STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 1 MARS 2014


Vår service och sponsring av unga lovande atleter inom mängder av olika idrotter, har nu 4 år på nacken. STAC Elitfondupplägget och det individuella samarbetet det innebär att få hjälp med det man behöver hjälp med inom ramarna för vår kompetens, kommer att spetsas till ytterligare!

Antalet ansökningar till STAC Elitfond sedan ett år tillbaka är enormt, det betyder att kravnivån för antagning inom de vanligaste idrotterna har blivit betydligt högre.
Tyvärr kan vi inte ge alla subventioner. Inom kort kommer vi att gallra i våra led av STAC Elitfondare, vi kommer också att antaga några nya adepter som  passar den bredd och den inställning vi vill se på den egna satsningen.

STAC Elitfond och våra tjänster finner man bakom mängder av häftiga idrottsresulat, segrar, personliga utvecklingar, landslagsplatser, mästerskapsmedaljer på JEM, JVM, EM, VM och OS! Eller vad säger ni om namn som Jimmy Lidberg, Sofi Flink, Isabelle Olsson, Melissa Petren, Angelica Bengtsson, Viktor Elvung m.fl.


Upplagd av admin kl. 21:30  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 2 FEBRUARI 2013


Isabelle Olsson är en av Sveriges bästa konståkare och redan internationellt meriterad i en sport där Sverige länge ansetts som blåbärsnation. På STAC har vi hjälpt henne att bygga upp fysiken under snart två år, läs mer om Isabelle och hennes tankar i denna intervju från Absolute Skating!

Upplagd av admin kl. 9:47  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 1 DECEMBER 2012


Sprint, kast och hopp av klass i tusentals bilder! Våra STAC Elitfondare Viktor, Sofi och Tina är mobilitets och övningsmodeller i den gigantiska STAC PAD-programvaran!


Upplagd av admin kl. 22:39  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 19 NOVEMBER 2012


Inga resultat presterade av en STAC Elitfondare eller någon som genomgått STAC Custom Made och implementerat de råd och program som följer därav, är kommet ur en tillfällighet!

Senaste 4 åren har vi engagerat oss i allt från sprint, hopp, kast och konditionsidrott till brottning, kanot, ishockey, handboll, fotboll och konståkning. Skördetiden för dessa insatser och våra adepters strävanden börjar allt mer likna en året runt process! det är mycket trevligt och smickrande tycker vi!

Det är således ganska behagligt att öppna tidningen, läsa sportsidorna, följa internationella sportsändningar och titta på TV-sporten nuförtiden! Inte sällen vet ju vi, exakt vad som ligger bakom både från vår sida, adeptens sida och övriga tränares sida.

Det finns just nu 14 aktiva STAC Elitfondare i vårt STAC Elitfondstall. I dagarna kommer vi att annonsera vem som blivit antagen till den 15:e platsen som STAC Elitfondare. Vilken idrott blir det och vilken adept blir det, som får chansen att bygga upp och trimma sig maximalt med subventionerad hjälp från STAC? Kan det bli en något oväntad idrott och idrottare kanske???


Upplagd av admin kl. 12:54  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 29 AUGUSTI 2012


Jimmy Lidberg summerar vad STAC, vår sponsring och våra tjänster betytt genom karriären!
"Vi lyckades! Vi nådde målet! Vi kammade hem en OS-medalj!
Tack STAC för att Ni gjorde det möjligt. Ni har varit en stor del i detta enorma pussel.
Efter misslyckandet med att kvala in bland de 20 bästa brottarna till OS i Peking och diverse
skador bl a axeln korsades våra vägar och min karriär har sedan dess gått spikrakt uppåt och framåt. 3 st VM-medaljer (2009,2010,2011) kryddat med ett härligt OS-brons i London.
Stort tack till Joakim och Anna Dettner på Scandinavian Top Athletic Center (STAC). Ni är i särklass det bästa toppidrottscenter jag stött på i karriären.
En stor faktor bakom min lyckosamma brottningssatsning och extremt höga lägstanivå de senaste 4 åren är den helhetslösning jag fått på STAC! Från grunden och inklusive allt. Professionell screening, effekttester och analys på STAC Lab, individuellt designade korrektiva program för att fixa de största luckorna. Manuell behandling på STAC Idrottsmedicin och naprapatmottagning samt professionell uppbyggnadsträning för brottning. En otroligt stor del har varit Er makalösa kost-, återhämtnings-, och livsstilscoaching för mig, min familj och min elitidrottssatsning.
Jag hoppas fler elitidrottare förstår vidden av den kompetens som finns hos Er i Ronneby Ni kan hjälpa och inspirera allt från världsidrottare till den arbetande snickaren eller frisören.
Ni är världsunika i ert helhetstänk och har förmågan att på ett pedagogiskt och logiskt sätt föra Er kunskap vidare.
Återigen tusen tack för all hjälp på vägen fram till OS-medalj. Ni är bäst!"
Bästa hälsningar
Jimmy Lidberg
Meddelande

Upplagd av admin kl. 18:00  0 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 10 MAJ 2012


Kim Sunna (STAC Elitfondare) har skrivit på för Franska div 1 mästarna Mulhouse Scorpions vilka är nykomplingar i Franska högstaligan! Ett äventur i en annan hockeykultur påbörjas i augusti 2012.
Tills dess kommer Kim att vara ruggigt förberedd. Kim är just nu inne i sin maxstyrke- och powerkonverteringsfas. I början av juni blir det nytt besök på STAC och uppgraderat program enligt hans periodisering för sommarhalvåret.
Vi vet att Kim kommer att överraska positivt i denna liga, -gratulerar i förskott Kim! Därmed gick KIF och LHF miste om en säker och storpotentiell målfabrikör!

Upplagd av admin kl. 17:55  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 21 MARS 2012


Våra STAC Elitfondare i snabb revy, häng med!
Våra sommaridrottare Viktor Elvung Nilsson, Tina Runesson, Jonna Ingvaldsson och Sofie Flinck är alla heta som grillpinnar inför sina sista 5-8 veckor innan tävlandet drar igång i sprint, längd, fotboll och spjut. Fanny Holgersson är också bra med i sin sjukampsatsning, men ligger lite efter planeringen pga. förra årets benbrott.
 • Jag tror på under 10.70 och 21.50 för Vigge på 100 och 200 m senast vid JSM i augusti.
 • Jag tror på över 6.10 för Tina redan innan midsommar och över 6.35 till SM.
 • Jag tror Jonna platsar i det lag hon vill till hösten.
 • Sofie Flinck bombar 60-meterslinjen redan i maj och persar över 63 meter till JSM.
 • Fanny som nu passerat den kritiska kvinnliga åldern 14-15 år, får en sommar då allt blev mycket stadigare och bättre. Nästa säsong blir den första som utmanande 7-kampare.

Vår året runt idrottare Jimmy Lidberg kör på med sin ruggiga OS-satsning i brottning, det skall mycket till för att slå Jimmy i London. Men 96-kg klassen i Grekisk Romersk brottning är stenhård och stor.
 • Jimmy kommer att vara nöjd efter OS.

Våra vinteridrottare går nu in i sina avlastnings- och skall snart in i nästa säsongs uppbyggnadsperioder.

Kim Sunna hänger redan på låset för nästa års hockeysatsning, han kommer redan den 2 april och startar uppbyggnad 2012-2013. Han kommer att bli ännu tuffare längs sargerna, ännu acceölerationssnabbare och ännu piggare/uthålligare. Jag tror det blir Allsvenskt eller Elitseriespel nästa säsong.
Isabelle Olsson har några tävlingar kvar på sin ruggigt framgångsrika säsong med NM Brons som förstaårssenior som bästa resultat, so far.
Angelica Olsson har också hon några tävlingar kvar innan hon också bygger för nästa säsongs ännu högre och svårare hopp.
Anna Janjons har börjat sin etablering i seniorskideliten (första året), nästa år tar hon klivet in på top 10 i Sverige. 2015 är stora målet, vi bygger steg för steg.
Linus Miketinac har en rolig säsong med lag vinst och poängligavinst i både U16 och J18 serierna från denna säsong. Nästa säsong kliver Linus in 5 cm längre, 6 kilo tyngre och vansinnigt mycket kraftfullare!
Viktor Laz spelar i samma lag som linus, dvs. Krif Hockey U16/J18, och är lagets och seriens teknik och spelsnille. Han har vuxit på längden men behöver likt Linus, köra STAC uppbyggnad fram till nästa höst.

Det är flera STAC Elitfond-adepter på väg in på STAC, några skall på OS till sommaren andra skall till OS 2016 i Rio, slut för idag...

Upplagd av admin kl. 20:13  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 22 JANUARI 2012


Vår STAC Elitfond-adept Sofi Flink -95, blev utsedd till Årets Idrottskvinna i Västerås 2011! Vi gratulerar Sofi till den ytterst välförtjänta utmärkelsen.

Sofi har sedan sensommaren 2011 coachats av Joakim Dettner på STAC. Till en början pre- och postoperativt, efter det med den komplexa rehabiliteringen av den mediala armbågsskada hon ådrog vid sommarens "sista" rekordkast på 55.83 meter!

Just nu tränar Sofi enligt ett specialdesignat individuellt upplägg inte bara upp sin spjutkropp utan även bort de tillkortakommanden som bland annat tvingat henne att överbelasta sin armbågsled. Ni kommer att få höra mera om denna tjej, var så säkra.

Upplagd av admin kl. 21:26  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 14 SEPTEMBER 2011


Det nalkas vintersäsong och några av våra STAC Elitfondare skall gå på sina högsäsonger eller tävlingssäsonger!
 • Konståkning: Angelica och Isabelle Olsson landslagsåkare från Mörrums KK kommer att låta tala om sig i vinter, dom har byggt bort många svagheter och trimmat sina styrkor denna lågsäsong och kör vidare med sina personliga högsäsongsupplägg på STAC. Första tävlingarna dyker upp om 14 dagar.
 • Ishockey: Kim Sunna har ena foten i LHF Elitserien, vi väntar bara på tillfället och chansen. Under tiden spelar han vidare med Kiruna IF i div 1A. Kim har gjort ytterligare en grym sommar med individuell uppbyggnadsträning för att bli ännu mer kraftfull, accelerationssnabb och uthållig för högintensiv coachning.
 • Skidlöpning: Anna Janjons Borlänge har för avsikt att ge tydliga besked i skidspåren redan denna säsong. Hon har gått från klarhet till klarhet och krydda förra sensäsongens vinster med ännu tyngre skalper.

Upplagd av admin kl. 10:33  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 22 MAJ 2011


Vi gratulerar Jonna Ingvaldsson 16 Ronneby BK (fotboll) som efter en ansökan om att bli antagen till STAC Elitfond, äntligen fått beskedet välkommen i gänget! Det var 4 ord i en följd som du skrev under rubriken Varför ska ni satsa på mig som fällde avgörandet!

Nu är du en bland våra över 10 STAC Elitfondare bl.a. Jimmy Lidberg (brottning), Angelica Bengtsson (stavhopp), Kim Sunna (ishockey), Viktor Elvung Nilsson (sprint), Stephanie Olsson (sprint), Fanny Holgersson (mångkamp), Angelica och Isabelle Olsson (konståkning), Jennie Johansson (handboll). Upp och nicka, Jonna!


Nu får du ännu större möjlighet att infria din fotbollsdröm ;-). Det går ju rätt bra för alla våra andra adepter, så förbered dig på framgångar, hårt jobb och professionellt designad och periodiserad träning för att bygga extrem fotbollsfysik. Jonna Ingvaldsson i förgrunden och RBK-kollegan Josephine Brorsson i bakgrunden, under deras STAC Fystest_fotboll på STAC november 2010.

Upplagd av admin kl. 18:26  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 22 JANUARI 2011


Isabelle Olsson 17 (Mörrums Konståkningsklubb, landslagsåkare) har blivit antagen till den exklusiva skara som vi sponsrar med en viss procentsats gällande screening, support, coachning, programdesign, periodisering och kostråd på STAC. 
Vi gratulerar Isabelle, som nu får maximal möjlighet till utveckling och träning för att bygga en maximerad och träningstålig konståkningskropp på STAC. Isabelle gör nu syrran Angelica Olsson 19 sällskap (också landslagsåkare) som STAC Elit-fondare. Läs mer om dessa två hårdsatsande tjejer.

Upplagd av admin kl. 12:21  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 18 DECEMBER 2010


Vi hälsar Jennie Johansson (handboll, Flottans IF, div 1) och Angelica Olsson (konståkning, Svenska landslaget) välkomna till STAC. Båda har ansökt och blivit antagna under STAC Elitfond. 

STAC Elitfond är till för att sponsra f.a. unga lovande idrottstjejer och killar från en bred spridning av idrotter med kompetens, tester, programdesign, periodisering och träning. Det främsta målet är att hjälpa dessa individer att infria sina högt ställda mål. STAC Elitfond är lite viktad emot lokala talanger inom 6-7 mils radie, men vänder sig egentligen mot hela norra Europas talanger.

STAC Elitfond sponsrar i dagsläget 9 personer:
 • Jennie Johansson (handboll),
 • Angelica Olsson (konståkning),
 • Jimmy Lidberg (brottning),
 • Angelica Bengtsson (stavhopp),
 • Viktor Elvung-Nilsson (sprint),
 • Kim Sunna (ishockey),
 • Fanny Holgersson (7-kamp),
 • Anna Janjons (skidlöpning),
 • Arvid Bengtsson (golf).

Bakom Kunskapen på STAC står bl.a. Kroppsinvest Institute, denna typ av sponsring/elitcoachning har funnits under annan benämning på Kroppsinvest i ca 7 år. Professionell programdesign och periodisering från nybörjare till elit, har Joakim och Anna Dettner jobbat med sedan 1995. Läs mer på www.kroppsinvest.se

Upplagd av admin kl. 21:44  1 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond

DEN 7 DECEMBER 2010


Med STAC Elitfond hjälper vi f.a. unga talangfulla idrottare att kunna ta del av vår kunskap, våra tjänster och våra grymma träningslokaler i sina olika strävanden efter framgång, rekord och madaljer.
Just nu behandlas ett antal ansökningar från elitidrottare från fyra helt skilda idrotter.

Upplagd av admin kl. 10:08  2 Kommentarer
Etiketter:STAC Elitfond 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC