STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 20 OKTOBER 2012


STAC Hockey Camp, snart en verklighet på STAC!
Nu tar vi ett stort grepp om uppbyggnadsträning för undomar inom ishockey! De två första sommarveckorna efter skolavslutningarna, kommer STAC Hockey Camp!

Joakim Dettner
(Leg.Naprapat, Elittränare, Kost- och Livsstilscoach), Hans Jonsson (f.d. NHL-hockeyproffs, Elitserie- och Svensk landslagsspelare) och Jimmy Lidberg (brottare av världsklass med tre VM-medaljer och ett OS-brons) står för kunskapen och STAC i Ronneby för värdskapet!STAC Hockey Camp är en camp där vi fokuserar på 13-20 åringar +-1 år och den enormt viktiga uppbyggnadsträningen, utanför isen! Den träning som skall skapa det som skall motsvara ishockeyns komplexa kravprofil, dvs. mobil, stark, stabil, explosiv, tålig kropp med RÄTT uthållighetsprofil.

På STAC Hockey Camp, blir unik! På campen tränar man inte bara upp sin egen hockeyfysik enligt STAC Processen inför nästa säsong. Både den enskilde spelaren och dennes ledare får dessutom erfarenheter om HUR man skall lägga upp träningsprogram och periodisera träningen för individen själv och laget under hela sommarhalvåret!STAC Hockey Camp kommer att pågå from sö eftermiddag/kväll (registrering + information) tom fredag eftermiddag. Det finns två preliminära veckor inplanerade. Vecka 1: 9-14 juni, Vecka 2: 16-21 juni 2013.

Preliminär intresseanmälan (ej bindande) = förtur till plats, kan meddelas på info@stac.nu. Mer detaljerad definitiv information/inbjudan gällande åldrar, grupperingar, grovt veckoschema, priser och inkvarteringsupplägg, kommer inom kort på vår hemsida www.stac.nu.


Upplagd av admin kl. 14:45  1 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 4 APRIL 2012


Hans Jonsson född -73 är f.d. Pittsburg Penguins (1999-2003), Svenska landslaget (96 matcher) och Modo Hockey (över 600 matcher) har sadlat om! Efter ett års betänketid och mental förberedelse satsar han nu på att kombinera sin stora ishockey- och träningserfarenhet med en elittränarutbildning på STAC.Målet är att få möjlighet att få träna ishockeyspelare från grunden på ett ruggigt mycket effektivare och säkrare sätt än han själv fick möjlighet till.
Hans Jonsson har precis som 22 andra före detta idrottsstjärnor, terapeuter, fystränare och lagtränare nyligen genomgått STAC Grundtränare för att förbereda sig inför den ettåriga utbildningen till STAC Elittränare.

Tänk om vi tog bättre vara på den stora kompetens som finns i våra före detta elitidrottare, både om vad som fungerat och INTE fungerat! På STAC hoppas vi att du får möjlighet att överföra dina egna erfarenheter och framtidens effektiva tränings- och helhetsupplägg för hockey.

Upplagd av admin kl. 17:42  1 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 13 MARS 2012


Vill du också träna världseliten, bli extremt mycket bättre på att skapa träningsprogram för dina klienter eller vill du helt enkelt bli en av de bästa PT´s som trampar gata i din hemstad? Oavsett vilket, kan du sikta på det efter en genomgången utbildning till STAC Elittränare!Kan du räkna ut vilken muskel som INTE används i detta lyft? På STAC Elittränare lär man sig inte bara en radda övningar, man lär sig att TÄNKA på allt från vem, vad och varför som faktiskt står framför dig till vad ni skall gå igenom tillsammans fram till OS-guldet eller rekordet på Broloppet...

Upplagd av admin kl. 19:51  0 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 28 MAJ 2011


Alfa Laval i Ronneby utbildar hela sin personalstyrka på ca 350 personer i Belastningsergonomi på STAC. Responsen är överväldigande och har redan genererat i en förändrad diskussion och ökad medvetenhet kring belastningsergonomi och egenunderhåll på arbetsplatsen.

Joakim och Anna Dettner har designat upplägget och genomför både denna och alla andra delar av detta helhetsprojekt.
  • Belastningsergonomisk screening av samtliga 11 produktionsavdelningar,
  • Belastningsergonomisk utbildning av samtliga medarbetare,
  • Utbildning av 6-8 ergonomicoacher som skall kunna bistå med enkla råd, kunskapsöverföring och kunskapsackumulering ute på arbetsgolvet.

Hur går det till då? Jo, två timmars praktiskt inriktad utbildning och övningar för att både förstå hur olika arbetspositioner, arbetsmoment och kroppshållningar påverkar hur vi mår samt hur man på ett enkelt sätt kan förhindra utvecklandet av arbetsskador, ackumulerade besvär i muskler och leder. 40-50 personer utbildas varje tillfälle. Ovan ser ni, 4:e gruppen glada medarbetare från en mängd olika avdelningar.

Vad gör oss lämpliga att hålla i dessa utbildningar då? Jo, vi har jobbat med screening, arbetsplatsoptimering, arbetsskadehantering, rehabilitering av arbetsskador och ackumulerad smärta i rörelse- och stödjeorganen för över 40 företag sedan 2000. Företagshälsovårdsavtalet mellan Alfa Laval i Ronneby och Kroppsinvest Institute (och sedan 2011 även STAC) har funnits sedan 2001.

"Alfa Laval i Ronneby ligger långt före sina företagskollegor gällande förebyggande arbetsmiljöarbete och hälsovårdsavtal som kombinerar utbildning, manuell medicin, korrektiv- och funktionell träning för sina anställda. Det vi gör på Alfa Laval är något att studera för andra företag som på allvar vill förändra välmåendet, personalkostnader och konkurrenskraft för framtidens arbetskraft", säger Joakim Dettner Leg. Naprapat, Kost- och livsstilscoach och Elittränare på STAC och Kroppsinvest Institute i Ronneby.

Upplagd av admin kl. 22:56  2 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 21 MAJ 2011


Lukas Kroon, fystränare på SALK Tennisklubb i Stockholm, hissar flaggan efter att ha genomfört första steget av fem på STAC Elittränarutbildningen.


"Jag trodde att jag skulle vara tvungen att dra utomlands för att hitta spetskompetens. Joakim Dettner har bevisat flera gånger under bara de här tre dagarna, att STAC och Ronneby har en av de bästa inom området hälsa, fysträning, rehab, periodisering och framförallt ödmjukhet" Lukas Kroon Fystränare SALK Tennisklubb

Upplagd av admin kl. 16:36  3 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 8 MARS 2011


Anmäl dig till "Effekt eller Defekt"-utbildningen (ladda ner pdf) (2 dagar, 1-2 april) och skapa dig en uppfattning om vad det är som bygger så fantastiska resultat på STAC. Jimmy Lidberg vann just Ungers GP mot övriga världseliten i brottning, Angelica Bengtsson slår tredubbla världsrekord i stav tre månader efter att vi börjat samarbeta etc.
Om du blir allvarligt intresserad efter detta, är STAC Elittränarutbildning (ladda ner pdf) den mest potenta elittränarutbildningen du kan gå i Norden.

Upplagd av admin kl. 14:58  2 Kommentarer
Etiketter:Utbildningar och kurser