STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 2 FEBRUARI 2011


Angelica Bengtsson gjorde på nytt en stabil insats vid tävlingar i Glasgow och utmanade på nytt sitt eget juniorvärldsrekord i stavhopp.
Läs mera i SMP


Upplagd av admin kl. 11:27  2 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 10 NOVEMBER 2010


"Bulan" imponerad av Sunnas explosivitet! Kim Sunna kommer att träna vidare en dag ytterligare med Luleå Hockey imorgon torsdag. "Jag har haft ett snack med alla tränarna, de verkar ganska nöjda, de ville se mig på isen imorgon också", säger Kim per telefon från Luleå. 
Som styrke- och powercoach känns det ju extra trevligt när ens adepter inte bara vill satsa allt och tränar upp allt det som krävs för att infria sina mål, utan dessutom får chansen att visa upp sig i högsta serien och väl där bedöms som snabb och explosiv! -Precis det vi satsat på och byggt upp steg för steg under alla tuffa vår-, sommar- och tidiga höstmånader.


Upplagd av admin kl. 19:32  0 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 30 OKTOBER 2010


TAIF kunde efter ett ruggigt bra genomförd match, där man under långa perioder helt neutraliserade Växjö Lakers, vinna med 2-0 i dagens Allsvenska derby. Det känns ruggigt skönt efter alla snöpliga uddamålsförluster, skitmisstag och svårighet att anpassa tankesnabbheten till Allsvensk hastighet. 3 viktiga pinnar och början på klättringen i den Allsvenska tabellen för Tingsryd som numera inte bara konsulterar undertecknad och Anna, utan även bygger upp ett antal spelare mitt under brinnande säsong på STAC.


Upplagd av admin kl. 19:39  3 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 25 OKTOBER 2010


Fanny Holgersson (mångkamp, friidrott) tog idag sina första kliv mot en mångkampskropp som kommer att ligga bakom stora delar av realiseringen av Fannys dröm. Dagens genomgång handlade om hennes årsupplägg uppdelat i ett antal perioder med professionellt periodiserad och individuellt anpassad uppbyggnadsträning för en 14-åring. Låter det tidigt och tufft, kanske, men med i programmet ingår att ha lediga dagar och vara 14-åring. När det gäller intensitet och volym på träningen gäller nämligen följande verklighet: "Hårt, mycket och som alla andra" vinner aldrig mot "hårt, lite mindre och mycket smartare än alla andra"! På STAC strävar vi efter det senare.
Lägg Fannys namn på minnet. Om fem-sex år har Fanny uppnått mängder av delmål och är framme vid första milstolpen. Vilken den är står att läsa i Fannys ögon efter dagens genomgång ;-). Resan dit och vidare började på allvar idag...  


Upplagd av admin kl. 22:30  3 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 1 OKTOBER 2010


Det är hett att träna på STAC för landets elitidrottare inom en mängd olika idrotter just nu! På STAC kan ni just nu träna bredvid landets snabbaste juniorsprinters, världens högst rankade brottare, HockeyAllsvenskans hetaste nykomlingar, golfsportens mest långtslående personer, sveriges fystränarelit under vidareutbildning samt ett antal professionellt satsande fotbollslag, hockeylag, friidrottsföreningar och grymma privatpersoner. Det är redan full dynamik i våra stora rymliga idrottslokaler. -Häftigt!


Upplagd av admin kl. 14:05  3 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 6 SEPTEMBER 2010


Jimmy Lidberg VM-brons på VM i Moskva! Så har denne fantastiska människa och STAC Elitfond-sponsrade idrottsman, kämpat till sig ytterligare en medalj på ett stort mästerskap i mördande konkurrens! Bara att gratulera Jimmy, -fy katten vad bra jobbat! Lite välbehövlig vila, sedan fortsätter resan mot OS 2012 med specialdesignad och smart periodiserad uppbyggnadsträning.


Upplagd av admin kl. 20:00  2 Kommentarer
Etiketter:Brottning, Våra klienter

DEN 23 AUGUSTI 2010


Den 6 september är det VM-brottning för Jimmy Lidberg (96kg klassen Grekisk-Romersk) i Moskva! Vi är övertygade att Jimmy kommer att övertyga. Kom dock ihåg att konkurrensen inom 96-kg klassen är mördande 14-16 brottare har kapacitet att vinna. En enda dålig match och du är ute, tufft, stentufft, kommer det att bli! Vi lyckönskar Jimmy inför ännu en milstolpe mot det stora målet sommaren 2012. Under senhösten kommer ni kanske att träna bredvid denna grymma atlet på STAC när han kör något av sina uppbyggnadsläger.   


Upplagd av admin kl. 22:52  2 Kommentarer
Etiketter:Brottning, Våra klienter

DEN 15 AUGUSTI 2010


STAC Elitfond-sponsrade Viktor Elvung-Nilsson -94 FIF Gnistan blev 3:a på USM på 200 m i helgen på tiden 23.17. Vi gratulerar Viktor till den magnifika  framgången, trots att det inte blev något personligt rekord eller seger, vilket alltid är målet när man kör s.k. "kvalitetslopp". 

När vi får tag i Viktor på telefon låter det bara "Härligt, underbart, första medaljen i SM-sammanhang, oj, oj, oj. Otrolig känsla att komma upp på upploppet, ligga 5:a, inte vara nöjd och trycka sig förbi en efter en och nästan knipa silvret vid målgången!"

 "Viktor som bara är i början av sin viktiga uppbyggnadsträning som sprinter och saknar mycket av den grundträning, stabilitet, balans, tvärsnittsarea och maxstyrka som de närmaste 4 åren kommer att ge vansinnigt mycket bättre starter och accelerationer de första 50 meterna, presterar redan på en otroligt hög nivå och har en ljuvlig löpteknik och speedförmåga när han väl är igång", säger Joakim Dettner på STAC som fungerar som Viktors styrke- och powercoach sedan några månader tillbaka.

"Tillsammans med Viktors grenspecifika tränare Robert Mathisson från Kallinge (se bild ovan), Viktors lärare på FIG i Växjö och Viktor själv, kommer vi att sakta men säkert ge Viktor chansen att utvecklas så långt han vill och han talang för. Och hans talang och mentala kapacitet är stor mycket stor"
, tillägger Joakim Dettner som även tränar andra svenska sprinters och andra friidrottare på nationell nivå.


Upplagd av admin kl. 18:31  0 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 27 JULI 2010


Vilken elitdag på STAC! Delar av sveriges kommande sprintelit, nuvarande brottningselit och sveriges bästa elitcoacher var på STAC bl.a. för filmningsjobb till denna hemsida.

 

 

Jimmy Lidberg chockade bl.a. testsystemet när han drog marklyft snabbare och tyngre än någon anna gjort på vare sig STAC eller annat ställe. Jag återkommer med utvärderingen av detta till efter brottnings VM i september.
Läs gärna på Jimmys egen blogg om hans beslut att lägga träningsläger och allt mer uppbyggnads- och finjusteringsträning på STAC.


Upplagd av admin kl. 20:51  2 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 24 JULI 2010


Det är bra med multipla kompetenser på STAC! När Jimmy Lidberg fick en lätt nackspärr efter sitt senaste tuffa brottningspass igår kväll, kunde vi fixa detta omgående (idag på förmiddagen) med avancerad manuell medicinkompetens och få Jimmy träningsbar igen.

Det var dock veckans besök av kollegor från Rygg & Ledkliniken i Trollhättan med Lars-Ove Hedin i spetsen som justerade Jimmy´s nacke och bröstrygg. Vilken tur att man har så kompetenta kollegor, som dessutom besöker STAC och Kroppsinvest när Anna och Jag inte är på plats! Tack Oskar Berglund (vår sommarvikarierande naprapatstuderande) för att du är en sådan klocka och guidar våra besökare med upplevelser och relevanta behandlingsuppdrag när vi är på semester ;-).

Kolla även vad Jimmy skriver på sinblogg, han vann förresten Spaniens GP i brottning samtidigt som panien tog VM guld i fotboll!


Upplagd av admin kl. 14:44  2 Kommentarer
Etiketter:Brottning, Våra klienter

DEN 22 JULI 2010


"Tack Jocke! Vi har nu kört vårt första pass på STAC! Mycket bra! Min tränare fick tyvärr akut förhinder men jag kör på enligt vår uppsatta plan så det är inga problem. Min sparringpartner Jim och jag sitter nu på en uteservering i Ronneby och tar en kvällsfika. Vi syns på måndag. Hälsa familjen! Mvh  Jimmy"
Jimmy Lidberg verkar njuta av vad STAC har att erbjuda på sitt privata träningsläger inför Brottnings VM i augusti. Från och med måndag byter jag från coachning av elitseriehockeyspelare mot en världsklassbrottare, känns som en ganska ok utmaning tycker jag. 


Upplagd av admin kl. 21:46  2 Kommentarer
Etiketter:Brottning, Våra klienter

DEN 26 JUNI 2010


Viktor Elvung Nilsson blev under veckan som gått screenad och grenspecifikt testad på STAC Lab. Vilken lovande kraft och möjlighte den grabben besitter. Så lovande att han nu erbjudits ett avtal om träning och viss coachning av undertecknad via STAC Elitfond.
Nu återstår det bara för oss alla att vara långsiktiga, envisa, lyhörda och modiga nog att göra det som krävs för att förvalta möjligheterna. Med det team vi nu skapar runt Viktor (duktiga sprintcoachen Robert Mattisson, undertecknad som uppbyggnads-, styrke- och powercoach, Viktors pappa Bosse samt alla samlade och duktiga krafter på friidrottsgymnasiet i FIG i Växjö) kommer att göra allt för att resan skall sluta där Viktor ser sig själv i framtiden.


Upplagd av admin kl. 17:37  3 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter

DEN 12 JUNI 2010


Våra erbjudanden, vår kompetens, våra grenspecifika tester, programdesign och periodisering verkar efterlängtade ;-)! Just nu har vi bara några få timmar obokade i STAC Lab innan vecka 28. Om du är intresserad av ett samarbete med oss som innebär screening, tester och programupplägg och vill komma innan undertecknad och Anna går på semester v.28-30, hör av er omgående!

Vi spänner över en mångfald idrotter och har redan 5 individer som sponsras gällande både screening, testning i labbet, träning på STAC samt programdesign och periodisering via STAC Elitfond! Inom kort kommer vi att släppa korta intervjuer, bilder och filmsnuttar med våra Stac Elitfond-klienter, så att ni kan följa deras satsningar.

Först ut är VM-silvermedaljören i Grekisk Romersk Brottning Jimmy Lidberg (96 kg klassen) som varit min klient sedan december 2007. Jimmy i repris för er som följer bloggen alltså! Det tillkommer dock ca 25 nya läsare per dygn just nu.


Upplagd av admin kl. 15:56  2 Kommentarer
Etiketter:Våra klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC