STAC Bloggen

Bloggen om våra elitidrottare.  

På STAC Bloggen släpper vi återkommande nyheter med lite mera bakgrund kring de prestationer och de resultat våra elitidrottare gör varje vecka i ett oändligt antal olika idrotter. Framför allt refererar vi kring de som är s.k. STAC Elitfondare, deras träningsinsatser, uppoffringar och inte minst resultat och karriärer!


DEN 23 JANUARI 2014


Isabelle Olsson krigade till sig en 16:e plats på EM i konståkning i Budapest! Efter det korta programmet (den obligatoriska delen) där hon tyvärr föll i första hoppet och därmed missade poäng i hela första kombinationen, låg hon på 22 plats och klarade sig precis till final. Väl i finalen (fria programmet) slog Isabelle till med ett näst intill felfritt åk och klättrade till 16:e plats! Vi gratulerar till denna framgång och erfarenhet! Nu går vi in i en 5-veckorsfas av förberedelser inför kommande stortävlingar! Samtidigt utbildar vi hela Mörrums KK från U9 till elitåkare mot allt större perfektion i styrka, stabilitet, balans och uthållighet för konståkning!


Upplagd av admin kl. 17:41  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 15 MARS 2013


Håll ögonen och öronen öppna framöver, vi skapar inte bara framtidens fysik på STAC! Det börjar redan bli ganska uppenbart att vår
 • STAC screening,
 • våra testprotokoll unika för varje idrott,
 • vår analys av screening och testdata,
 • våra program och programupplägg,
 • vår coachning,
 • våra kost- och livsstilsråd,
 • och vår hela filosofi om byggande av BÅDE fysik och hälsa,
skapar framtidens fysik redan nu!

Vi har redan hjälpt fram och coachar namn som
 • Jimmy Lidberg (3 VM-medaljer, OS -brons i brottning),
 • Sofi Flink (JVM guld, SM-guld, svenskt rekord 61.40 i spjut),
 • Angelica Bengtsson (från 4.47 till 4.63 på 3½ månad, samt dubbla JVM-guld i stav),
 • Viktor Elvung Nilsson (JSM guld på både 100 0ch 200 meter),
 • Isabelle Olsson (från JNM-guld till internationell seniorvinst)
 • Sofia Paldanius (OS 4:a i K1 500 m dvs kanot)
 • Cam Abbott (avancerad nackrehab och ny hockeykarriär i Luleå HF ishockey)
 • Moestafa El Kabir (avancerad rehab och uppbyggnad ny karriär i Häcken, fotboll)
 • Erton Fejzullahu (avancerad rehab och uppbyggnad, ny karriär i Djurgården och landslaget, fotboll)
 • Jonas Colting (avancerad rehab och uppbyggnad för IronMan)
Det kommer dock mera, mycket mera! Just nu bygger vi ruggig fysik och hälsa på lovande atleter inom en mängd olika idrotter. Här är bara några exempel,
 • Melissa Petrén (handboll),
 • Teodor Tonelid (tennis),
 • Jesper Thomasson (ishockey),
 • Jonna Ingvaldsson (fotboll),
 • Tina Runesson (längdhopp),
 • Marcus Ericsson (ishockey),
 • Anna Janjons (längdskidor),
 • Anton Lindström (ishockey),
 • Christian Malmström (Iron Man),
 • Anton Blomqvist (ishockey).
Det finns många fler i våra rullar, men ni fattar nog galoppen. Vi screenar, testar och skapar programupplägg för 4-8 individer varje vecka på STAC. Populäraste tjänsten är en STAC Custom Made "din idrott". Där ingår både screening, tester och programdesign! Vill du göra underverk du också. Kontakta oss på info@stac.nu eller ring 0457-462020. Välkommen!

Upplagd av admin kl. 9:17  9 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 3 DECEMBER 2012


Vår STAC Elitfond-adept Isabelle Olsson (konståkning) stormar vidare i sin karriär, nu på TV4 om framgångar, träning och stundande SM-tävlingar.
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/redo-for-konstaknings-sm-i-vaxjo-2245465


Upplagd av admin kl. 11:34  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 3 NOVEMBER 2012


Det händer massor just nu på STAC. Senaste veckan har det varit allt från sprinters och spjutkastare till triatleter, hockeyspalare och golfare på plats för STAC Custom Made och STAC Lab-tester.

Mattias Olander Sprinter Högsby IF (bilden) slog nästan banrekord med sina 1,596 respektive 3,896 sekunder på 10 resp 30 m med stillastående start! Vi kan inte annat än imponeras av denna fighter som tagit sig igenomdubbla bakslag i sin karriär. Du är DUKTIGT på gång nu Mattias, inte minst med monsterenbenshoppet i smithmaskinen där vi mätte upp 21.6 watt per kilo kroppsvikt!


Sofi Flink -95 slog till med personbästa i både enbenshopp i Smithmaskin och Drop Jumps från 20, 30, 40 cm. Hon hade dessutom uppgraderat sin inre och yttre bålstabilitet till nivåer som kvalificerar henne för nästa steg av uppbyggnadsträning.STAC Fotostudio har haft full verksamhet i vecka som gått. Tre av våra absolut bästa Friidrottare inom STAC Elitfondsatsning Viktor Elvung Nilsson -94 (sprint), Sofi Flink -95 (spjut) och Tina Runesson -92 (längd), hjälpte alla till som modeller till ett antal av de över 2500 övningsbilder vi under närmaste halvåret skall fotografera som databas till vår unika programvara STAC PAD.

Upplagd av admin kl. 13:14  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 SEPTEMBER 2012


Det går bra för alla våra hockeyadepter på STAC! Anton Lindström -93 och Marcus Ericsson -93 är två bra exempel som tagit sig över Atlanten!

På STAC bygger vi riktiga ishockeykroppar från grunden och hela vägen till det viktigaste av allt, den rätta ishockeypowersnabbheten och anaeroba uthållighetsprofilen, dvs. det som krävs för modern tempostark intensiv hockey.

Vi har haft ett tiotal spelare från 14-20 år involverade i vårens, sommarens och förhöstens olika STAC Hockey Camp. Vissa har köpt privata upplägg, andra har kört i mindre grupper. Gemensamt är att alla ta rejäla kliv i karriären!

Senaste veckans rapporter från våra adepter kommer från två äldre juniorer som tagit chansen andra sidan atlanten!

Anton Lindström -93, f.d. Rögle IF J20 Super Elit, spelar denna säsongen i New Hampshire Jr. Monarchs EJHL och gör redan stora avtryck! Tidigare i vecka damp denna rapport ner i e-postlådan ;-).
"Tjena Jocke! Försäsongen börjar gå mot sitt slut här på andra sidan. Det har gått bra. Jag känner att jag är den mest åk-starka och snabbaste spelaren i laget efter alla skridsko-stafetter m.m. som vi gjort på isen här borta. Matcherna har också gått bra, jag har snittat 1p/match och leder vår interna poängliga. Så allt är på topp och knäet känns super! Mvh Anton Lindström "


Marcus Ericsson -93
, f.d. Luleå HF J20 Super elit, spelar denna säsongen i Des Moines Buccaneers USHL och har gjort det så övertygande under USHL Fall Classic (en NHL scout övervakad tillsställning, 19-21 september) att han fått förfrågan och redan "comittat" för Michigan Tech Huskies i högsta collegeligan, NCAA 1, säsongen 2013-2014. Igår kväll fick jag detta detta trevliga mail från Marcus fader. 

"Läste det du skrev om Cam Abbot i Luleå HF....om att du/ni är en del i hans framgång efter den allvarliga nack- och huvudskadan... Kan säga att du är även en del i denna framgång :). Översänder lite uttalanden från andra sidan om din adept och min son som jag tycker du skall ta del av. Mvh Richard Ericsson"

"Efter USHL Classic har man fastställt sin trupp och skurit ned från 10  backar till 7 och Marcus är klar för fortsatt spel denna säsong i   Des Moines Buccaneers efter ha gjort succé och haft en ledande roll   under de 4 matcher han fått spela"  "I Michigan Tech Huskey ser de Marcus som en mycket viktig spelare som kommer få en ledande roll i laget.  Anledningen är att 2 av deras bästa backar har fått erbjudande om NHL kontrakt (och måste då ersättas till nästa säsong) så det säger mycket om nivån på denna liga och vad de har för förväntningar på Marcus efter att ha sett honom i Buccaneers under USHL Fall Classic."

Jag är mycket stolt över dessa två herrars INSTÄLLNING och GENOMFÖRANDEVILJA, ni lyckas för att ni var beredda att göra JOBBET SOM KRÄVS! Joakim Dettner

Upplagd av admin kl. 22:29  9 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 SEPTEMBER 2012


Vilken sommarsäsong för våra klienter, adepter, STAC Elitfondare på STAC!
 • Jimmy Lidberg OS-brons i Grekisk Romersk brottning i London
 • Sofi Flinck JVM-guld, Svenskt seniorrekord 61.40 meter (ökning med 6.6 meter i år), SM-guld, JSM-guld, Finnkampsvinst
 • Sofia Paldanius 4:a på OS i K1 500 m
 • Rebecka Abrahamsson JSM-guld, JNM-guld i tresteg, 3:a på SM
Nu drar snart vintersäsongen igång. Skall bli intressant att se hur det går för våra konståkare, ishockeyspelare, bandyspelare, kampsportare, handbollsspelare och mycket mera...

Upplagd av admin kl. 18:30  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 JUNI 2012


STAC Elitfond-adepten Jesper "Thompa" Thomasson är glödhet, mitt i sommaren. Efter inbjudningsveckan i Leksand samt ett par tre minst sagt lyckade framträdanden och ett antal lovande träningar inför ett antal beslutsfattare och  överlägsen vinst i poängligan (8  poäng på tre matcher), blev det erbjudande om plats i hösten tilltänkta J20 SuperElit för Leksand. Inte illa av en kille född -97.
Det händer saker när man tränar det man behöver träna och dessutom inser att man skall träna för hockey och anpassat för sin kropp. Allt startade med en STAC Custom Made "ishockey", för mindre än ett halvår sedan...

Upplagd av admin kl. 15:22  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 16 JUNI 2012


Om man vågar drömma, tror på det man gör och är beredd att göra det som krävs samt toppar detta med de bästa personliga träningsuppläggen är det svårt att stoppa framgångarna. Våra STAC Elitfondare och övriga klienter har gjort just detta, sagt ja tack till drömen och bestämt sig för att den är sann och sagt de gyllenne orden på STAC "att de är beredda att göra det som krävs".
Jimmy Lidberg blev kvalificerad till OS i brottning -96 kg redan i höstas, Sofia Paldanius blev kvalificerad till OS i kanot K1 200, 500 m för två veckor sedan, Sofi Flinck -95 slog nytt Svenskt juniorrekord i spjut på 54.85 för två dagar sedan, klarade JVM-gränsen och hotar redan det svenska damrekordet, Viktor Elvung Nilsson (regerande svensk juniormästare P17 på 100, 200m) kanske slår till med ett tidigt säsongspers vid morgondagens Wind Sprint i sundsvall och ställer till det för dem som skall bestämma vilka som får åka på JVM för Sverige. Det slutar inte där, vi har flera adepter som står på tur att prestera denna sommar, vänta bara, det kan ske i en stad nära dig ;-).

Upplagd av admin kl. 14:03  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 2 JUNI 2012


Det går undan i idrottsvärlden! Vi har många fantastiska elitidrottare knutna till vår kompetens och träning på STAC. Här är en liten uppdatering om några av dem.
 • Jimmy Lidberg (brottning) är i Ukraina på träningsläger, han är i bra form, inte toppad på något sätt men bra med enligt planen, dvs. hans periodiseringsplan inför OS i London. Detta är vår mesta STAC Elitfondadept och hela denna framgångssaga och samarbete började 2007 på f.d. STAC nämligen Kroppsinvest Institute.
 • Sofia Paldanius (kanot) är i slutet av sin vilovecka efter två lyckade tävlingsveckor i världscupen, vilka säkrade en OS-plats. Sofia går nästa vecka in i en 3 + 1 periodisering fram till OS, men först skall hon fixa till en ganska viktig detalj i sin utrustning ;-), bara något jag nämnde som tog skruv ordentligt ;-)!
 • Viktor Elvung Nilsson (sprint) har precis påbörjat sitt minitoppningsmakroupplägg inför Wind sprint i Sundsvall om två veckor. Vigge ser ruggigt bra ut och har inga som helst skavanker, tvärtom det kan bli en "bonushändelse" i juli om allt klaffar optimalt, men vi räknar inte med detta. Målet är nya stora pers och ädla JSM-medaljer till sensommaren.
 • Sofi Flinck (spjut) har med vår hjälp på STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning byggt upp en "ny armbågsled" och integrerat denna med hela resterande kroppen och en skonsammare kastteknik. Sofi tränar precis som Viktor som STAC Elitfondadept med både programdesign och periodisering från STAC.
 • Jonas Colting (Triathlon, Ultraman) har med stor hjälp från STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning på ett fantastiskt sätt både preoperativt och postoperativt tränat upp sina CAM-opererade höftleder. Just nu är träninen uppe på en ganska avancerad och komplex nivå. Jonas och vårt mål i det korta perspektivet är riktigt riktigt bra placering på Ironman SM i Kalmar i augusti.
 • Tina Runesson (längdhopp) kommer att ha svårt att hoppa under 6 m denna sommar, hon och hennes coach på STAC (Anna Dettner) har gjort underverk inte bara med hennes bål- och höftstabilitet utan ALLT från hållning till enbenspower!
 • Anna Janjons (skidlöpning) är mitt inne i den tunga kombinerade styrketräningen för att skapa lite mera benpower och mycket bättre skidlöpningsergonomi/ekonomi. Att styrketräna skidlöpare är inte lätt eftersom det skall vara mycket effekt per kilo kroppsvikt samtidigt som man inte vill öka vikten speciellt mycket. Anna kommer att komma ur denna sommar ett par snäpp bättre än förra. Det är nämligen första sommaren med undertecknads upplägg.
 • Kim Sunna kör precis som förra sommaren stenhårt och skall redan nästa vecka in i den roliga maxstyrke- och powerkonverteringsfasen som skall kombineras med ruggigt mycket sprintstegar, Dettners L-sprinter, DT-sprinter, Hockey 5:or och varierande 300. Frankrikes högstaliga kommer att få en ny sevärdhet, HET!
Vad alla våra andra adepter sysslar med får ni reda på vid ett annat tillfälle, this is all for now.

Upplagd av admin kl. 20:04  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 MAJ 2012


Nu är den RIKTIGA Friidrottssäsongen igång utomhus! Alla våra Gnistor på STAC samt våra friidrottande STAC Elitfondare startar idag upp sin motorer på riktigt. Skall bli mycket intressant att följa...
Jag tror vi får höra talas om en sprintputsning på 200m, en längdputsning, en trestegsputsning och en kulstötsputsning av rådande pers (för Vigge, Tina, Rebecka och Andreas) samt framskjuten lagplacering. Hur kul det blir återstår att se.
Kolla schemat här

Upplagd av admin kl. 10:15  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 6 MAJ 2012


Linus Miketinac -97, Jeppe Thomasson -97 och Victor Laz -96, har alla valt Joakim Dettner, STAC och STAC Hockey Summer Camp för sin långa och viktiga uppbyggnadsperiod inför nästa säsong. Campen som varar from imorgon måndag 7/5 till en bra bit in i augusti innehåler 70-80 träningspass med undertecknad som personlig tränare och coach på ett antal av dessa. 

Victor Laz #16 och Linus Miketinac #13 efter bärgat DM teckan tidigare denna vinter.

Alla tre är på ungefär samma fysiska utvecklings- och träningsnivå, vilket innebär att alla tre kan träna och peppa varandra med bara mindre individuella men ytterst viktiga variationer i uppläggen. Innan och under under camp-tiden utförs STAC Fystest_ishockey samt en del andra tester ingående i STAC Forskning_anaerob vs aerob överföring.

Det blir ett ganska tufft schema av noggrannt periodiserad och designad flexibilitets-, stabilitets-, balans-, styrke-, power-, agility-, speed och grenspecifik uthållighetsträning. Huvva vad det kommer att hända saker denna sommar grabbar. Fram med mat och sovklockan grabbar, nu lägger ni grunden för de professionella delen av karriären. Gratulerar till de kommande framgångarna i ungdomslandslagen.

Upplagd av admin kl. 10:12  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 14 APRIL 2012


"Har gjort en rehab i REKORDFART! Jag började med mitt STAC Custom Made "triathlon" för sju veckor sedan, opererade mig för fem veckor sedan, och är ändå ikapp och förbi med råge just nu! Tack STAC och Dettner & Co." Jonas Colting

Upplagd av admin kl. 23:04  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 13 APRIL 2012


Ingemar Ericsson svensk landslagsman och fyrfaldig VM-medaljör, satsar på en ännu bättre fysik inför kommande internationella mästerskap i orienteringsskytte!


Efter en genomförd STAC Custom Made "orienteringsskytte" har Ingemar erhållit ett helt individuellt upplägg för den första fasen av uppbyggnadsträning. Det fanns i vanlig ordning en del att fixa till men också riktigt bra prestanda att bygga vidare på. Vi gratulerar redan Ingemar till en framtida uppgraderad fysik och ökad belastningstålighet för orienteringsskytte m.m.

Upplagd av admin kl. 17:42  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 APRIL 2012


Slutet av vintersäsongerna innebär början på nästa års uppbyggnadsträning för våra ishockey-, bandy-, skidlöpnings-, handbolls-, basket- och racketidrottare. Det är nu vi skall ta reda på vart de står, vad vi skal förbättra ytterligare vad vi skall täppa till etc. Först in redan nästa vecka är Kim Sunna (forward) och Sammy Gustafsson (målvakt) från Kiruna IF som har köp STAC Custom Made "din idrott". Parallellt med detta har vi som vanligt fullt upp med att trimma friidrottare och fotbollsspelare i denna perioden. Det går så det ryker på STAC.

Upplagd av admin kl. 13:01  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 17 MARS 2012


Kul feedback från en av Annas STAC Elitfondare idag!
"Enkel formel att komma ihåg: STAC + styrka & power = långa hopp!
Varit i Karlskrona idag och tränat längdteknik med full ansats. Flygkänslan ut i gropen känns fantastisk härligt :D (trots tufft benpass igår) Jag säger bara VILKEN SKILLNAD att hoppa nu jämfört med i somras. 71 dagar kvar till längdpremiären, jag längtar redan!"
Tina Runesson FIF Gnistan.

Det är ingen lek att vara STAC Elitfond-adept, men det ger resultat!


Upplagd av admin kl. 23:09  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 10 MARS 2012


El Kabir gör stora framsteg på STAC! Nu är vi framme vid en mobilitet som snart motsvarar det som krävs för en professionell fotbollsspelare med extrem power i benen.

Under dessa 4 veckor på STAC har Moestafa El Kabir inte bara rehabiliterat en distal ytlig medial biceps femorisruptur, han har
 • lärt in en egenunderhållsrutin bestående av allt från flexibilitets-, mobilitets- och uppvärmningsövningar,
 • lärt sig utföra och förstå skillnaden mellan uppvärmnings-, integrerings-, nedvarvnings- och utvecklingsstretchning,
 • utbildat sig i hur man kompletteringstränar allt från bålstabilitet och styrka till power och uthållighet för professionella fotbollsspelare.
Bara att hoppas att allt följer med ner till Italien och får fäste även i proffsvardagen :-). Jag tror faktiskt Musse kommer att fixa det. För säkerhets skull skickar vi med en garant för detta ner.

Upplagd av admin kl. 20:18  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 5 MARS 2012


Det drar ihop sig i hockeykvalserierna. Imorgon spelar Modo Hockey säsongen hittills viktigaste match mot Linköping för att säkra en slutspelsplats till SM-slutspelet, -bara att vinna, man har allt i egna händer. På onsdag gör Kiruna IF med STAC Elitfiond-adepten Kim Sunna entré i PO3 mot Asplöven, KIF vinner 2 raka.
Kvittar om det är hemma eller bortamatch där, jag har 200 mil dit oavsett! Jag får vänta på det Allsvenska kvalet då Kiruna spänner för sina renar och tar en slädtur söderut ;-). Oavsett vad som händer hoppas jag någon av lagen Kallinge, Kiruna, Olofström eller Karlskrona tar sig genom nålsöget och spelar näst högsta divisionshockey nästa år...
Det är trots allt roligare att se Allsvensk hockey än div 1 hockey. Helst Kiruna eller Kallinge förstås! Jag hejar alltid på mina klienters lag (det kräver yrket) men är alltid en Kallingekille i hjärtat (det finns i själen).

Upplagd av admin kl. 22:28  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 2 MARS 2012


Jimmy Lidberg fick ganska mycket välbehövlig manuell undersökning, behandling, rådgivning och uppdatering av långtidsplanen fram till OS i London, under dagens minilandslagsdag på STAC. Det är slående hur tuff och hård en professionell brottningssatsning är. Med hjälp av sin STAC Elitfond status och lite extra hjälp på STAC, kunde Jimmy lämna STAC ett par besvär lättare...
Jimmy Lidberg är en av Sveriges absolut största idrottsmän de senaste 10 åren. Det är mycket ovanligt med en så hög lägstanivå, under så många år. Killen har silver, brons, silver på VM, de senaste tre åren! Han ha dessutom 4 EM-medaljer och 10 SM-guld, så han har vänt ett par stekar i sina dagar.

I en sport där 15-20 man är potentiella vinnare, inte 3-4 utan 15-20 man, finns det inga marginaler. Har du en dålig dag och bara presterar några procent under din toppnivå åker du ut i första omgången i ett brottningsmästerskap i 96-kg, så hårt är det i brottningens tuffaste vikt klass. Inför OS gör vi allt, precis allt som är möjligt för att klämma dit den där pricken över i! Jimmy är en STOR kille på STAC.

Upplagd av admin kl. 23:39  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 28 FEBRUARI 2012


3 mål och "hat trick" i A-lagsdebuten med Sölverborgs IK i Alltvåan! Joakim Dettners adept Jeppe Thomasson -97 är het som en bakpotatis! Efter bara 3 månaders rehabilitering (knäskada, ledbandsruptur) och uppbyggnadsträning på STAC, har Jeppe börjat visa framfötterna rejält! Vi gratulerar Jeppe, som redan innan vår rehabilitering givetvis var en hockeytalang, och påminner om att härdningen skall ske i ungdomslaget ett eller ett par år till. Under tiden bygger vi upp det som krävs för att lyckas och hålla hela vägen...

Upplagd av admin kl. 14:57  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 FEBRUARI 2012


Jonas Colting tar hjälp av Joakim Dettner och STAC för sin pre- och postoperativa rehabiliterings- och uppbyggnadsträning. Jonas (som är dubbel världsmästare i Ultraman, dvs. dubbla Ironman) skall operera området kring båda sina höftleder och vill inte lämna något åt slumpen i vare sig gällande förberedelserna innan eller rehabiliteringsprocessen efter operationen.Därför har han valt Joakim och STAC som partner. Jonas planerar att genomföra Kalmar Ironman i slutet av augusti 2012, så det finns ju inte obegränsat med tid till förfogande. Tuff utmaning till tuffa rehabiliterare alltså!Vid dagens konsultation var det dags att instruera det preoperativa träningsupplägget och dess periodisering, för att så optimalt som möjligt förbereda/programmera det funktionella neuromuskulära samspelet mellan höftledsnära muskler/motorprogram och generella bålstabilitetsprogram både ur statisk, semidynamisk och dynamisk aspekt. Mötet tog ca 3½ timma så det var lite att gå igenom, både behandlings- och instruktionsmässigt. Jonas har som tur är relativt lätt att lära och är mycket väl insatt i hur kroppen fungerar, så det gick ganska smidigt.Jonas och hans duktiga hjälptränare Anetth Lindström (Lic. Master KFT) från Borås åkte duktigt taggade och uppdaterade från STAC. Läs gärna mer om vad Jonas tyckte och hans vidare rehabiliteringsresa med STAC som guide på "Coltings blogg".

Upplagd av admin kl. 19:09  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 FEBRUARI 2012


Johannes Tonelid, min enda professionella bandyadept har bara 18 år gammal redan slagit sig in i Nässjö IF´s A-lag, dvs. till Allsvenskan i bandy! Johannes har gjort det många i den åldern inte mäktar med! Han har bestämt sig för att lyckas, tagit ett moget beslut och tränat enligt ett individuellt anpassat upplägg för att bygga upp en optimal bandyfysik parallellt och integrerat med sin bandyträning.

"Superhäftigt att få göra Allsvensk bandydebut redan den här säsongen. Utan dig Jocke tillsammans med STAC/Kroppsinvest är jag ganska säker på att allsvenskt spel den här säsongen inte hade varit något alternativ!" /Johannes

Klättringen från juniorspel med slitna ljumskar och värkande ryggslut i IK Bore för två år sedan och sedan Nässjö IF´s J18/J20 (bandygymnasiet) blev snabb! Efter bara två år av professionellt periodiserad bandyuppbyggnadsträning och parallellt högsäsongsupplägg med hjälp från STAC, är första delmålet infriat,-Allsvenskt spel!

"Det är just min fysik som gör att jag har fått chansen till Allsvenskt spel - en snabb skridskoåkning (som jag fått utav benträningen anpassad för en bandyspelare) och en bra uthållighet vilket gör att jag orkar ta jobbet som krävs både i det offensiva spelet men kanske framförallt i det defensiva (något jag byggt upp med matchlik uthållighetsträning, både ute i spåret och på asfaltsplanen). Allt sommarens slit har gett resultat, men det betyder inte att jag inte kommer kämpa ännu hårdare under kommande uppbyggnadsperiod." /Johannes

Vi gratulerar Johannes som visat att ala drömmar går att infria, bara man tar ett beslut och är beredd att göra det som krävs! Två matcher har det blivit i Allsvenska Nässjö IF hittills, -bra jobbat johannes! Hoppas fler "junisar" blir inspirerad av din resa!

Livet går dock vidare. Om mindre än två månader, efter sedvanlig individuell screening och STAC Fystest_bandy, startar tredje uppbyggnadsperioden med programdesign och periodiseringsupplägg från STAC. Målet är att bygga den redan Allsvenskt dugliga accelerations- och speedförmågan ännu bättre!

Acceleration ochspeed är dock bara en del av spelet, vi tittar på allt från funktionell styrka och bålstabilitet till den grenspecifika uthålligheten och återhämtningsförmågan. Johannes har flera steg kvar både gällande träning och personliga mål!

Upplagd av admin kl. 20:06  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 FEBRUARI 2012


Vår STAC Elitfond-adept Kim Sunna presterar som väntat mycket bra i Allettan med Kiruna IF. 16 poäng på 12 matcher är bra, men Kim har mera på lager "-jag är bra med, känner mig ruggigt pigg men kommer att explodera än mera framöver!, säger Kim, när jag förhör mig om läget inför dagens söndagsmatch i AllEttan Norra mot "löven" i Umeå. Det kommer nog att stå 20 poäng i "total points" tabellen på måndag. Kiruna leder Serien med 7 poäng (33) framför Björklöven och Asplöven på vardera 26 poäng. En direktplats till playoff 2 hägrar vid vinst idag.

Upplagd av admin kl. 10:33  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 FEBRUARI 2012


STAC Elitfond-adepten Linus Miketinac -97 KRIF Hockey, har tillsammans med Melker Persson KHK blivit uttagna till regionläger som kan generera plats i ungdomslandslaget i ishockey! Linus har tillsammans med övriga killar födda 1995-97 tränat både uppbyggnadsträning och högsäsongsträning på STAC sedan våren 2010.

Dessa 15-16 åringar från KRIF Hockey leder både U16 serien i Skåne och J18 serien i Småland. Bilden är från segern i DM-finalen mot Karlskrona HK.


Linus själv har efter stora fysiska, tekniska och mognadsmässiga framsteg blivit antagen som STAC Elitfond-adept sedan hösten 2011. Detta innebär att Linus tränat med individuellt anpassat kost-, tränings- och periodiseringsupplägg för att optimera hans utveckling och belastningstålighet som hockeyspelare och samtidigt skapa en långsiktig allmän hälsoutveckling.

Linus "resa" på STAC (rehabilitering, screening, programdesign, periodisering, träning med PT, behandlingar m.m.) delar han med många andra lovande ishockeyspelare från yngre juniorer till erfarna elitspelare med NHL-meriter.

Det är inte bara våra 15 STAC Elitfondare som gjort en grundlig screening och fått individuellt upplagda program och träningsupplägg (STAC Custom Made "din idrott") utan ytterligare ca 100 hungriga idrottare inom allt från ishockey, fotboll, handboll, längdskidåkning och triathlon till spjutkastning, baseball och undervattenrugby gör detsamma varje vecka!

Framtidens sätt att grundligt, grenspecifikt och systematiskt träna upp kroppar som både tål och kan utveckla hela sin potential finns redan på STAC. Genom tjänsten STAC Custom Made "din idrott", kan även du påbörja din resa! Läs mer om STAC Custom Made här.

Upplagd av admin kl. 12:30  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 FEBRUARI 2012


Efter att har krossat sina personliga rekord på 100 och 200 m sprint, bl.a. vid JSM i Vellinge i september förra året, samt blivit uttagen i svenska P17-landslaget att deltaga vid ungdomsfinnkampen, kan man inte annat än samtycka till utmärkelsen och BLT´s pris "Årets Komet 2011".

Från ett JSM/USM 2010 då Viktor inte ens klarade sig vidare från kvalomgångarna på 100 m sprint till att vinna guld på både 100 och 200 meter året efter, är en ruggig insats. Från "nobody till somebody" på en vinter om man så vill! Den insatsen har till stor del planerats, designats, periodiserats, coachats och genomförts på STAC med Joakim Dettner som coach. Det viktigaste av allt dock, om man inte utför det som planerats, händer inte mycket. Vigge är en synnerligen duktig genomförare som fokuserat på att genomföra ett upplägg på ett sätt som många inte hade fixat, -vi gläds, bugar och bockar!


Upplagd av admin kl. 18:23  4 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 17 JANUARI 2012


Erton Fejzullahu (fotbollsspelare MAIF) slog till med en ruggigt bra 30 meterstid och en nästan lika bra 10 meterstid vid dagens STAC Custam Made_fotboll screening. Värdena för enbenspower var nästan ännu bättre, jämfört med vad det brukar landa när vi testar elitfotbollsspelare inför en träningsperiod på STAC. Vad hade Erton för värden då? En bra bit under 4.00 sekunder på 30 meter med stillastående start 60 cm bakom startlinjen och en bra bit över 18 watt per kilo kroppsvikt i enbenspower, är en riktigt bra startnivå. Det kommer att ryka kring Erton framöver, han har nämligen viljan att förändra.

Upplagd av admin kl. 0:02  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 15 JANUARI 2012


Det går bra för våra adepter både lag och enskilda individer.
Kristianstad IK var ytterst nära att nolla Vita Hästen i Allettan när man ledde 1-0 2.30 kvar av tredje perioden. Tyvärr släppte "väggen Tisell" in en ganska enkel lobbad puck som tog på kanten av plocken och ramlade in via egna ryggtavlan. I förlängningen glider sedan en fösare in under Tisells klubba, miss två ridå! Bara att köpa varsin trisslott på vägen hem för Hästenspelarna, oddsen för två sådana missar i samma match för "Väggen Tisell" är nära noll. Trots poängmissen, visade KIK att dom blir att räkna med framöver. På onsdag gästar KIK Kallinge.

Cagliari Calcio i Serie A släppte in Moestafa El Kabir när ca 20 minuter återstod av andra halvleken mot Juventus! Musse tog som vanligt för sig ordentligt, men kom aldrig i något riktigt farligt läge delvis pga att det mest handlade om att säkra en poäng. Juventus som tog ledningen redan i fjärde minuten, blev av med ena poängen eftersom Cagliari kvitterade och höll målet rent matchtiden ut. Mitt tips är att El Kabir är redo för en hel halvlek redan i nästa match, bara han följer periodiiseringsschemat från STAC.

Upplagd av admin kl. 18:46  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 13 JANUARI 2012


På söndag är det match mot Juventus i Serie A för Moestafa El Kabir, uppvärmningen i B-lagsmatchen mot Tortoli var magnifik och slutade med Hat trick för Musse. Musse är hyfsat nöjd med den rehabiliterade och uppdaterade fotbollskropp vi hjälpt honom att skapa på STAC.

Upplagd av admin kl. 8:48  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 JANUARI 2012


STAC tränade, Kristianstad IK hade bättre acceleration, bättre speed och orkade köra med ett högre tempo, dessutom hade samtliga spelare fokus på positivt snack, då vinner man matcher! 0-4 på bortaplan och Viktor Tisell (målvakt i Kristianstad) i egna kassen vald till matchens lirare, då blir det inte mycket att hämta för motståndarna.

Att det mentala och gruppmentalitet har ett stort finger med i spelet när det drar ihop sig är fullständigt klart. Kristianstad IK startade Allettan mycket skakigt med två raka förluster, trots att man sannolikt är det i särklass bäst grenspecifikt tränade laget. Tränare Mikael Tisell, som inte bara är en ruggigt duktig coach, är nämligen även kompetent inom uppbyggnadsträning för hockeyspelare.

Vi ser fram emot kraftmätningen hemma mot Vita Hästen på söndag. Där kommer det att krävas just acceleration, speed, tempouthållighet, samarbete utan större misstag och ett jä..a uppsnack i båset. Vinner vi den matchen har vi gjort en ruggig insats. Viner vi inte gnuggar vi vidare på planen. När srien är slut vet vi vem som slutade var.

Upplagd av admin kl. 10:20  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 JANUARI 2012


Efter en hel höst av rehab, skadereturer och total renovering och uppbyggnadsträning på STAC, kom till slut El Kabir in i 82:a minuten i dagens match mellan Cagliari Calcio mot Genoa i Serie A. Full fart som vanligt och redan efter 2 minuter en vansinnigt bra mottagning i Genoas straffområde, en fint vänster höger och direktskott till höger om Genoas målvakt.., som fick sträcka ut maximalt för att nå bollen och tippa den utanför första stolpen. Den nya flexiblare, bålstabilare och mer balanserat tränade Moestafa El Kabir är tillbaka, Cagliari Calcio vann med 3-0, vi kommer att höra mera om El Kabir framöver, mycket mera. Bra jobbat Musse, gratulerar till ett nedrans bra jobb! Du tog det vi sade till dig på allvar, riktigt allvar!

Upplagd av admin kl. 17:45  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 5 JANUARI 2012


Victor Laz -96 KRIF Hockey, har blivit antagen som STAC Elitfond-adept och går in i en helt ny fas i sin seriösa hockeysatsning. Första anhalten är givetvis en STAC Custom Made "ishockey" vilket resulterar i första steget av råd, träningsprogram, kost- och livsstilsförändringar och periodisering av träning och tävling.

Hela KRIF´s P-96 lag har tränat både uppbyggnadsperiod (sommarhalvåret) och delar av högsäsongsperioden på STAC de senaste två säsongerna, så Victor kommer inte att bli chockad, bara mycket bättre individuellt coachad! Det är nämligen stor skillnad på att coacha 24 vs. 1 person åt gången.

Victor Laz (längst till vänster #16) är en mycket teknisk spelartalang med ruggig split vision kombinerat med split doing.

När han avverkat några år med att täppa till stora och små luckor i sin hockeyfysik parat med fortsatt professionell "hockey skill" och taktikutveckling, kan det bli riktigt, riktigt roligt. Speciellt sett till den målbild Victor ser som både dragplåster för att klara all träning och fullt uppnåeligt om man är beredd att göra det som krävs tillräckligt länge.

Välkommen till STAC Victor, det kommer att bli många svettiga, inspirerande, tuffa och utvecklande pass, på många plan, under min (Joakim Dettner) ledning framöver. Om du kan drömma det, kan du fixa det!

Upplagd av admin kl. 15:09  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 13 DECEMBER 2011


Moestafa El Kabir Cagliari FC i Serie A Italien (f.d. Mjällby AIF), slår två flugor i en smäll och både rehabiliterar och bygger "om" sig från grunden på STAC.

Under måndagen screenade, testade, undersökte, behandlade vi Musse f.a. ur en idrottsmedicinsk synvinkel eftersom slutstegsrehabilitering av en viss lårmuskel med tillhörande skydds-, reflex- och smärtmönster stod på schemat.

Med till Cagliari fick Musse en ingående analys av tillståndet, den process han just nu genomlider samt den periodiserade träning som skall skapa hållbar funktion på kort sikt och förmåga att tåla sin extrema power på lång sikt. 
Moestafa El Kabir och agent Lamine Toure mycket nöjda
efter besöket på STAC

Musse är tillbaka i mellandagarna, för uppföljning och nästa steg av korrektiv och funktionell träning för en elitfotbollsspelare. Det var två ganska lyckliga kompisar som inte bara fått klartext om besvär, rehab, behandling och prognos utan även en plan för hur vi bygger vidare efter rehab.

Upplagd av admin kl. 13:51  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 DECEMBER 2011


Cam Abbott, Luleå HF Elitserien, har äntligen hittat till STAC! Han skall tillbaka till hockeyn, efter tips från flera oberoende källor hamnade han slutligen på STAC. Vi hoppas kunna hjälpa Cam tillbaka genom att återskapa ett nackstatus som fixar hockeyspel på högsta nivå. Cam själv var positivt chokad över den undersökning, den information och den hjälp han fått denna dag på STAC. Citat "Äntligen har jag något riktigt att följa, en riktig bas att utgå ifrån, jag är så jä...a taggad, nu vill jag bara komma igång med detta helhetsupplägg", skvallrar ju om att han inte haft det lätt sedan de båda smällar han ådragit sig våren hösten 2010 och våren 2011.

De inledande screeningarna, testerna, behandlingarna och övningsimplementeringarna, påvisar en hel del som behöver uppgraderas, reprogrammeras, behandlas m.m. Samtidigt innehar Cam en så hög kroppskompetens att det ger oss goda vibbar ;-)! Men, det är först när man står där utan besvär och kan spela hockey som det kan kallas en lyckad rehab. Tills dess backar vi upp Cams "come back" till 100 %.  Välkommen till STAC Cam! Det här är bara början ;-).

Upplagd av admin kl. 15:44  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 DECEMBER 2011


Kristianstad IK, STAC klient sedan våren -11, tog en klar seger mot KRIF Hockey, och därmed också tre nya poäng för en överlägsen serieseger i div 1 F (trots att två omgångar återstår). Nu går vi in i nästa fas med KIK, nämligen "Specialmakro inför Allettan". Det är ett screening-, återhämtnings-, trimnings- och tuningupplägg med siktet på att vara helare, explosivare och högintensivuthålligare än motståndarna, oavsett serietillhörighet, när Allettan drar igång. Riktigt roligt när ett helt lag verkligen anammar det man ordinerar och designar. 

Upplagd av admin kl. 10:52  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 29 NOVEMBER 2011


Det fortsätter att rulla på bra för mina P96:or i KRIF Hockey. Efter inte helt bländande spel och endast kortare perioder av ordnat spel kunde KRIF Hockey´s P96:or ändå vinna mot KHK hemma i Kockumhallen i DM-finalen. En riktigt bra lägstanivå kan nämligen också vinna matcher. En eloge måste jag ge till KHK som stred lite bättre än för dagen aningen långsamma, själviska och obeslutsamma både lag- och enskilda insatser från KRIF. Gratulerar, men ni kan klart bättre än så grabbar!KRIF-lagets för dagen bästa "over-all" insatser gjordes av Viktor Laz och Linus Miketinac. Det var dessutom "firma Miketinac o Laz" som avgjorde matchen till Kallinges fördel i sista perioden. Linus med skott som touchade Laz axel och in i mål. KRIF - KHK 2-1 var ett faktum.

Viktor Laz #16, Linus Miketinac #13 och Gustav Glans #17 är ganska nöjda efter att ha blivit distriktsmästare i ishockey. KRIF låg faktiskt under efter att KHK tagit ledningen med 0-1. 

Upplagd av admin kl. 22:23  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 NOVEMBER 2011


Rapport från KRIF P96 projektet på STAC: Efter två år av effektiv ishockeyskolning av huvudtränare Peter Miketinac och uppbyggnadsträning under ledning av styrke- och powercoach Joakim Dettner på STAC, börjar resultaten sakta med ruggigt säkert visa sig i serietabeller, poängligor och spelövertag.

P96:ornas utbildning på STAC har dock bara börjat, nästa år är första året då vi kan kliva upp ett par snäpp i både intensitet, tempo och volym av träning. Detta är ett riktigt intressant och banbrytande projekt som vi startade våren 2010. Det är tämligen många som valt att söka gymnasieplats i Ronneby för att kuna träna och utbilda sig vidare på STAC, trots suget om hockeygymnasier på Elitserie- och Allsvenska orter ;-).

Hur går det för P96:orna då? Jo, 9-1 mot Halmstad Hammers U16 igår i Kockumhallen och ledning med 4 poäng före Limhamn i Skånes U16-serie (Limhamn har 1 match mindre spelad dock).

Idag söndag spelar samma KRIF U16 i den äldre J18 serien i Småland, man möter serietvåan Alvesta på bortaplan (matchstart 12.30). Även denna serie leder man klart med 6 poäng, vilket är ganska uppseendeväckande eftersom de flesta killarna är 1-2 år yngre än motståndarna!

Upplagd av admin kl. 12:56  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 16 NOVEMBER 2011


Kristianstad IK vann mot Olofströms IK med 7-4 och seglar numera i ensam serieledning. Extra kul för oss på STAC eftersom KIK´s erfarna, framsynta och prestigelösa tränare Mikael Tissel, valt att komplettera sin redan betydande hockey- och tränarkompetens inför denna säsong, med det vi har att erbjuda på STAC. Allt från hur man täpper till luckor på samtliga enskilda spelare till hur man lägger upp powerkonverteringspass och återhämtar en trupp på ett optimalt sätt, har adresserats

KIK har inte bara screenats och testats på STAC (STAC Fystest "ishockey"), Micke Tisell har gjort något så ovanligt som att våga lyssna och överväga det man får till sig från annan kompetens, ÄVEN om denne säger saker som strider mot det man vant sig vid som "sant" inom det rådande paradigmet.

Mera hockey: Kim Sunna en av mina STAC Elitfond-adepter tillika hockeykrigare ibland utlånad från Kiruna IF till Luleå Hockey i Elitserien, fortsätter att prestera ruggig hockey i Norrettan. Andra matchen i rad med Hat-trick för Sunna, som snart tar ordinarie plats i Elitserien.

Upplagd av admin kl. 22:19  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 NOVEMBER 2011


Nu är det dags för längdskidåkarnas säsong! Anna Janjons gör premiär i seniorsammanhang och gör därmed en första kraftmätning mot världseliten i Bruksvallsloppet (www.bruksvallsloppet.se). Det går att se på TV i Vinterstudion imorgon söndag 13/11 (första atart 11.00, Anna Startar 11.35).

Skall bli mycket intressant och se vad första sommarsäsongen på STAC med Joakim Dettner givit för effekt på Anna, mer än att hon numera har hälsa nog att KUNNA träna för fullt. Kom dock ihåg att vi bygger våra atleter på sikt, det är först nästa och nästnästa säsong det skall blixtra om Anna. Vi vet dock att hon kommer att ställa några allvarliga frågor, redan i år ;-). Det kommer att bli hett att bege sig till Ronneby för att även bygga komplex skidfysik framöver...

Upplagd av admin kl. 22:58  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 NOVEMBER 2011


Det svettas ganska mycket på STAC just nu. Viktor Elvung Nilsson liksom mina och Annas övriga elitidrottare som skall prestera i sommar, kör sina tyngsta perioder av träning just nu. En del är inne i sin tuffaste hypertrofifas, andra är inne i sin första adaptationsfas, ytterligare någon annan är inne i en maxstyrkefas MEN alla väntar på att få komma till P-fasen, dvs. powerkonverteringsfasen där vi via olika smarta upplägg skapar ruggig kraftutveckling över tid, typ dubbla JSM-guld och personliga rekord på både 100 och 200 m.

Det är nu sommaridrottarna bygger flexibilitet, bålstabilitet, balans, motorvolym och motorstyrka. Hur de olika programmen ser ut är väldigt specifikt kopplat till vem det gäller, hur långt personen har kommit i sin fysiska utveckling, vad vi har för mål med uppbyggnadsperioden m.m. All framgång beror på en myriad av faktorer, en man inte kan ta bort är: Korrekt designad och optimalt periodiserad träning. Du blir nämligen inget annat än vad du tränar. Det låter enkelt, men är det det egentligen?
 

Upplagd av admin kl. 23:00  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 NOVEMBER 2011


Det svettas ganska mycket på STAC just nu. Viktor Elvung Nilsson liksom mina och Annas övriga elitidrottare som skall prestera i sommar, kör sina tyngsta perioder av träning just nu. En del är inne i sin tuffaste hypertrofifas, andra är inne i sin första adaptationsfas, ytterligare någon anna än inne i en maxstyrkefas MEN alla väntar på att få koma till P-fasen, dvs. powerkonverteringsfasen där vi via olika amarta upplägg skapar ruggig kraftutveckling över tid, typ dubbla JSM-guld och personliga rekord på både 100 och 200 m.

Det är nu sommaridrottarna bygger flexibilitet, bålstabilitet, balans, motorvolym och motorstyrka. Hur de olika programmen ser ut är väldigt specifikt kopplat till vem det gäller, hur långt personen har kommit i sin fysiska utveckling, vad vi har för mål med uppbyggnadsperioden m.m. All framgång beror på en myriad av faktorer, en man inte kan ta bort är: Korrekt designad och optimalt periodiserad träning. Du blir nämligen inget annat än vad du tränar. Det låter enkelt, men är det det egentligen?
 

Upplagd av admin kl. 22:55  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 30 OKTOBER 2011


Sofie Flinck -95 en av Sveriges mest talangfulla friidrottare ansluter till det batteri av lovande unga friidrottare som vi valt att satsa på på STAC. Sofie som denna sommar tog silver på UVM i spjut med ett kast på 54.83 m är så lovande att hon blev uttagen till damlandslaget inför Finnkampen tidigare i höst.
Tyvärr skadade Sofie sin armbåge strax innan Finnkampen och fick lämna återbud. Samma armbågsskada förde henne och hennes fader Vesa Jämsä (kiropraktor) till STAC och Joakim Dettner för professionell rehabiliteringskonsultation och uppbyggnadsträning både inför den nödvändiga armbågsoperationen och hennes fortsatta kost-, livsstils- och träningsperiodisering genom karriären.

I torsdags var Sofie på ett av sina uppföljningsbesök hos undertecknad för att bli screenad, testad, undersökt och bedömd inför nästa träningsperiod (AA anatomisk adaptationsfas). Sofi hade skött sin initiala korrektiva träning och flexibilitetsrutin rugigt bra och kunde stolt påbörja denna fas. Eftersom vi nu vet att Sofie menar allvar med sin lovande satsning och redan har en idrottslig framgång som berättigar "namnet på frontväggen i STAC labbet", blev det till att rita för Sofie. Välkommen champ to be, Sofie!

Upplagd av admin kl. 14:15  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 18 OKTOBER 2011


Angelica Bengtsson (stav) som gjorde sådana enorma framsteg och satte tredubbla världsrekord (från 4.47 till 4.63 m) efter sin första uppbyggnadsvinter på STAC, är tillbaka för andra årets programdesign och periodisering. Nu är uppdraget uttökat till både ben-bål och arm-bålträningen. Angelica kommer att träna fysiskt på STAC en gång per vecka och de andra tre tillfällena på hemorten. Vi hälsar Angelica mycket välkommen även denna vinter!

Upplagd av admin kl. 17:03  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 2 OKTOBER 2011


Så var det dags för lite söndagsarbete för undertecknad. Kim Sunna har verkligen tagit sin elitsatsning på allvar, därav att jag ställer upp en söndag.

Han har tränat målmedvetet enligt en personligt upplagd periodiseringsplan sedan våren 2010. Steg för steg har vi bygt bort alla luckor vi identifierat och förbättrat det som är avgörande för hockey och framför allt "hockeyagility". Vid dagens STAC Fystest_hockey slog Kim till med ett par ruggiga pesonliga rekord på 10 och 30 meter sprint (stillastående start 60 cm bakom linjen).
 • 10 m på 1.64 sek
 • 30 m på 4.03 sek
 • Medelhastighet mellan 10 och 30 meter 8.37 m/s
Som ni förstår är tiderna på 10 och 30 meter högst relevanta mätvärden på den kanske viktigaste egenskapen för en hockeyspelare, nämligen explosiv acceleration och så kort tid som möjligt till en hög förflyttningshastighet.

När jag testar elitidrottslag inom hockey och fotboll, ligger lagsnittet på 10 meter kring 1.73 sek +- 2/100 och 30 meterstiden kring 4.21 +- 2/100.
De tre bästa i varje lag ligger kring 1.63 +-1/100 och 4.04 +-2/100. Kims tider är således i topp 3 för vilket Elitserielag som helst! Det häftigaste är dock förbättringen han gjort. Det är det som kräver en sjuhel....s insats, det är nämligen inte så lätt att bara bli snabbare!

För att ni skall förså insatsen lite bättre skall jag avslöja vilka tider Kim kunde prestera som bäst INNAN vi började bygga riktig hockeyfysik tillsammans. Kim hade som bästa tider den 21 maj 2010:
 • 1.87 sek på 10 meter,
 • 4.34 sek på 30 meter och
 • 8.08 m/s som medelhastighet mellan 10 och 30 meter
Ganska uselt alltså för att vara en elitspelare. Han har därmed skalat av 23 hundradelar på sin 10 meterstid! Det innebär i klartext att  han leder över sitt tidigare bästa resultat med ca 1.2-1.4 meter redan efter 10 meters acceleration! Först till puck med andra ord.

Den största förbättringen ligger dessutom på de första 3-4 stegen. Kim har på fackspråk konverterat styrka till power på ett alldeles förträffligt sätt. Det är ingen som helst tillfällighet att man häpnar över Kim Sunnas snabbhet i Lombiahallen eller snart i COOP Arena! Killen har dessutom sitt högsäsongsprogram med sig hem till Kiruna, det kommer mera, var så säkra!

Upplagd av admin kl. 12:32  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 OKTOBER 2011


Nu är det drag värre på STAC, STAC Lab och våra STAC Custom Made! Vår kunskap, våra tjänster, våra framgångar på allt från brottare och stavhoppare till fotbollslag, triatleter och vanliga motionärer har resulterat i en efterfrågan som vida överstiger vad vi kan ta emot i dagsläget.
Vi hanterar idag ett 15-tal av Sveriges absolut bästa idrottare och bara denna vecka har det ramlat in en till, nämligen sommarens UVM silvermedaljör i spjut Sofi Flinck -95. Sofi och hennes fader Vesa Jämsä fick nog en hel del att tänka på på resan hem. Om alla korten sköts på rätt sätt och vi får hjälpa Sofi med allt från uppbyggnad till powerkonvertering behöver vi nog inte vänta många år förren Sofi utmanar senioreliten och kanske till och med tänjer lite gränser...


Upplagd av admin kl. 20:16  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 27 SEPTEMBER 2011


Vilket gäng STAC Elitfondare vi har på STAC! Lägg dessa namnen på minnet, det kommer att bli fler rekord, medaljer och framgångar framöver...
 • Jimmy Lidberg (brottning) 3 VM medaljer (2009-2011), 4 EM medaljer (2006-2010), 10 SM-guld
 • Angelica Bengtsson (stavhopp) JVM guld 2011, JEM guld 2011, Juniorvärldsrekord 4.63 2011
 • Viktor Elvung Nilsson (sprint) JSM guld 100 m 2011, JSM guld 200 m 2011
 • Isabelle Olsson (konståkning) JNM guld 2010
 • Angelica Olsson (konståkning) NM silver 2010
 • Kim Sunna (ishockey) från div 1 till Elitserien (utlånad från Kiruna IF till Luleå HF 2011-2012)
 • Stephanie Olsson (sprint) JSM guld 200 m 2010
 • Tina Runesson (längd)
 • Fanny Holgersson (mångkamp)
 • Jennie Johansson (handboll)
 • Jonna Ingvaldsson (fotboll)
 • Anna Janjons (skidlöpning)
 • Linus Miketinac (ishockey)

Upplagd av admin kl. 15:31  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 23 SEPTEMBER 2011


Jonna Ingvaldsson f.d. spelare i Ronneby BK damlag, numera på Fotbollsgymnasiet Pro Vitas i Malmö och en av Anna Dettners adepter testar sina effektvärden på STAC idag. Det blir 10, 30 m sprint, CMJ, enbenshopp med tilläggsbelastning och en hel del till.  

Upplagd av admin kl. 15:39  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 SEPTEMBER 2011


Svårt att sätta mig in i vad Jimmy känner just nu, det enda jag kan säta mig in i är att man inte är direkt nöjd när man nosat på guldet och fått nöja sig med silver. Med lite perspektiv växer dock silvret i värde, även mentalt. Om han är nöjd? Skulle inte tro det va! Killen har 7 medaljer på de senaste 10 stora mästerskapen, luktar en sådan kille på ett guld och missar, tar det några dagar att varva ner... Som coach, är jag dock stolt, mycket stolt. Vilket formsvar av Jimmy inför sista året av förberedelser inför OS i London 2012. Silvret gav nämligen den biljett till OS som var huvudmålet med denna VM-turnering.

Upplagd av admin kl. 22:54  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 SEPTEMBER 2011


Efter 4 tuffa matcher är Jimmy framme i VM final i brottnings VM i Istanbul Turkiet! Informationskanalerna är få och resultaten uppdateras med snigelfart på den officiella hemsidan för VM. Svensk TV bevakar inte mästerskapet som vanligt, men vad gör väl det! När allt kommer omkring njuter jag fulla muggar oavsett om jag får se denna uridrott live eller senare. Kanske kan SVT köpa in tre-fyra sekunder från Turkisk TV?
Vem skall slå dena killen i finalen?


Upplagd av admin kl. 20:44  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 SEPTEMBER 2011


Imorgon måndag är det nervöst hela dagen! Jimmy Lidberg skall ta sig hela långa vägen från 32 till 16, 8, 4, 2 och slutligen en man kvar och högst på brottningspodiet! På en enda dag!!! Varje viktklass i VM avgörs på en enda dag. Det är därför man sällan får se bästa brottningen i sista matchen. Synd. Hade det inte varit bättre med två sevärda semifinaler och en final dag 2? Bara en tanke.
Nu är alla förberedelser gjorda, vi har maxtestat, byggt bort svagheter, maximerat starka sidor, det återstår bara att exekutera det man kan, krydda med den erfarenhet man har samlat på sig och toppa anrättningen med en jä..a vilja.

Intervjun med min STAC Elitfondadept Jimmy i fredags kväll blev kort, mycket kort!

-Läget i kroppen Champ?
"-Det känns bra! Vi hörs efter."

Vilken pratkvarn, man kan tro det är en Norrlänning. Snacka om att ha gått in i kupan, det gör mig mycket lugnare, jag tror det blir svårt att slå Jimmy Lidberg, mycket svårt,  det är ditt VM Jimmy. Låt det börja...

Det största problemet är annars att över huvud taget få veta vad som händer eller ännu värre ens få se rörliga bilder från stundande VM. Om någon vet vart man kan få se rörliga bilder från VM i Istanbul. Meddela gärna ;-).
Det enda jag hittat är denna länk till officiella bilder och filmerm, tveksamt om det fungerar on-line, men det brukar komma upp med några timmars fördröjning...


Upplagd av admin kl. 16:54  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 SEPTEMBER 2011


En av mina mest långvariga STAC Elitfondare, Jimmy Lidberg -96 kg, går upp på mattan i VM i Turkiet nästa vecka! Jimmy som vunnit 2 av sina 3 senaste uppladdningstävlingar mot delar av världseliten ser fram emot tävlingen, mycket!
Jimmy har förberett sig på ett otal läger runtom i världen, bl.a. på STAC, där han och landslagskollegan/sparringpartnern Jim Pettersson -84 kg, körde ett minilandslagsläger i juni.

Jag gratulerar Jimmy redan nu till framgångarna i Turkiet, oavsett valör på medalj eller placering är det en mycket viktig tuning inför nästa års OS i London. Jimmy är bra, ruggigt bra! I slutet av nästa vecka kan han dessutom bli störst i Sverige genom tiderna. I mina ögon är han det redan...

Upplagd av admin kl. 10:48  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 5 SEPTEMBER 2011


Det drar ihop sig för vår svenske landslagsman i sprint. Viktor Elvung Nilsson (-94) skall till Finland för att plocka poäng till Sverige i Undomsfinnkampen nästa helg 10-11 september. Jag ringde upp min STAC Elitfond-adept och ställde några frågor:

Hej Vigge!
Hur känns det 7 dagar efter förra helgens JSM-segrar på 100 och 200 meter?
- Galet bra faktiskt, nästan lite overkligt att jag redan presterar sådana här tider jämfört med förra året. Som du vet har jag vilat 3-4 dagar efter JSM och sedan smugit igång med "din specialmakroperiodisering", dvs. samma träningsupplägg som inför JSM.

Hur känns det att ha nått JSM och landslagsmålet för i år?
- Jäkla gott, chans att pusta ut och bara njuta. Det är dock inte slut med mål för i år. Det sista tävlingsmålet för i år är att bli bästa svensk och ta alla "mina poäng" åt Sverige i U-Finnkampen. Sista tävlingen för året blir skol-SM. Efter det är säsongen och målen över för i år.

Har du tids- eller placeringsmål satta till Ungdomsfinnkampen?
- bara ett mål, att bli bästa svensk på 200 m och vara tungan på vågen i 4 x 100 m. Jag vet för dåligt vad finnarna gör för tider men tidsmässigt ner emot 22.10-22.20 med 0 vind är godkänt.

Blir det nya pers i Finland?
- Denna utomhussäsong är den första tävlingssäsongen i det 4 års upplägg för min sprintsatsning som du själv designat åt mig. Jag har ju "knockat" dina tid-prognoser om vad jag skulle kunna uppnå efter "en första uppbyggnads- och powerkonverteringsperiod (oktober-mars), följt av ett individuellt anpassat högsäsongsprogram", så vi får se på Finnkampen ;-). Det finns lite kräm kvar i tuben.

Hur ser framtiden ut, det kommer ju en ny vinter?
- kommer att bestå av hårt arbete, gå och lägga sig innan 22.00, fixa skolarbetet, upprätthålla lite sociala kontakter m.m. Jag ser fram emot nästa "inläggning" mycket, dvs. min låååånga uppbyggnadsperiod. Ytterligare 2-3 kg förstorade sprintmuskler som sedan konverteras till ännu mera power, speed och speeduthållighet i kombination med ännu bättre teknik, står på schemat. Jag har Sveriges bästa naprapat och styrke- och powercoach i Jocke Dettner och Sveriges bästa sprintcoach i Ingemar Skärvstrand, så det finns nog en hel del som kan gå rätt bra framöver.

Du går ju på friidrottsgymnasiet i Växjö, hur är träningsmöjligheterna där?
- Fantastiska, dessutom på en riktigt fin arena. Jag har dessutom ytterligare en bra sprinttränare i Håkan Widlund. Det finns ett helt ok gym, men det saknas några väsentliga saker som ett par "bra" 65 cm swissbollar, kettlebels i 16, 20, 24 och 32 kg klassen samt en dual cable cross, om man fick önska! Det är dessutom en grym gemenskap på skolan och på banorna, alla är trevliga och uppskattar varandra för det dom gör. 

Vi ses ju för en sista screening och naprapat-/behandlingsgenomgång i Ronneby innan du reser till Finland men jag gratulerar till de kommande framgångarna på U-finnkampen, redan nu!
- Tack, jag är laddad.Upplagd av admin kl. 10:28  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 28 AUGUSTI 2011


Dubbel svensk mästare i P17 200 m (21.98) och 100 m (11.01). Helt fantastiskt och en underbar prestation av Viktor Elvung Nilsson.

Bild. Peter Eklund.
Personligt rekord (21.98 sek) på 200 m med en dryg halvsekund (hela 55 hundradelar från 22.53). Man kan bara buga och bocka och tacka för uppvisningen. Kolla STAC-loggan på höger axel, cooolt!

Fler fantastiska resultat under helgen är silver på 300 m häck för Rebecka Abrahamsson i F19. Utförligare rapport kommer!

Upplagd av admin kl. 17:20  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 26 AUGUSTI 2011


Viktor Elvung Nilsson krossade motståndet i finalen på 100 m under JSM första dag. Rebecka Abramsson tog brons i tresteg. Det var detta jag menade, och lite till, när jag i mitt förra blogginlägg sade, "Jag skall inte föregå händelserna, men något säger mig att det kommer att stå ett och annat positivt och upprymt ord om flera av personerna ovan i Blekingetidningarna på måndagen den 29 augusti."
Jag ser fram emot urladdningen på 200 m, -huvvva!

Upplagd av admin kl. 0:07  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 AUGUSTI 2011


Vi önskar Viktor Elvung Nilsson P17 (100, 200m), Simon Tofft P19 (100 m), Tina Runesson F19 (längd), Fanny Holgersson F15 (höjd, 60 m häck), Christian van Woensel P22 (400 m), Sandra Södergren F22 (5000 m), Rebecka Abrahamsson (300 m hinder) och många fler... en riktig urladdning och uppfyllda målsättningar i helgens väntande USM/JSM tävlingar i skånska Vellinge! Kolla när era favoriter står på startlinjen på JSM Hemsidan.

Jag skall inte föregå händelserna, men något säger mig att det kommer att stå ett och annat positivt och upprymt ord om flera av personerna ovan i Blekingetidningarna på måndagen den 29 augusti.

Det är inte bara i Vellinge det är friidrottsfeber just nu, det är dessutom friidrotts VM i Dageu. På tal om det, inom en inte alltför avlägsen framtid kommer vi att se Gnistor med STAC-märke i landslagssammanhang. Hade jag inte hållit Master Meeting för elittränare på Kroppsinvest och STAC denna långhelg hade jag varit bänkad varje minut på pålats i Vellinge. Jag kommer däremot att smita ifrån sista dagen för att närvara på de avslutande grenarna, däribland P17 200 m. Friidrott rules, just nu!
 Upplagd av admin kl. 21:48  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 22 AUGUSTI 2011


Simon Tofft FIF Gnistan fick mersmak när han körde snabbhetsstyrkepasset på STAC med  STAC Elitfond-adept Viktor Elvung Nillson FIF Gnistan i morse kl.08.00-09.15.
Jag kan bara säga att båda herrarna har bra chans på JSM-distanserna 100 m (Simon + Viktor) och 200 m (Viktor). Viktors effektvärden på ett ben hade förbättrats ytterligare av den tre veckor långa "makroperioden inför JSM", liksom hans korta sprinttider. Skall själv ner till Vellinge på söndag och bevitna avslutningen ;-).

Upplagd av admin kl. 19:27  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 AUGUSTI 2011


Anna Janjons (skidåkare) befann sig i ett så pass besvärligt hälsoläge att hon inte kunde fortsätta sin skidlöpningssatsning så sent som juli 2010. Efter en kost- och livsstilskonsultation med undertecknad på Kroppsinvest Institute, fick hon inte bara bukt med de intoleranser hon hade mot ett antal fördoämnen, hon fick tillbaka allt, t.o.m. förmågan att kunna träna riktigt hårt utan att bli omedelbart bli sjuk! Senvintern 2011, gav fingervisning om att det fanns gott ämne i Anna, med några segrar på juniortouren.

Idag testade hon sig på STAC i STAC Fystest_skidlöpning. Mycket var redan ganska bra, men vissa saker fanns det mycket att fila på ;-). Med de målsättningar som Anna Janjons ligger inne med, kan jag inte annat än gratulera. Genomför du det som krävs, blir det roligt, mkt roligt. Glöm inte bort namnet, Anna Janjons. Förstaårssenior denna vinter och under uppbyggnad, om 1½ år kommer de första stora tecknen på vad din satsning, ställt till med. Två år senare är det examen, då har du din "röda Ferrari" på plats, dvs. den power, speed och uthållighet du bestämt.

Upplagd av admin kl. 20:50  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 7 AUGUSTI 2011


Min STAC Elitfond-adept Jimmy Lidberg vann Rumäniens GP idag! -Grattis Jimmy, du är helt enkelt GRYM! Därmed har Jimmy stämt av mot världseliten i 96-kilosklassen i Grekisk-Romersk brottning inför VM om en månad. I semifinalen fick Jimmy dessutom revansch på Balasz Kiss som han så snöpligt "gav bort" VM finalen till år 2009.Det är ruggigt roligt att vara styrke- och powercoach just nu, det regnar nämligen in ruggiga resultat och förbättringar hela tiden. Kanske ett tydligt tecken på att man gör ett och annat bra, lagom och rätt. Närmaste månaden kommer dessutom både Angelica Bengtsson VM i Dageu (stav), Jimmy Lidberg VM i Istanbul (brottning) och Viktor Elvung Nilsson JSM i Vellinge (sprint) att tvinga sina motståndare till stordåd.

Jag har just nu 9 st STAC Elitfondare under mina vingar, jag har plats för en till och det finns 4 ansökningar på bordet. Som sagt jag har inte problem med sysselsättning och angenäma problem att dagligen hantera männiksor som bestämt sig, som vill något och dessutom har flytet att bli STAC Elitfondare ;-). 


Upplagd av admin kl. 21:59  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 6 AUGUSTI 2011


Så sänkte sig vår STAC Elitfond-adept Viktor Elvung Nilsson FIF Gnistan med ytterligare 9/100 till 11.10 på 100 m i dagens tävlingar i Karlskrona. Det hela skedde med draghjälp av den rutinerade 60 och 100 m specialisten Daniel Persson (för övrigt en av mina tidfiare sprintklienter som jag hjälpt på Kroppsinvest Institute) som enkelt vann på 10.70.

Nu går vi in i en kort makroperiod av träning för att trimma bort ytterligare en dryg tiondel på 100 m och två till tre tiondelar på 200 m. JSM går av stapeln sista helgen i augusti, där blir det svårt att slå Vigge på 200 och svårt att hålla Vigge från top 3 på 100. Vi gratulerar Vigge till sin nya grymma nivå, det är dock bara ett av många trappsteg som skall lämnas...Upplagd av admin kl. 20:23  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 31 JULI 2011


Vår STAC Elitfond-adept Viktor Elvung Nillson FIF Gnistan vann lekande lätt P17 finalen på 200 m vid DN Galan Youth nu i helgen. Med tiden 22.53 sänkte han dessutom sitt personliga rekord med 12 hundradelar, vilket är helt otroligt med tanke på att vi tvingats vila Viktor från all sprintträning i över tre veckor pga av en lätt känning baksida lår.För att ni skall förstå hur bra tiden är kan jag nämna att segraren i P19 finalen hade 22.55.
Vi gratulerar Viktor och ser fram emot nästa mål, nämligen JSM i Vellinge. Där planerar Viktor minst en medalj av ädel valör, dessutom står platser till Ungdomsfinnkampen på spel. Årets huvudtävling för Viktor mao. Fram till dess kommer vi sannolikt att kunna träna normalt, vilket nog kan borga för ytterligare storputsningar...

Upplagd av admin kl. 20:38  4 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 26 JULI 2011


Vår STAC Elitfond-adept Angelica Bengtsson dominerade stort på Junior EM i Tallin. Hon slog alla rekord man kunde slå i en och samma tävling.
 • resten av fältet lämnade in på 4.20 meter
 • Angelica tog sedan 4.42, vilket var nytt JEM rekord
 • 4.52, vilket var nytt svenskt utomhusrekord
 • 4.57 vilket var nytt juniorvärldsrekord utomhus
 • hon vann med 37 cm före tvåan!

Angelica signerar "wall of Fame and Results" på STAC efter sin
succé i Globen februari 2011

Kombinationen ruggig talang, lager på lager av uppbyggnadsträning, år efter år av stegrad gymnastikträning och sedan oktober 2010 i kombination med funktionell styrke- och powerträning för stavhopp (på STAC), har tillsammans med Angelicas intelligens och naturliga suktande efter högre och högre höjder skapat grogrunden för en lång och hög karriär. Hatten av för alla ni som hjälpt till, ni har gjort mycket rätt!

Ni som minns, vet att Angelica Bengtsson chockade världen redan på Globengalan i februari, då blev det hela 4.63 och en andraplats bland seniorerna, så detta är inte ett nytt pers, bara ruggigt bra, ruggigt starkt, ruggigt uthålligt, igen! Precis som Angelica säger, kommer hon sannolikt att ta sig en bra bit in på 4.60-talet och kanske passera 4.70 redan i år. 

Efter ännu ett vinterhalvår med uppbyggnadsträning, bl.a. specialanpassad styrke- och powerträning på STAC, för Angelica, för stavhopp, för att kunna anlöpa snabbare, böja styvarestavar, hållandes allt längre upp på staven. Vi har lyckats ganska bra hittills, men glöm inte att det är Angelica som hoppar, det är Angelica som tränar, vi serverar recept och modifierar dessa allt eftersom resultaten och förändringarna sker...

Upplagd av admin kl. 22:05  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 10 JULI 2011


Vi tog gemensamt det säkra före det osäkra och lämnade återbud till dagens 200 m för Viktor Elvung Nilsson. Anledningarna var tre;
 • Vänster baksida lår har inte hunnit att återhämta sig fullt efter lördagens två 100 m lopp (personligt rekord med 32/100), det är dessutom samma baksida som tidigare tagit längre tid på sig att återhämta sig från maxarbeten.
 • Viktor känner sig nöjd med gårdagens framgångar på 100 m och hade fått det svar han ville. 95 % inställningar skall inte springa är min övertygelse!
 • Vi känner inte för att chansa det minsta, det är mycket kvar av säsongen och långtidsplaneringen behövde bara en officiell eltid, ett s.k. lasermätt kvitto, på att han verkligen är så mycket snabbare på 100 m som vi anat.
Redan på tisdag beräknar vi att köra igång med fortsatt trimning och skapande av bättre uthållighet för att kunna köra två lopp per dag, två dagar i rad. Vi har inte bråttom, Viktor fyller bara 17 år detta år... Det är dock viktigt att vara så här långt framme så här tidigt för att orka igenom alla kommande lågsäsonger av komplex hypertrofi-, max-, power- och speedträning.

Upplagd av admin kl. 13:34  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 JULI 2011


En stabil och bra insats Av Tina Runesson FIF Gnistan. 6:a på 5.57 i längdhopp på Världsungdomsspelen, dvs. formen är på god väg uppåt! Tina kan nu hoppa utan att behöva tänka på en krånglande höft, vilken besvärat henne i två år. Det kan bli riktigt kul om någon månad eller två...
Imorgon är det försök och final på 200m och jag blir inte förvånad om Tina lyckas ta sig vidare till final även där :)
Upplagd av admin kl. 15:43  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 JULI 2011


Vår adept Viktor Elvung Nilsson blev 4:a i 100 m finalen på världsungdomsspelen i Göteborg alldeles nyss. Bara 4/100 från silvermedaljen och en ruggigt bra insats av Viktor som om en 3-4 lopp kommer att sticka under 11.00. Guldet gick solklart till Jonathan Wulff Hammarby IF på 10.98.
Viktor hälsar följande via SMS "Imorgon skall det gå RUGGIGT snabbt!" . Dvs. i morgondagens final på 200 m.

Vilket utvecklingsbesked av Viktor och vilket gott betyg åt vår periodisering av Viktors höst-, vinter- och vårträning! Till JSM i augusti blir det tajt mellan två kämpar på 10.90-talet på 100 m men på 200 tror jag Viktor blir för svår för Mr Wulff...

Upplagd av admin kl. 14:20  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 JULI 2011


P17 100 meter final, F19 längd final på lördag och P17 200 m final på söndag, kunde inte vara mera spännande! STAC Elitfond-sponsrade Viktor Elvung-Nilsson (Joakim Dettners klient) FIF Gnistan och Tina Runesson FIF Gnistan (Anna Dettners klient) gör årsdebut i större sammanhang på Världsungdomsspelen i Göteborg. Läs mer om starttiderna för försök och final här http://vuspelen.web.surftown.se/Tidsprog11.pdf


Viktor Elvung Nilsson från Serietävling i Karlshamn tidigare i år, där han vann enkelt och presterade en handtryckt tid strax över 22.5 på 200 m.

Efter småtävlingar med ruggiga tid-indikationer en bra bit under 11 blankt på 100 meter och nedåt 22.5 på 200 meter, skall det bli riktigt intressant att följa helgens tävlingar. Tyvärr kan jag inte själv vara på plats och se Viktor utveckla vansinigt mera watt per steg än innan, utmana sina egna personliga rekord och övriga P17-eliten i Sverige och övriga nationer som är på plats.

Tina Runesson FIF Gnistan har två år av skadeelände bakom sig, men sedan Anna Dettner hjälpt henne med både behandling, screening, korrektiv träning för de uppenbara luckor som fanns i en övrigt ganska bra fysik, har det sakta men säkert gått allt bättre och läääängre. Besvärsfri och tillbaka till sin tidigare bästanivå kring 5.60 m var hon för ett par veckor sedan. Det blir spräckt 6.00 barriär redan innan JSM för Tina, hon har så mycket mer fysik än så...

Innan Viktor påbörjade sin satsning på STAC våren 2010 med undertecknad som styrke- och powercoach var hans pers på 100 m 11.51 sek och på 200 m 23.01 sek, riktigt hyfsat för en 15 åring! Viktor vägde 74.5 kg och hade en usel start och en ännu sämre acceleration. Det som redan var bra och ännu mer lovande var hans speeförmåga och löpteknik efter accelerationsfasen.

Nu väger Viktor 80.1 kg, dvs. vi har via en unik och personligt anpassad periodiseringsplan ökat motorvolymen/massan en hel del (5.5 kg på 6 månader), trimmat denna till max (3 månader) och slutligen sytt ihop allt samman till en klart snabbare startsnabbhet/reaktionsstyrka (2 månader), betydligt bättrre 10 m tid (sänkt med >10/100), ruggigt mkt bättre 30 m (sänkt med >20/100) tid samt handtryckta tider på de fulla distanserna som är mellan 50-81 hundradelar snabbare än pers.

Så här såg det ut när Viktor sprang 200 m i Öresundsspelen för en vecka sedan http://www.facebook.com/pages/FIF-Gnistan-Friidrott/207566655929426

Imorgon ryker alla gamla pers all världens väg, nuvarande sverigeettan (Wulff) får sig en riktig tankeställare och friidrottssverige får ännu en gång upp ögonen för framtidens sprintplantskola och kompetenscenter för byggandet av extrem fysik för extrema idrottsresultat i samklang med belastningstålighet och hälsoutveckling, oavsett idott.


Upplagd av admin kl. 1:54  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 6 JULI 2011


Idag coachade undertecknad en riktig Tiger. Jennie Johansson, en av mina/våra STAC Elitfondklienter och redan duktig handbollsspelare i Kungliga Flottans IF, kör individuellt anpassad uppbyggnadsträning på STAC. Målet är högt satt och hon har hittills visat prov på en vilja att genomföra en betydligt hårdare, mer grenspecifik satsning än vad som är vanligt...

Jennie vill bli starkare, explosivare, hoppa högre, kasta hårdare och springa fortare. För att fixa allt detta behöver man en långsiktig plan som bygger på vart man befinner sig just nu,. vad man måste bygga, hur mycket och i vilken ordning. Detta kallas för en periodiseringsplan och är något vi är experter på på STAC.

Hon är just nu mitt inne i "sin" andra fas, en kombinerad hypertrofi- och maxstyrkefas, s.k. funktionell hypertrofi. Men det är inte utan uthållighets- och mobilitetsträning om  ni trodde det. Hon kompletterar,
 • två ruggiga styrketräningsprogram (må,ti, to,fr)
 • med ett mobilitetsprogram (sö)
 • och ett högintensivt intervalllöpningsprogram (ti,sö)
 • och slutligen ett stretchprogram (må,to,fr).
 • Således 10 pass/vecka fördelade på 5 dagar och bara onsdag och lördag som vilodagar.
Nedan får ni lite bilder från dagens rysarpass som tog exakt 75 minuter. Hela passet utförs i 4 st superset om två övningar i varje superset, som utförs direkt efter varandra, innan man får vila maximalt 90-120 sekunder.

Träningsvariablerna i den aktuella 4 veckorsfasen är ungefär 4-5 set, 6-12 rep, 1020 tempo, intensitet - 0 rep. Det betyder att man tar mellan 3-4 sekunder på sig per repetition, kör lite snabbare i den koncentriska fasen av rörelsen än den excentriska och har så mycket vikt/belastning att man inte skall orka ett rep till när man gjort det antal man bestämt. Puuhh!

Blev lite problem med bilderna, men de kommer...

Upplagd av admin kl. 1:54  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 29 JUNI 2011


Vår STAC Elitfond-sponsrade adept Viktor Elvung Nilsson FIF Gnistan Friidrott har skrällt igen! I tisdags kväll slog han till med en riktig knock-out på 100 m sprint vid DM i friidrott på Vägga IP i Karlshamn.Putsning av pers med 81/100 är rätt hyfsat! Från gamla noteringen 11.51 till 10.70 på 100 m är en ruggig förbättring för en kille som fyller 17 år i år !!! Det kom dock inte som någon överraskning eftersom Viktor visat sig konvertera styrka till power riktigt bra under senvintern på STAC. Han har dessutom redan preserat en supertid för bara två veckor sedan då han klockades för 22.57 på 200 m, vilket var en sänkning av gamla personliga rekordet med 44/100 från 23.01.

Denna resultatutveckling är t.o.m. bättre än vad undertecknad hade satt upp som mål för denna tidiga sommarmånad. Han ligger redan nu på tider som skulle infrias till augusti/september. 

Viktor Elvung Nilsson ville lite mer än andra, var beredd att lägga ner mycket mera tid än andra och dessutom skaffa lite mer effektfull kunskap än andra. Om ni undrar, kan jag berätta att inget av dessa två tider kommer av en slump. Sällan har jag haft en adept som så punktligt och så seriöst genomfört och trott på "hela upplägget" runt en extrem idrottssatsning.

Gott folk, detta är bara början. En vit kille från Kallinge under 10 blankt inom 5 år, smaka på den... 2016 går ju... Höga mål ger spännande delmål! Är du en talang och/eller beredd att lägga ned det som krävs? Hör av dig till oss på STAC. Det är inte gratis, det är inte lätt, det är ingen dans på rosor, men det betalar sig..., -duktigt!

Upplagd av admin kl. 19:41  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 JUNI 2011


Imorgon måndag 20 juni är det dags att utmana vår mätapparatur på STAC Lab! Jimmy Lidberg och Jim Pettersson från Svenska landslaget i brottning kommer på miniläger och skall bl.a. testa sin uteffekt i marklyft och benböj. Jimmy testade detta redan i juli 2010 och chockade mätapparaturen svårt ;-). Vi väntar med attt avslöja de faktiska värdena till efter VM. Jimmy och Jim kommer nästan direkt från ett långt brottningsläger i Ukraina och mellanlandar i Ronneby. de har beställt coachning/finjustering av sina kroppar, kostvanor och bålstabilitetsövningar. De vill också kontrollera att man ligger rätt i träningen mha mina specialdesignade effekttester för brottare.

På programmet står bl.a. screening av ryggrad, bäcken, arm-, axel-, höft- och knäleder och muskulära spänningstillstånd, uppgradering till nästa nivå (extrem) av bålstabilitetsövningar för brottning, kost- och livsstilsgenomgång för ännu bättre superkompensation och poweruthållighet samt planering av träningsupplägg fram till VM i september och OS nästa sommar i London.

Jimmy Lidberg är sponsrad av STAC via STAC Elitfond och har Joakim Dettner som personlig naprapat, styrke- och powercoach samt kost- och livsstilscoach.

Upplagd av admin kl. 20:02  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 JUNI 2011


Seriematch i Karlshamn och alla våra STAC Elitfondare vann sina klasser, trots att två av dem inte ens tävlade i "sina grenar"! Anna och undertecknad begav oss till "Vägga" för att njuta av sol, friidrott och kanske se ett och annat pers.

Nytt pers med 52.01 sek (klubbrekord pojkar 16-17) för Viktor Elvung Nilsson -94 på 400 meter slätt, vilket inte är Viktors vanliga tävlingsdistans som 100/200 metersspecialist. Mitt tips är att Viktor går under 11.15 på 100, 22.00 på 200 innan hösten står för dörren.


Nytt pers i stav med 2.31 (klubbrekord för damer) för Fanny Holgersson -96, vilket inte heller är hennes gren. Men vad gör man inte för Klubbmärket! Vad månde bliva av dessa två friidrottare! Mitt tips är att Fanny kommer att explodera med resultatförbättringar i samtliga sina mångkampsgrenar under detta sommarhalvår. Tågluffen som hon planerar i sommar och "inte vågat berätta" om för undertecknad ännu, kommer som ett bra break i en hård och långsiktig satsning ;-). Det är bra att ta ledigt från hård träning emellanåt och odla andra dimensioner av livet. Jag har själv tågluffat och vet att en del tåg går såå saaakta i Italien att man kan springa vid sidan av. Jag skissar redan på ett upplägg... Bredvidtågsruscher, mittgångsaccelerationer, sen perongankomstsprint med väskdrag och ryggsäck samt hatthyllechins med bensträck ut genom nedhasad kupéruta som pausövning. Det blir en kul upplevelse Fanny, -men gör inget jag inte gjorde för 26 år sedan...


Tina Runesson -92 gjorde en klart godkänd insats i sin årsdebut och vann på 5.29 m (har ett pers på 5.60). Med tanke på en ny längre ansats och mer tryck i stegen (snabbare anlöpning) ser det lovande ut när allt är sammanfogat framöver. Anna (naprapat/fystränare), Sverker (grentränare) och Tina har gjort ett grymt bra jobb i vinter med att först fixa en besvärsfri kropp, sedan bygga upp den och nu sammanfofga alla "bitar". Det blir en kul sommar för Tina som har ruggiga motorer som bara väntar på att kliva på uppåt en 6 metare redan i sommar.

Upplagd av admin kl. 22:40  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 JUNI 2011


Imorgon söndag är det Seriematch för FIF Gnistan i Karlshamn för alla våra STAC Elitfond-adepter samt friidrottarklienter på STAC! Vi tippar på:
 • Nytt 400 m rekord för FIF Gnistan via Viktor Elvung Nilsson,
 • nytt pers för Tina Runesson i längd,
 • en intressant upplevelse för Fanny Holgersson som debuterar i stav,
 • och mycket mera...
Läs mera på FIF Gnistan hemsida 


Upplagd av admin kl. 12:52  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 JUNI 2011


Kim Sunna är på väg att infria ett av sina delmål på sin resa att ta hand om sin hockeytalang. På 15 månader har han lyckats med bedriften att uppdatera sin inte helt optimala hockeykropp så pass att han nu hoppar rakt in i Elitserielaget Luleå HF´s sommarträning!

Vi alla på STAC gratulerar Kim Sunna och konstaterar att det är ganska bra för karriären att bli antagen som STAC Elitfond:are. Kim Blev antagen som Joakim Dettners adept våren 2010.

För er som undrar så är det ingen tillfällighet att Kim Sunna blivit kontaktad av Luleå Hockey, han fixade 62 poäng på 38 matcher i div 1 F inkl kvalspel om en Allsvensk plats för Kiruna IF.

NSD´s (Norrländska Socialdemokraten) bloggare och före detta div 1 spelaren Jimmy Stålnacke kände inte igen Kim Sunna efter hans 120 träningspass förra sommaren. Så här skrev han då,

"Det kostar att ligga på topp

Kiruna IF:s Kim Sunna har inlett säsongen strålande. För mig som såg honom hemma i Kiruna för två säsonger sen är det som natt och dag. Då såg han absolut inte ut som en kille som spelat matcher i både elitserien och allsvenskan.

 Det gör han nu.

- Jag är en helt annan spelare tycker jag själv. Det var nästan pinsamt när jag var hemma sist, säger Sunna till bloggen.

Varför denna förvandling?

- Det stavas STAC eller Joakim Dettner. Ny sommarträning och annorlunda kost.

Kan du utveckla?

- Jag pajade mina ledband i vänster knä i kvalet förra säsongen. Kom i kontakt med honom och körde rehab på knät i mars/april. Han undersökte och kollade läget och sa att jag hade en kass hockeykropp i stort sett. Han menade på att jag kunde vara så mycket snabbare och starkare än vad jag var. Jag tyckte allt lät logiskt och jäkligt bra och körde vidare under sommaren.

Vad känner du att det har gett?

- En helt annan speed och power i åkningen. Första veckorna på is kände jag sån sjuk skillnad. Nu har jag vant mig men det känns att det går fortare.

För er som vill veta mer om upplägget rekommenderar jag er att surfa in på www.stac.nu ." 

Så här uttalade sig "Bulan" Berglund om Sunnas kvalité när han testtränade med Luleå Hockey senhösten 2010, dvs. dagarna innan han bröt käken och missade ett ev. Luleå-kontrakt.

Sunna har imponerat på Luleåtränaren Thomas Berglund.
"- Sunna har jag aldrig sett förut, men han ser ut som en hockeyspelare. Bra speed, stark och explosiv", säger Berglund

Kul, ännu en adept som tagit tag i livet, gjort jobbet och tagit klivet! -Kliv på Sunna, det är en hel sommar kvar av powerkonvertering och specialdesignat upplägg!


Upplagd av admin kl. 14:33  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 9 MAJ 2011


Silly season är i full rullning. Ena dagen si andra dagen så, tredje dagen helt om, för att slutligen var helt på... Snart kan vi avslöja glada hockeynyheter på STAC!

Upplagd av admin kl. 16:08  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 MAJ 2011


Arvid Bengtsson går som tåget på den Nordamerikanska Collegegolftouren, han inte bara vinner och är topprankad, han har god chans att ta en plats i Palmer Cup för Europa den 9-11 juni. Joakim Dettner har hjälpt Arvid med ryggrehabilitering och ansvarar för uppbyggnadsträning och periodiseringen av fysträningen för Arvids golfsatsning. Läs mera

Upplagd av admin kl. 22:41  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 30 APRIL 2011


Saxemara IF - IFK Berga 3 - 0. Det börjar ta form i Saxemara! Jag såg flera löpningar, mera tuffa beslutsamma närkontakter och flera snabba beslut och spelvändningar av samtliga SIF:are idag på Brunnsvallen i Ronneby. Det finns dock mer att förvänta av kapacitetsutnyttjande i SIF,dom är ett par steg bättre tränade än det man visade idag. Kolla på SIF framöver! Man spelar inte fotboll med bra testvärden, men det skadar inte att ha den grenspecifika fotbollsprestanda som SIF byggt upp på STAC.

En rolig detalj var Ola Peterssons positiva förvandling från snabb och försiktig vid förra hemmamatchen mot Rydaholms GOIF till en kille som tar för sig, ger kropp, tar smäll, reser sig, tar nya dueller, gör mål, springer vidare, tar smäll, tappar luften, reser sig, trampar vidare hela matchen, -en bra fotbollsspelare helt enkelt. 
Kolla in självmålet till 3-0, dock inte oförtjänt Berga rensade för allt de var värda under en längre sekvens som avslutades med ett olyckligt ben.Upplagd av admin kl. 21:11  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 APRIL 2011


Hårdsatsande personer och lag från hela Sverige frekventerar STAC i denna och nästa månad. Allt från en Marcus från Luleå till ett skånskt div 1 lag och allt däremellan.

Upplagd av admin kl. 15:39  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 APRIL 2011


Sista träningen för bl.a. Saxemara IF (i kväll) och Ronneby BK (nästa vecka) innan seriepremiärerna är avklarade, nu går vi in i en annan fas med dessa lagträningar på STAC.
Högsäsongsuppläggen för fotbollslagen innebär fullt fokus på att inte överbelasta redan hårt matchade kroppar, bibehålla maxstyrka, power och hållningsstabilitet. Skall bli mycket intressant att se hur man skall förvalta den ruggiga förbättring som skett på alla delar av fysiken!

Upplagd av admin kl. 20:32  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 6 APRIL 2011


Torsdag den 7/4 gästas vi av Kim Sunna från  Kiruna IF (STAC Elitfond-adept, hockey) som skall screenas, testas och instrueras inför sin lååånga sommarträning hos oss på STAC. Förra året blev det ca 110 pass som resulterade i en ruggigt uppdaterad fysik (reducerad vikt, ökad stabilitet/maxstyrka i tre plan, ökad power, ökad speed, förbättrad grenspecifik uthållighet) och en framgångsrik säsong (32 matcher, 26 mål, 28 assist, 54 poäng i div 1 norra). Vad det blir i år vet vi inte förren vi summerar testerna under eftermiddagen. Att det blir en ytterligare märkbar förbättring av styrka och power i tre plan samt acceleration, speed och högintensiv uthållighet, är nog ingen underdrift. Välkommen till STAC Kim!

Upplagd av admin kl. 23:23  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 2 APRIL 2011


Viktor Elvung Nilsson (sprint) och Fanny Holgersson (mångkamp), två ruggigt seriösa friidrottare på STAC, fångade idag lördag förmiddag vid 10.00-tiden när dom nötte in undertecknads individuellt anpassade högsäsongsupplägg (deras 6:e program sedan oktober 2010). Bådas satsningar har delvis gjorts möjlig med hjälp av vår (STAC´s) satsning på unga lovande idrottare via STAC Elitfond.Det blir svårt att hålla tillbaka famgångarna för dessa tre personer. Redan under utomhusssäsongen 2011 kommer det att hända en hel del kring dessa fantastiska juniorer. På bilden ser ni, Viktor Elvung Nilsson, Robert Mathisson (grenspecifik tränare sprint, höjd) och Fanny Holgersson. Robert och undertecknad (Joakim Dettner, styrke- och powercoach) planerar hela årets träningsupplägg (dvs. årsperiodisering) för att skapa maximal effekt, minimera skadefrekvens och bygga steg för steg för att skapa långa karriärer med konstant resultatförbättring och chansen att gå "all in".

Upplagd av admin kl. 12:53  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 22 FEBRUARI 2011


Angelica Bengtsson höjde ikväll juniorvärldsrekordet med ytterligare 11 cm till 4.63 meter!!! På XL-galan i Globen mot den samlade damvärldseliten, hoppade Angelica till sig en 2:a plats. Där fick jag som förutspådde 4.58 som det nya rekordet efter XL-galan ;-). Som jag sagt tidigare, Angelica är en exceptionell elitidrottare. Grattis även till Glenn Bengtsson som nu etablerar sig som en lika ruggig stavhoppstränare.På frågan från journalisterna om vad som ligger bakom denna sagolika höjning med sitt eget juniorvärldsrekord från 4.52 (i söndags) till 4.63 (i kväll, tisdag), svarade Angelica:

"Jag tror en hel del handlar om den ben- och styrketräning jag fokuserat på denna vinter. Jag känner mig starkare och kan därmed använda styvare stavar och jag känner mig starkare i löpningen"

Känns ganska tacksamt eftersom det är just det upplägget jag designat till Angelica. Jag har ansvaret för den träning som skall göra Angelica ännu bättre från starten av anlöpningen till 1/3 upp i hoppet, dvs. klara att böja allt styvare stavar, hållandes allt närmare toppen på staven. På torsdag kör vi vidare i vårt långtidsupplägg, detta var bara en bonus på vägen.

Vill du också hjälpa till att skapa ruggiga resultatförbättringar för dina adepter? Anmäl dig till vår 1-åriga elittränarutbildning STAC Elittränare som startar i maj 2010 eller tvådagarsutbildningen Effekt eller Defekt den 1-2 april! Det finns fortfarande platser kvar, men inte så länge...

Upplagd av admin kl. 23:00  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 20 FEBRUARI 2011


Angelica Bengtsson blir svårstoppad framöver, 4.52 meter och överlägsen seger i JSM, nytt juniorvärldsrekord, nytt svenskt rekord... Denna tjejen gör ständiga framsteg i sin professionella strävan att chocka världen med "hur högt" en kvinna kan hoppa i stav.
På STAC har undertecknad (Joakim Dettner) sedan hösten 2010 drillat Angelica via en  professionell programdesign och periodisering, för allt från starten av ansatslöpningen och 1/3 in i hoppet, dvs. allt från benstyrka/benpower och inre/yttre bålstyrka till förmågan att böja en styvare stav häftigare och göra kommamnde moment allt snabbare med bred marginal hållandes allt närmare änden på staven. Resten av resan är ett samarbete mellan Angelica och hennes duktiga gymnastiktränare Jonas Sjöberg. Tillsammans med Glenn Bengtsson (Angelicas pappa och övergripande tränare) och f.a. Angelica själv har vi lyckats ganska bra.
Detta är dock bara början. "Mycket vill ha mer", som Angelica själv uttryckte det på idrottsgalan ;-). Jag som hade tippat 4.53 meter, men, men... Mitt tips för XL-galan kanske slår in, 4.58 meter.

-Lysande Angelica! -Nu är du stor tjej och  får skriva ditt namn på väggen i STAC lab, bland mina andra riktiga mästare ;-).

Upplagd av admin kl. 13:24  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 19 FEBRUARI 2011


Nytt pers för Tina Runesson på JSM i längdhopp! Ruggigt bra jobbat Tina! Förbättrat personligt rekord med 13 cm (5.47 cm) och kvalificerad till final imorgon söndag. Jag bockar och bugar för Tina samt Anna Dettner på STAC som hjälpt Tina med rehabilitering, uppbyggnads- och powerkonverteringsprogram från sina envisa höftproblem. Sträck på dig Sverker (tekniktränaren) nu börjar ditt och Tinas jobb bära frukt. 

Upplagd av admin kl. 22:30  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 17 FEBRUARI 2011


Snart är det dags för USM, JSM och XL-gala för  mina och Annas friidrottsadepter. Låt mig tippa lite: Angelica Bengtsson putsar inte bara juniorvärldsrekordet, hon sätter nytt Svenskt rekord med 4.53 m, Fanny Holgersson som bl.a. dominerade med ruggiga slädsprinter i kväll, skräller med pers i både korta häcken och höjd, Tina Runesson är hel igen, slår till med pers i längd efter att Anna Dettner har monterat upp hennes krånglande höft och hjälpt Tina med design och periodiseringen av styrke- och explosivitetsträningen under hela vintern. Viktor Elvung Nilsson är urhetast av alla, men kör strikt uppbyggnads-/powerkonverteringsträning enligt planen ett bra tag till, huvva vilken resa den killen gör som sprinter redan och vad han kommer att skrälla frampå vårkanten! Ingen Viktor på SM alltså, men väl på STAC körandes så det glöder i polyuretan-banan till helgen... Killen har ökat motorstorlek på relevanta ställen med totalt 5 kg sedan i augusti (kallas funktionell hypertrofiträning) , inte tråkigt att börja trimma sådana motorer ;-)

Upplagd av admin kl. 22:44  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 16 FEBRUARI 2011


60 m häck och höjd ingår i damjuniorernas 6-kamp, Fanny Holgersson (-96) en av våra hårt satsande STAC Elitfond:are, träningstävlade och vann båda grenarna i KA2 spelen i Karlskrona i helgen.
60 m häck på 9.56 sek och höjd på 1.59 cm, inget personligt rekord på något sätt, men bra besked med tanke på att det bara är en vecka in på hennes powerkonverteringsträning. Det har varit en lång tung vinter av lååångsam men ytterst viktig och för framtiden viktig uppbyggnadsträning. Det blir med andra ord snabbare, högre och längre oftare för varje vecka som kommer. Grattis från coachen Fanny!

Upplagd av admin kl. 23:14  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 FEBRUARI 2011


Min internationella stavhopparklient är grym, hon slår rekord på rekord på träning! Senast var det slädsprintrekordet över 25 meter som fick sig en ny putsning, för tredje veckan i rad! Jag blir inte speciellt överraskad om det kvinnliga höjdhoppsrekordet på 4.51 m är ett minne blott efter JSM och XL-gala.
Min nationella sprintadept har adderat två plattor per sida vid maxstyrketester och skrotar de gamla effektnoteringarna i både två- och enbensbenböj med tilläggsbelastning!
Min internationella brottaradept lyfter tunga vikter snabbare än någonsin, dvs. benböj och marklyft med högre betydligt högre effektvärden!
För att inte tala om framstegen för alla lokala fotbollslag som slitit på´STAC under hela vintern och lagt på vikt, ökat intensitet och utvecklar mer effekt än någonsin...
Snart är det försäsong och alla skall in för sina grenspecifika STAC Fystester, det blir ruggigt spännande när vi får exakta siffror på alla seriösa vinterjobb ;-)! -Kan knappt vänta!

Upplagd av admin kl. 20:17  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 16 JANUARI 2011


Nytt svenskt inomusrekord 4 meter och 42 centimeter hoppade Angelica Bengtsson på lördagen i Örebro. Det gamla inomhusrekordet var 4,40. "-Ett ruggigt starkt besked av en Angelica som är långt ifrån toppad för höga höjder. Jag är imponerad av hennes förmåga och extremt höga lägstanivå", säger Joakim Dettner som som är anlitad som Angelicas styrke- och powercoach på STAC.

Upplagd av admin kl. 11:37  1 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 12 DECEMBER 2010


Uppdaterade mig på Angelicas ruggigt professiella gymnastikträning sent igår kväll i djupaste småland, nämligen en skolgymnastiksal i Linneryd. Först diskade jag av mitt naprapat-/styrkecoachuppdrag i matchen TAIF-Almtuna i Tingsryd, vinst 3-0 (snyggt mål av min adept Henrik Thegel m.m.), sedan drog jag vidare till Linneryd 19.00-22.45. Hemfärd med omedelbar träningsvärk, efter otaliga försök att känna på Angelicas gymnastikakrobat-/styrkeövningar, ca 23.00 i ymnigt snöfall och sänggående 24.30. Det var min lördag det. Idag är det julfest på dagis och nya gymnastikövningar... Med Mr Love!
Detta var en av de enklare övningarna för Angelica, nämligen det "framåtlutande stora korset"!

Gratulerar! Ni som är medlemmar på STAC får se mer av denna världsatlet när hon kör den specialdesignade och periodiserade uppbyggnadsträning för ben, bål, bålstabilitet, explosivitet och speed som undertecknad har i uppdrag att lägga upp och coacha. Två gånger i veckan (ti, to) kör Angelica sina kombinationspass på STAC, sedan en knapp månad tillbaka.

Upplagd av admin kl. 13:30  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 10 DECEMBER 2010


Robin Jacobsson och Henrik Thegel körde i torsdags ett av mina eftertraktade trimningspass på STAC. Agility, snabb-, explosiv- och maxstyrka allt i samma paket, specialanpassat för att ge kvalité, dvs. bättre acceleration, deacceleration och snabbare förflyttning från 5-30 meter. Samtidigt instruerade jag Viktor Tisell i hans "målvaktsrehabilitering".


Det går undan i denna diagonala multiövning. Nedan ser ni en av de enklare integreringsövningarna vi använder för att integrera Viktors olika ljumsk- och benmuskler (bl.a. den f.d. skadade m.add. longus) med övriga kroppen under samtidig uppresning och rotation.
Upplagd av admin kl. 8:27  0 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 4 DECEMBER 2010


Angelica Bengtsson (juniorvärldsmästare 2010, Ungdoms OS mästare 2010 och världsrekordinehavare 4.47m i stavhopp) har nu varit igång på STAC i några veckor, med undertecknad som styrke- och powercoach. Jag måste säga att hon gör stora och snabba framsteg.


Angelica är mycket bra tränad och har ett väl genomtänkt upplägg sedan flera år tillbaka. Resultaten talar för sig själva och det är bara att gratulera till en bra planerad och genomförd första del av Angelicas friidrottskarriär.

Det finns dock en del jag kan tillföra (vilket blev uppenbart då Angelica köpte vår screening, programdesigntjänst STAC Costum Made). Som elittränare känns det mycket inspirerande att bli tillfrågad att medverka i byggandet av en ännu bättre Angelica och en ytterligare tillspetsad periodisering för Angelicas fortsatta utveckling. Det var inte svårt att tacka ja och dessutom erbjuda Angelica vårt STAC Elitfond-upplägg.

På bilderna ovan ser ni glimtar av vårt viktiga initiala arbete med att fixa till grundläggande detaljer för fortsatt kraftutveckling och förmåga att hantera kraft i tre olika plan. Det handlar bl.a. om delar av den intermuskulära koordinationen och olika kraftresurser i Angelicas "mittsektion", som behöver uppgraderas från bra till "superb" för att kommande uppbyggnadsfaser skall ha en stabil grund att bygga på. Det är ju inga vanliga fysiska prestationer som kommer att levereras från denna atlet.


Upplagd av admin kl. 22:17  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 1 DECEMBER 2010


5.29  1-0  H. Thegel (H. Pratt, M. Molin) EQ

Henrik Thegel behövde bara 5 minuter och 29 sekunder på sig i "come backen" för TAIF hemma mot Oskarshamns IK.  Efter 4 veckors trimning STAC, går det undan värre för nya explosiva Thegel!

Henrik Thegel i en av sina tuffare övningar kallad "superfemman", dessutom på ett ben. Notera den lilla dosan och det tunna snöret som skickar all mätdata om effekt, hastighet, acceleration, tid till topphastighet m.m. till min dator.

Uppdraget från TAIF var glasklart. "Vi vill vill ha tillbaka Thegel om 4 veckor, mer explosiv, snabbare och tuffare". Ser rätt bra ut redan, pay off efter bara 5.29 är väl rätt ok! På tisdag i nästa vecka är det examen på STAC för Thegel, då skall vi effekttesta honom på STAC Lab. Ni som läser denna blogg regelbundet vet att ett av målen var att trimma upp klienten till 24.5 watt per kilo kroppsvikt.

Fler som är intresserade av min/vår förmåga att bygga upp och trimma spelare? Effekt intresserar, det som funkar vill man testa, Henrik är inte ensam om att trimma sin hockeykropp på STAC! Prova du också! Kontakta oss på 0457-462020 eller joakim.dettner@stac.nu.Upplagd av admin kl. 20:09  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 24 NOVEMBER 2010


STAC blev en succé för både närområdets idrottsföreningar, lagidrotter och elitidrottare liksom hela skandinaviens idrottselit. Framtidens idrottskroppar skapas på STAC, var med från början du eller ni också!

Lag/föreningar som tränar och testar sig på STAC:
Ronneby BK Dam (fotboll, div 3), Ronneby BK Herr (fotboll, div 4), Saxemara IF (fotboll, div 3), Kallinge SK Dam (fotboll, div 3).
Tingsryds AIF (hockey, Allsvenskan), KRIF P96 (hockey, ungdomshockey), Gislaved SK (hockey, div 1),
Fredriksbergs BK (bandy, div 2)
FIF Gnistan (friidrott)

Några av de enskilda atleter som vi tränar på STAC:
Jimmy Lidberg  (brottning, Spårvägens IF, VM-silver 2009, VM-brons 2010)
Angelica Bengtsson  (stavhopp, Hässelby IF, Junior VM-guld, Ungdoms OS-guld 2010, Juniorvärldsrekord 2010, 4.47m)
Hans Jonsson  (hockey, MODO Hockey, Elitserien, NHL)
Viktor Elvung-Nilsson  (sprint, USM-brons 200 m 2010)
Kim Sunna  (hockey, Kiruna IF, div 1)
Peter Gustafsson  (golf, ET-Tour)
Arvid Bengtsson (golf, topprankad collage tour USA 2010)
Fanny Holgersson  (mångkamp)
Anna Janjons (skidlöpning)

...och lite "prospects", dvs. klienter på väg in inom handboll, konståkning, fotboll, skidlöpning, triatlon och ett flertal kast- och kampidrotter. 

Det är redan hetare att bli antagen till STAC Elitfond än att ingå i olika talangprogram i skandinavien. En ny ansökan trillar in varje vecka. Är du också en nationell talang som vill slipa din diamant på STAC? Hör av dig till joakim.dettner@stac.nu eller anna.dettner@stac.nu

Upplagd av admin kl. 20:03  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 11 NOVEMBER 2010


Juniorvärldsmästaren i stavhopp Angelica Bengtsson tränar på STAC! Efter att ha kontaktat oss och genomgått vår tjänst (STAC Custom Made = avancerad screening och programdesign) bestämde sig Angelica och hennes huvudtränare för att anlita undertecknad som ny bål-, styrke- och powertränare samt STAC som ett av Angelicas permanenta träningsställen.

Deras kommentar "-en sådan här professionell och grundlig screening, som dessutom, utan att veta något i förväg, sätter fingret både på det vi redan vet men också på det vi inte alls visste, om luckorna i Angelicas fysik, har vi aldrig varit i närheten av tidigare. Att det dessutom följs upp av innovativa och strukturerade råd om hur man skall fixa till dessa luckor och otillräckligheter och sedan steg för steg skapa en funktionell enhet som kan bidraga till Angelicas högt ställda mål, är rena bingon!", sammanfattar ganska väl deras bedömning och vårt framtida samarbete.

All uppbyggnadsträning utgår från den nivå man befinner sig gällande alla olika biomotoriska variabler och de grundläggande kvaliteter som underbygger nästa nivå. Angelica varvar extrema förmågor, bl.a. gymnastisk styrka, med aningen sämre förmågor, vilket bara är att vänta på en person som är 17 år. På bilden deltestar undertecknad (Joakim Dettner) Angelicas förmåga att rekrytera, stabilisera och utveckla kraft i lumbosakralregionen, vilket är mycket viktigt för att bygga vidare på hennes bålstyrka i tre plan.

Angelica hoppar idag 4 meter och 47 centimeter, vilket även är juniorvärldsrekord, se filmen. Vilken resa det blir, bara i begynnelsen av den mångåriga uppbyggnadsprocess som kommer att ta henne över fantastiska och för damer rent chockerande höjder. Akta er svenska manliga rekordhållare, Angelica har talang, är smart, har en bra träningsfolosofi och vet dessutom vad hon vill! -hoppa högt, mycket högt! Vi välkomnar Angelica och hela hennes stab till STAC i Ronneby. 

Vi gör Angelicas satsning möjlig på STAC via STAC Elitfond (sponsrar lovande och seriöst satsande individer). Läs mer om vår träningsfilosofi, STAC Lab, alla våra elitidrottare som är sponsrade via STAC Elitfond, våra extremt anpassade och funktionella lokaler m.m. på denna hemsida.

På STAC är vi inte bara i frontlinjen när det gäller professionell screening, programdesign och periodisering av träning, vi leder den!

Upplagd av admin kl. 14:13  3 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 8 NOVEMBER 2010


Kim Sunna provtränar med Luleå Hockey på tisdag och onsdag i denna vecka! Självklart har jag känt till intresset ett antal dagar, men det blev officiellt först ikväll när jag fick ett glatt SMS från Kim, mitt under veckans behandlingstimme i Tingsryds AIF. Jag ringer upp Kim på vägen hem från Tingsryd.

-Härligt Kim, nu har du chansen, när blir det?

-Imorgon åker jag ner till Luleå. Tränar några dagar nu under uppehållet, det vart klart idag. Grymt kul!

-Bara att våga ta chansen då!

-Det är detta jag tränat för, det är helt otroligt, om man verkligen vill något och är beredd att göra jobbet, står plötsligt en del av lösningen framför en, i mitt fall du (Joakim Dettner på STAC) och ditt grymma upplägg för att få till den kropp och utväxling jag drömt om!

-Du har ju förvaltat din nya kropp rätt skapligt i Kiruna IF, du är ruggigt het nu Kim!

-Jag kan inte klaga, jag lägger ner min själ i varje match, det går jä...gt bra, hockey är ruggigt kul igen.

Upplägget och jobbet Kim pratar om:
STAC Fystester_hockey i april, 110 specialdesignade och periodiserade träningspass för att bygga en helt ny Kim med ruggig power, speed och poweruthållighet, nytt STAC Fystest_hockey i augusti som visade att det vi ville bygga verkligen blev verklighet, framgångsrikt spel som "speedkula" i Kiruna IF (div1F) med statistiken 12 matcher, 15 mål, 10 assist, totalt 25 poäng samt fortsat maxstyrke, power och poweruthållighetsträning under säsong. Den dosen kan redan 6 månader senare ta Kim från division 1 till högsta serien.

Upplagd av admin kl. 21:03  2 Kommentarer
Etiketter:Klienter

DEN 2 NOVEMBER 2010


Hur trimmar man en ishockeyspelare under säsong att utveckla betydligt mera power i förflyttning? Precis fått ett sådant uppdrag har jag fått från ett av de ishockeylag som konsulterar mina och STAC´s tjänster.

Här är förutsättningarna: Jag har bara fått 4 veckor på mig och killen kommer att bli nedflyttad en division under tiden. Dvs. vi skall fixa detta och implementera bästa möjliga programdesign och periodiosering i samklang med hockeyträning och matcher. Min första fråga blev givetvis, -vad är viktigast under denna 4-veckorsperiod? Svaret blev uppbyggnadsträningen är prio 1. -Tack för det sade jag lättad och testade upp killen på STAC Lab (tidigare idag) och gav honom sitt första ben-/säte-/lumbalryggspass! Han har nu ett helt dokument med programdesign, träningsvariabler och veckoperiodisering anpassat exakt för honom och det mål vi satt upp.

Jag kommer att referera detta projekt en gång i veckan framöver och avslutningsvis också tala om vem det var och vad han presterade för testvärden efter 4 veckor. Testvärden är dock oväsentliga om det inte syns, märks och verkställs på isen. Det är det som är meningen med mina upplägg, att det skall bli uppenbart att klienterna har byggt upp något mycket potent.

Testvärde (bas) = 22.902 watt per kilo kroppsvikt uträknat efter benböjshopp med tilläggsbelastning på 20, 40, 60, 80 och 100 kilo.

De allra flesta ishockeyspelare jag testar ligger mellan 22-24 w/kg när men testar dem första gången.
Målet för min adept denna gång är att nå 24,5 w/kg om 4 veckor. Om han gör det kommer det att märkas på isen...

Upplagd av admin kl. 17:56  5 Kommentarer
Etiketter:Klienter 
 
STAC Bloggen

 2010 (57)
   april (2)   
   maj (6)   
   juni (5)   
   juli (10)   
   augusti (6)   
   september (4)   
   oktober (8)   
   november (8)   
   december (8)   
 2011 (72)
   januari (3)   
   februari (10)   
   mars (3)   
   april (7)   
   maj (5)   
   juni (6)   
   juli (8)   
   augusti (8)   
   september (9)   
   oktober (4)   
   november (6)   
   december (3)   
 2012 (39)
   januari (7)   
   februari (6)   
   mars (6)   
   april (4)   
   maj (3)   
   juni (4)   
   augusti (1)   
   september (2)   
   oktober (1)   
   november (2)   
   december (3)   
 2013 (5)
   januari (1)   
   februari (1)   
   mars (2)   
   december (1)   
 2014 (2)
   januari (1)   
   mars (1)   

Ämnen

STAC Invigning

Brottning

Uppbyggnadsträning

Ishockey

STAC Lab

Referenser

Våra klienter

Hockey

STAC Hockeytest

STAC i media

Erbjudanden

Funktionell träning

Klienter

STAC Fystest Fotboll

STAC Elitfond

Nyheter på STAC

STAC Fystester

Utbildningar och kurser

STAC Elittränarutbildning

STAC Fystest Ishockey

Brottarläger på STAC

STAC