STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 24 NOVEMBER 2010


STAC blev en succé för både närområdets idrottsföreningar, lagidrotter och elitidrottare liksom hela skandinaviens idrottselit. Framtidens idrottskroppar skapas på STAC, var med från början du eller ni också!

Lag/föreningar som tränar och testar sig på STAC:
Ronneby BK Dam (fotboll, div 3), Ronneby BK Herr (fotboll, div 4), Saxemara IF (fotboll, div 3), Kallinge SK Dam (fotboll, div 3).
Tingsryds AIF (hockey, Allsvenskan), KRIF P96 (hockey, ungdomshockey), Gislaved SK (hockey, div 1),
Fredriksbergs BK (bandy, div 2)
FIF Gnistan (friidrott)

Några av de enskilda atleter som vi tränar på STAC:
Jimmy Lidberg  (brottning, Spårvägens IF, VM-silver 2009, VM-brons 2010)
Angelica Bengtsson  (stavhopp, Hässelby IF, Junior VM-guld, Ungdoms OS-guld 2010, Juniorvärldsrekord 2010, 4.47m)
Hans Jonsson  (hockey, MODO Hockey, Elitserien, NHL)
Viktor Elvung-Nilsson  (sprint, USM-brons 200 m 2010)
Kim Sunna  (hockey, Kiruna IF, div 1)
Peter Gustafsson  (golf, ET-Tour)
Arvid Bengtsson (golf, topprankad collage tour USA 2010)
Fanny Holgersson  (mångkamp)
Anna Janjons (skidlöpning)

...och lite "prospects", dvs. klienter på väg in inom handboll, konståkning, fotboll, skidlöpning, triatlon och ett flertal kast- och kampidrotter. 

Det är redan hetare att bli antagen till STAC Elitfond än att ingå i olika talangprogram i skandinavien. En ny ansökan trillar in varje vecka. Är du också en nationell talang som vill slipa din diamant på STAC? Hör av dig till joakim.dettner@stac.nu eller anna.dettner@stac.nu

Upplagd av admin kl. 20:03  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 NOVEMBER 2010


STAC Fystest_Fotboll, grenspecifikt anpassade tester för att både testa och bygga fotbollskroppar. Det gick undan på vår sprintbana! Isak Andersson fastnade inte ens på bild ;-) under sitt 30-meter sprinttest. Även RBK hade en man under 4 sekunder på 30 meter, strongt!


Maxtester i frontutfallssteg kan tvinga fram lite udda grimaser. Är det inte Wolverine från X-men på besök eller är det Viktor Steinbrecher med en väl anlagd "skepparkrans"? Kolla själv nedan.


Upplagd av admin kl. 19:45  3 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystest Fotboll

DEN 19 NOVEMBER 2010


Ronneby BK (herrfotboll div 4) testar hela sin trupp inför uppbyggnadssäsongen 2010-2011. Imorgon lördag är det testdag på STAC. RBK, som tränat på STAC sedan februari 2010, har valt endagarsupplägget med screening, styrka och powertester. Vi ser fram emot deras testvärden, vilka skall slås med marginal i mars 2011.

Upplagd av admin kl. 17:29  3 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystest Fotboll

DEN 11 NOVEMBER 2010


Juniorvärldsmästaren i stavhopp Angelica Bengtsson tränar på STAC! Efter att ha kontaktat oss och genomgått vår tjänst (STAC Custom Made = avancerad screening och programdesign) bestämde sig Angelica och hennes huvudtränare för att anlita undertecknad som ny bål-, styrke- och powertränare samt STAC som ett av Angelicas permanenta träningsställen.

Deras kommentar "-en sådan här professionell och grundlig screening, som dessutom, utan att veta något i förväg, sätter fingret både på det vi redan vet men också på det vi inte alls visste, om luckorna i Angelicas fysik, har vi aldrig varit i närheten av tidigare. Att det dessutom följs upp av innovativa och strukturerade råd om hur man skall fixa till dessa luckor och otillräckligheter och sedan steg för steg skapa en funktionell enhet som kan bidraga till Angelicas högt ställda mål, är rena bingon!", sammanfattar ganska väl deras bedömning och vårt framtida samarbete.

All uppbyggnadsträning utgår från den nivå man befinner sig gällande alla olika biomotoriska variabler och de grundläggande kvaliteter som underbygger nästa nivå. Angelica varvar extrema förmågor, bl.a. gymnastisk styrka, med aningen sämre förmågor, vilket bara är att vänta på en person som är 17 år. På bilden deltestar undertecknad (Joakim Dettner) Angelicas förmåga att rekrytera, stabilisera och utveckla kraft i lumbosakralregionen, vilket är mycket viktigt för att bygga vidare på hennes bålstyrka i tre plan.

Angelica hoppar idag 4 meter och 47 centimeter, vilket även är juniorvärldsrekord, se filmen. Vilken resa det blir, bara i begynnelsen av den mångåriga uppbyggnadsprocess som kommer att ta henne över fantastiska och för damer rent chockerande höjder. Akta er svenska manliga rekordhållare, Angelica har talang, är smart, har en bra träningsfolosofi och vet dessutom vad hon vill! -hoppa högt, mycket högt! Vi välkomnar Angelica och hela hennes stab till STAC i Ronneby. 

Vi gör Angelicas satsning möjlig på STAC via STAC Elitfond (sponsrar lovande och seriöst satsande individer). Läs mer om vår träningsfilosofi, STAC Lab, alla våra elitidrottare som är sponsrade via STAC Elitfond, våra extremt anpassade och funktionella lokaler m.m. på denna hemsida.

På STAC är vi inte bara i frontlinjen när det gäller professionell screening, programdesign och periodisering av träning, vi leder den!

Upplagd av admin kl. 14:13  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 10 NOVEMBER 2010


"Bulan" imponerad av Sunnas explosivitet! Kim Sunna kommer att träna vidare en dag ytterligare med Luleå Hockey imorgon torsdag. "Jag har haft ett snack med alla tränarna, de verkar ganska nöjda, de ville se mig på isen imorgon också", säger Kim per telefon från Luleå. 
Som styrke- och powercoach känns det ju extra trevligt när ens adepter inte bara vill satsa allt och tränar upp allt det som krävs för att infria sina mål, utan dessutom får chansen att visa upp sig i högsta serien och väl där bedöms som snabb och explosiv! -Precis det vi satsat på och byggt upp steg för steg under alla tuffa vår-, sommar- och tidiga höstmånader.


Upplagd av admin kl. 19:32  0 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 8 NOVEMBER 2010


Kim Sunna provtränar med Luleå Hockey på tisdag och onsdag i denna vecka! Självklart har jag känt till intresset ett antal dagar, men det blev officiellt först ikväll när jag fick ett glatt SMS från Kim, mitt under veckans behandlingstimme i Tingsryds AIF. Jag ringer upp Kim på vägen hem från Tingsryd.

-Härligt Kim, nu har du chansen, när blir det?

-Imorgon åker jag ner till Luleå. Tränar några dagar nu under uppehållet, det vart klart idag. Grymt kul!

-Bara att våga ta chansen då!

-Det är detta jag tränat för, det är helt otroligt, om man verkligen vill något och är beredd att göra jobbet, står plötsligt en del av lösningen framför en, i mitt fall du (Joakim Dettner på STAC) och ditt grymma upplägg för att få till den kropp och utväxling jag drömt om!

-Du har ju förvaltat din nya kropp rätt skapligt i Kiruna IF, du är ruggigt het nu Kim!

-Jag kan inte klaga, jag lägger ner min själ i varje match, det går jä...gt bra, hockey är ruggigt kul igen.

Upplägget och jobbet Kim pratar om:
STAC Fystester_hockey i april, 110 specialdesignade och periodiserade träningspass för att bygga en helt ny Kim med ruggig power, speed och poweruthållighet, nytt STAC Fystest_hockey i augusti som visade att det vi ville bygga verkligen blev verklighet, framgångsrikt spel som "speedkula" i Kiruna IF (div1F) med statistiken 12 matcher, 15 mål, 10 assist, totalt 25 poäng samt fortsat maxstyrke, power och poweruthållighetsträning under säsong. Den dosen kan redan 6 månader senare ta Kim från division 1 till högsta serien.

Upplagd av admin kl. 21:03  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 4 NOVEMBER 2010


Testvärden bättre än de flesta i Allsvenskan presterade Ola Petersson, när han gjorde STAC Fystest_Fotboll! Ola sprang, hoppade och lyfte:
  • 10 meter på 1.60 sekunder
  • 30 meter på 3.87 sekunder,
  • utvecklade över 20 watt/kg kroppsvikt på ett ben i benböj,
  • och nästan 28 watt/kg kroppsvikt vid tvåbenshopp med tilläggsbelastning i benböj med fri stång! Medelvärdena när vi testar fotbollslag i denna division och uppåt ligger på:
  • 10 meter sprint med stillastående sensorstart (1.73-1.76 sek)
  • 30 meter sprint med stillastående sensorstart (4.15-4.26 sek)
  • Enbenshopp med tilläggsbelastning (14-16 watt/kg kroppsvikt)
  • Tvåbenshopp med tilläggsbelastning (22-24 watt/kg kroppsvikt)
Ni förstår själva, veckans värsting och hela sommarhalvårets värsting, Ola Petersson kommer att göra en del nytta i Saxemara IF:s div 3 lag i fotboll till våren. Om killen dessutom, vilket det ryktas, har den minsta talang på fotbollsplanen, blir det nog mycket roligt.
Söndagen den 28 november är det dags för resten av Saxemara IF att testa sig. Bara att se Olas resultat som en sporre...   

Upplagd av admin kl. 18:11  3 Kommentarer
Etiketter:STAC Fystest Fotboll

DEN 2 NOVEMBER 2010


Hur trimmar man en ishockeyspelare under säsong att utveckla betydligt mera power i förflyttning? Precis fått ett sådant uppdrag har jag fått från ett av de ishockeylag som konsulterar mina och STAC´s tjänster.

Här är förutsättningarna: Jag har bara fått 4 veckor på mig och killen kommer att bli nedflyttad en division under tiden. Dvs. vi skall fixa detta och implementera bästa möjliga programdesign och periodiosering i samklang med hockeyträning och matcher. Min första fråga blev givetvis, -vad är viktigast under denna 4-veckorsperiod? Svaret blev uppbyggnadsträningen är prio 1. -Tack för det sade jag lättad och testade upp killen på STAC Lab (tidigare idag) och gav honom sitt första ben-/säte-/lumbalryggspass! Han har nu ett helt dokument med programdesign, träningsvariabler och veckoperiodisering anpassat exakt för honom och det mål vi satt upp.

Jag kommer att referera detta projekt en gång i veckan framöver och avslutningsvis också tala om vem det var och vad han presterade för testvärden efter 4 veckor. Testvärden är dock oväsentliga om det inte syns, märks och verkställs på isen. Det är det som är meningen med mina upplägg, att det skall bli uppenbart att klienterna har byggt upp något mycket potent.

Testvärde (bas) = 22.902 watt per kilo kroppsvikt uträknat efter benböjshopp med tilläggsbelastning på 20, 40, 60, 80 och 100 kilo.

De allra flesta ishockeyspelare jag testar ligger mellan 22-24 w/kg när men testar dem första gången.
Målet för min adept denna gång är att nå 24,5 w/kg om 4 veckor. Om han gör det kommer det att märkas på isen...

Upplagd av admin kl. 17:56  5 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC