Välkommen till hjärtat av
Sveriges trädgård.   


I över 300 år har människor vallfärdat till kurorten Ronneby. Hit åkte man först och främst för att ”dricka brunn”, men också för att vila upp sig och promenera i den vackra parken. Det hälsobringande vattnet från parkens egen källa var, och är än idag, rikt på mineraler och järn. Det sades stärka matlusten, underlätta matsmältningen och ge livslust och kraft. Man ordinerade vidare renande kurer för tarmarna, bättre matvanor i form av mindre raffinerade kolhydrater och mera fågel, fisk och kött tillsammans med grönsaker. 

Den holistiska helhetstanke vi förmedlar idag, har med andra ord en bra uppbackning i området, man förordade rent vatten och mat "för din metabola typ" redan då, istället för snabba kolhydrater (säd, sprit, öl och socker)!

 

 "Gamla källan" i Ronneby Brunnspark
 

2005 blev Brunnsparken vald till Sveriges vackraste park. Ta en promenad i den, så förstår du varför, både utseende och känslomässigt! Ståtliga träd och prunkande planteringar kantar gångvägarna och de gamla träbyggnaderna från tidigt 1800-talet är K-märkta och varsamt renoverade. Några minuters gångväg från allt detta, längs Ronnebyån mot Ronneby centrum, ligger Scandinavian Top Athletic Center STAC.

 
Ronneby Brunnspark, en upplevelse utöver det vanliga!