresning och rotation.
Upplagd av admin kl. 8:27  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 7 DECEMBER 2010


Med STAC Elitfond hjälper vi f.a. unga talangfulla idrottare att kunna ta del av vår kunskap, våra tjänster och våra grymma träningslokaler i sina olika strävanden efter framgång, rekord och madaljer.
Just nu behandlas ett antal ansökningar från elitidrottare från fyra helt skilda idrotter.

Upplagd av admin kl. 10:08  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 4 DECEMBER 2010


Angelica Bengtsson (juniorvärldsmästare 2010, Ungdoms OS mästare 2010 och världsrekordinehavare 4.47m i stavhopp) har nu varit igång på STAC i några veckor, med undertecknad som styrke- och powercoach. Jag måste säga att hon gör stora och snabba framsteg.


Angelica är mycket bra tränad och har ett väl genomtänkt upplägg sedan flera år tillbaka. Resultaten talar för sig själva och det är bara att gratulera till en bra planerad och genomförd första del av Angelicas friidrottskarriär.

Det finns dock en del jag kan tillföra (vilket blev uppenbart då Angelica köpte vår screening, programdesigntjänst STAC Costum Made). Som elittränare känns det mycket inspirerande att bli tillfrågad att medverka i byggandet av en ännu bättre Angelica och en ytterligare tillspetsad periodisering för Angelicas fortsatta utveckling. Det var inte svårt att tacka ja och dessutom erbjuda Angelica vårt STAC Elitfond-upplägg.

På bilderna ovan ser ni glimtar av vårt viktiga initiala arbete med att fixa till grundläggande detaljer för fortsatt kraftutveckling och förmåga att hantera kraft i tre olika plan. Det handlar bl.a. om delar av den intermuskulära koordinationen och olika kraftresurser i Angelicas "mittsektion", som behöver uppgraderas från bra till "superb" för att kommande uppbyggnadsfaser skall ha en stabil grund att bygga på. Det är ju inga vanliga fysiska prestationer som kommer att levereras från denna atlet.


Upplagd av admin kl. 22:17  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 DECEMBER 2010


5.29  1-0  H. Thegel (H. Pratt, M. Molin) EQ

Henrik Thegel behövde bara 5 minuter och 29 sekunder på sig i "come backen" för TAIF hemma mot Oskarshamns IK.  Efter 4 veckors trimning STAC, går det undan värre för nya explosiva Thegel!

Henrik Thegel i en av sina tuffare övningar kallad "superfemman", dessutom på ett ben. Notera den lilla dosan och det tunna snöret som skickar all mätdata om effekt, hastighet, acceleration, tid till topphastighet m.m. till min dator.

Uppdraget från TAIF var glasklart. "Vi vill vill ha tillbaka Thegel om 4 veckor, mer explosiv, snabbare och tuffare". Ser rätt bra ut redan, pay off efter bara 5.29 är väl rätt ok! På tisdag i nästa vecka är det examen på STAC för Thegel, då skall vi effekttesta honom på STAC Lab. Ni som läser denna blogg regelbundet vet att ett av målen var att trimma upp klienten till 24.5 watt per kilo kroppsvikt.

Fler som är intresserade av min/vår förmåga att bygga upp och trimma spelare? Effekt intresserar, det som funkar vill man testa, Henrik är inte ensam om att trimma sin hockeykropp på STAC! Prova du också! Kontakta oss på 0457-462020 eller joakim.dettner@stac.nu.Upplagd av admin kl. 20:09  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC