DEN 15 MARS 2013


"Den senaste tiden har jag upplevt ett helt enormt flyt med mina patienter och klienter... En av anledningarna till detta är den inspiration som STAC kursen i januari förde med sig. Det var en utbildning jag och min fru Anna PT gick som heter STAC Professional steg 1 och syftar till att lära manuella terapeuter att integrera sina behandlingskunskaper med korrektiv funktionell träning. STAC drivs och ägs av Joakim och Anna Dettner som precis som jag och Anna PT är Leg. Naprapater och väldigt inriktade på Holistisk hälsa".
Nikola Tramontana Leg. Naprapat och ägare av Form Träning och Hälsa i Knivsta

Det finns platser kvar på STAC Professional steg 1 den 3-5 april. Kursen som radikalt kan förändra din effekt med dina klienter! Anmäl dig på info@stac.nu. Läs mer om STAC Professional-kursen här

Upplagd av admin kl. 8:34
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 6 MARS 2013


På torsdag morgon till lördag eftermiddag är det folk från hela Norden på plats igen, STAC Elittränare steg 4 av 5 skall avverkas! Nu är våra adepter framme vid konvertering av styrka till power och många deltagare tycker äntligen blir det fullt ös!
Fullt ös blir det, vi går igenom hela teorin bakom skillnaden power, watt, kontakttider, kraftutveckling i förhållande till tid och hastighet och mycket mera. Vi har dessutom gästföreläsare en halvdag i form av Kenneth Riggberger, en riktigt duktig och mycket erfaren kollega. Nu kör vi Sverige!

Upplagd av admin kl. 10:39
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 MARS 2013


Nästa vecka torsdag-lördag 7-9 mars är det dags för STAC att bli invaderat av duktiga och offensiva tränare för steg 4 av 5 i sin ettåriga utbildning till STAC Elittränare på STAC Academy.
STAC Elittränare chockar inte bara utbildningsmarknaden i Norden utan genererar tränare som får feta jobb! Varför det? Jo, för att dom gör skillnad, stor skillnad! STAC Elittränare finns inte bara för friidrotts-, racket- och kampsportare utan i Elitserien i ishockey, Allsvenskan i fotboll (både dam- och herrserien), högsta handbollsserierna m.m.

"STAC Elittränare, för dig som vill tänka utanför boxen och skapa förändring på allvar!" Johanna Sjögren STAC Elittränare 2012, Fystränare LdB FC Damallsvenskan."Varje gång jag kommer ner till STAC så rubbas mina träningsfundament och jag inser hur mycket jag har att lära, trots över 10 år som kampsportstränare och personlig tränare. Varje gång!"
Björn Rhodin STAC Elittränare 2012-2013, Huvudtränare West Coast Kickboxing, Vice President Svenska Kickboxningsförbundet.

Steg 4 av 5 handlar f.a. om konstarten att både praktiskt och teoretiskt konvertera styrka till power, designa maxstyrke- och powerupplägg samt själva känna på max-, explosiv- och snabbstyrkeövningar! 

Platserna till nästa kull STAC Elittränare som börjar i maj börjar tryta! Är du intresserad av att gå en riktigt bred, djup och avancerad vidareutbildning för att bli en tränare i det översta elitskiktet, läs mera HÄR


Upplagd av admin kl. 12:43
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 FEBRUARI 2013


STAC Hockey Camp 2013, framtidens uppbyggnadsläger för unga hockeyspelare! Den 9-14 juni är alla hockeyspelare födda 1994 tom 2000 välkomna att deltaga i STAC Hockey Camp på Scandinavian Top Athletic Center STAC i Ronneby.
läs mer här


Upplagd av admin kl. 13:22
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 30 JANUARI 2013


Alla aktuella datum på våra utbildningar under 2013 finns under Kalendarium! Näst på tur är
 • STAC Sports Business Management,  1-3 februari
 • STAC Professional 2,  13-15 februari
 • STAC Grundtränare,  28-30 mars
 • STAC Professional 1,  3-5 april (obs var tidigare 17-19 april)
Boka på info@stac.nu, läs mera om våra utbildningar på hemsidan.

Upplagd av admin kl. 18:15
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 25 JANUARI 2013


Inte många platser kvar nu på STAC Professional steg 2 (13-15 februari), boka nu om du vill vara säker!
Bara 9 av 30 platser kvar på STAC Grundtränare (28-30 mars), boka inom någon vecka om du vill vara säker!
Observera! att det finns platser kvar på vår helt nya STAC Sports Business Management-utbildning nästa veckoslut (1-3 februari)!
Läs mera på förstasidan!


Upplagd av admin kl. 21:38
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 21 JANUARI 2013


Bara dagar kvar till vi lanserar detaljerna kring STAC Hockey Camp den 9-14 juni!
Ett unikt läger med STAC Metoden som bas, dvs. unik screening, individuell programdesign, gemensam, effektiv och vansinnigt rolig barmarksträning som gör skillnad, stor skillnad.

Alla 94:or tom 00:or kommer att ha möjlighet att bli screenade, få individuella träningsupplägg för sina svagaste länkar, lära sig träna praktiskt steg för steg för att bygga en hållbar och träningstålig kropp som kan prestera i en tuff kontaktidrott som avgörs i högintensiva intervaller. Även tränare/föräldrar kommer att erbjudas utbildning och aktiv medverkan i lägret!

Mer info, priser och anmälningsformulär kommer under de närmaste dagarna, på www.stac.nu, på STAC på Facebook och via utskick till din klubb. Joakim Dettner (grundare av STAC och Head coach på STAC) och Hans Jonsson (f.d. Pittburg Penguins 1999-2003, Modo Hockey, 96 landskamper) står för tränarskapet tillsammans med ett antal andra lokala hockeykändisar.

Vill du anmäla dig eller dina barn redan nu, går det också bra. Kontakta på info@stac.nu.

Upplagd av admin kl. 23:10
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 DECEMBER 2012


Läsvärt för dig som funderar på STAC Elittränare-utbildningen. "Jag hittade STAC Elittränareutbildningen efter en diskussion med branschkollegor i träningsbranschen som benämnde STAC som något stort och mystiskt. Alla visste att det var världsklass men ingen kunde förklara varför. I en impuls mer eller mindre anmälde jag mig till STAC Elittränare och jag kan bara hålla med branschkollegorna. Det ÄR världsklass. Men jag kan förklara varför. Det är en oerhört komplex och avancerad utbildning som förutom att förutsätta att du är VÄL skolad inom anatomi, fysiologi och biomekanik gör en total djuphavsdykning i de svåraste delarna av vetenskapen om pass, träning och periodiseringsupplägg. Trots detta lämnar man oerhört mycket upp till Elittränarasipiranten att själv komma fram till. Man vågar lita på att individerna som kommer till Ronneby har så pass mycket kött på benen att man kan själv kan tänka kreativt utifrån de ramarna som STAC förespråkar. Det känns lite otäckt i början men i takt med att självförtroendet kommer med den nya kunskapen inser man att det faktiskt inte är långt kvar tills man är, Tränarnas Tränare! Varje gång jag kommer ner till Scandinavian Top Atheltic Center så rubbas mina träningsfundament och jag inser hur mycket jag har att lära, trots över 10 år som kampsportstränare och personlig tränare.Varje gång."

Björn Rhodin
Personlig Tränare
Huvudtränare – West Coast Kickboxing
Vice President  - Svenska Kickboxningsförbundet
Utbildningsansvarig – Svenska Kickboxningsförbundet

Meddelande

Upplagd av admin kl. 16:24
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 DECEMBER 2012Upplagd av admin kl. 16:01
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 21 NOVEMBER 2012


En ny fullbokad STAC Professional Steg 2 för manuella medicinare och personliga tränare m.fl., drar igång ikväll på STAC! Intresset för att integrera manuell screening och behandling med korrektiv och funktionell träning enligt STAC Metoden är mycket stort. STAC Professional är en 2½ dagars fortsättningskurs för de naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, akupressörer, massörer, fystränare, personliga tränare, idrottsmedicinare m.fl. som gått STAC professional Steg 1.

Upplagd av admin kl. 13:43
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 21 OKTOBER 2012


16 nytända naprapater, sjukgymnaster, personliga tränare m.fl., som genomgått tredagarskursen STAC Professional steg 1 den 17-19 oktober! En ruggigt engagerad, vetgirig och härlig samling kollegor!


Främre raden fr.vänster: Åsa Söderberg Stockholm, Johan Hamre Stockholm, Christer Andersson Tyresö, Sara Larsson Lund, Jenny Fermelin-Wiklund Norrköping.

Mellersta raden från vänster: Louise Olsson Stockholm, Annakarin Söderström Stockholm, Rebecca Carlowitz Bromma.

Bakre raden från vänster: Karin Boman Malmö, Calle Ahlström Göteborg, Tomas Frykberg Uppsala, Catharina Rådemar Lidköping, Agneta Kulling Uppsala, Martin Nordlander Stockholm, Hillevi Hertz Stockholm.

STAC Professional 1 och 2 är en tvåstegskurs för redan professionellt verksamma terapeuter, personliga tränare och fystränare, som  vill lära mycket mera om hur man integrerar manuell terapi och manuell behandling med korrektiv och funktionell träning enligt STAC Metoden.

Upplagd av admin kl. 12:04
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 6 OKTOBER 2012
Färdigutbildade STAC Grundtränare som numera vet en hel del mer om helheten bakom ett bra första programupplägg och en bra röd tråd i skapandet av bättre fysik oavsett idrott eller yrke!
Nedre raden från vänster: Niclas Blomqvist Osby, Maline Sundberg Handen, Henrik Gustafsson Malmö, Peter Rangdin Göteborg, Emelie Flink Jönköping, Erik Svensson Falkenberg.
Mellanraden: Bo Johansson Karlshamn, Håkan Fransson Ronneby, Anders Lindh Lomma, Sverker Sjölin Ronneby, Niclas Lennartsson Ronneby.
Övre raden: Charlotte Svenebjär Malmö, Karin Ståhl Göteborg, Jesper Athle Ronneby, (Ett busfrö), Peter Gabrielsson Huddinge. Fattas på bilden gör Patrik Lindberg

Upplagd av admin kl. 18:25
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 28 SEPTEMBER 2012


Idag kom ett roligt e-mail igen :-)

"Hey Joakim,
It sure is nice to be back playing. I truly appreciate your help in getting me back on the ice. There was a long period there when playing again was hard to believe in (due to my severe and chronic neck- and head problem).
I hope all is well with you and STAC. Very impressed with your facility and dedication to training the right way!
Thanks again Joakim, stay in touch".
/Cam Abbott Luleå HF

Professionell screening, analys och rehabiliteringsupplägg på STAC och STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning är till för alla som verkligen vill förändra och lyckas!


Upplagd av admin kl. 22:55
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 9 JULI 2012


Hej, vill tacka Er Jocke och Anna Dettner (STAC) för en grym utbildning, den bästa jag gått hittills alla kategorier! Men vill också passa på att tacka alla deltagare! Har inte varit på en utbildning där kunskapsnivån och entusiasmen har varit så hög, vilket bidragit till att detta år har varit otroligt utvecklande! Varje tillfälle har varit otroligt att få åka till! Önskar er alla en skön sommar! Mvh Freddie Sjögren STAC Elittränare Complete Performance Malmö

Upplagd av admin kl. 23:51
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 27 MAJ 2012


"-Finns inga ord, -om du verkligen vill bli en riktig PT bara GÅ den" var en av synpunkterna från kursutvärderingen om helgens första steg på 2012-2013 års STAC Elittränare!

Upplagd av admin kl. 14:21
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 22 MAJ 2012


Nästa årskull STAC Elittränare påbörjar sitt första utbildningssteg på STAC torsdag till lördag 24-26 maj! Det händer mycket nu. Den förra kullen STAC Elittränare slutförde sin årslånga vidareutbildning, via steg 5 av 5 helgen som gick!
STAC Elittränare är redan mycket eftertraktade på fystränarmarknaden. AIK Hockey (A-laget), LULEÅ HF (A-laget) och Frölunda HC (U-16, J-18), LdB (U-15 dam), Lidköping HK (A-laget dam) alla har engagerat STAC Elittränare.
Vi hälsar ännu en fullbokad årskull mycket välkomna till STAC och framtidens elittränarutbildning som ger välbetalda tränarjobb!

Upplagd av admin kl. 21:35
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 20 MAJ 2012


Sista steget av STAC Elittränare årgång 2012 är avklarat! Samtliga klarade av den praktiska tentamen.


Nu är det bara den teoretiska examen kvar! När den är klar blir det påkostat diplom och STAC Elittränarjacka på posten! Sedan är det bara ut och bli ännu bättre ;-). Lycka till alla, vi ses framåt hösten på Master Meeting!

Övre raden fr.v. Lars-Ove Hedin, Johan Holmström, Freddie Sjögren.
Andra raden uppifrån fr.v. Fredrik Gyllborg, Petter Pettersson, Svend Linderoth, Peter Eklund.
Tredje raden uppifrån fr.v. Björnar Nilsen, Johanna Sjögren, Karolina Svensson, Maria Ekvall, Catharina Rådemar, Kristian Skarphagen.
Främre raden fr.v. Lukas Kroon, Stefan Larsson, Jonas Jonasson.
Saknas på bilden gör Roine Johannesen och Fredrik Sjölander, vilka skall slutföra sin utbildning nästa år.


Upplagd av admin kl. 10:00
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 17 MAJ 2012


Första dagen på STAC Elittränare steg 5 är över. Detta 5:e tillfälle går i den anaeroba och aeroba träningens tecken! Idag har vi diskat av den snabbaste motorn (fosfatogena systemet) och bl.a. tränat "korta sprintstegen" och den näst snabbaste motorn (glykolytiska systemet) och kört supersetet "Konjakt + Tornadobollrotationer". Imorgon är det DDT-sprint och L-sprint, T-sprint i Ronneby Brunnspark och slutligen en halv exponering för "hockey 5:an i Brunsspåret".

Upplagd av admin kl. 21:05
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 10 MAJ 2012


Inte sällan använder vi hala eller ostadiga underlag när vi uppfinner funktionella övningar för våra klienter. Flowin-plattan är extremt mångsidig, bara man har lite fantasi. Just nu kände vi för att utöka vår fantasi på området, därför åker Anna på Flowinkurs med Team Flowin på ELEIKO i Halmstad.
Kanske blir det lite Flowininspirerade pass på STAC framöver, den som deltager får se.

Upplagd av admin kl. 21:34
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 7 MAJ 2012


STAC Elittränare är eftertraktade! Petter Pettersson STAC Elittränare, Master Korrektiv och Funktionell Tränare har plockats in i Luleå HF som halvtidsanställd fystränare.


Vi gratulerar Petter (till höger på bilden under andra steget på STAC Elittränare där vi går in djupt på programdesign) och vet att han kommer att lyfta ett redan bra tränat Luleå HF mot nya höjder.

Petter kompletterar därmed Fredrik Sjölander STAC Elittränare, Master Korrektiv och Funktionell Tränare som är fystränare för AIK A-lag Elitserien.
Vill du också bli STAC Elittränare och få möjlighet att träna eliten inom en mängd olika idrotter, -anmäl dig till STAC Elittränare

Upplagd av admin kl. 22:09
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 6 MAJ 2012


Ny Introduktionskurs Funktionell träning på STAC! Börjar onsdag 9/5 kl. 17.30-18.30. Sista chansen innan sommaren att bygga bort din illamående rygg och lära dig grunderna bakom all träning. Obs! mycket enkelt och PRAKTISKT! Det finns just nu 3 platser kvar!Samma omtyckta ledare, dvs. Leg. Naprapat, Elittränare, Kost- och Livsstilscoach Anna Dettner. Anmälan sker via telefon 0457-462020 eller mail info@stac.nu. Mycket välkommen till STAC på introduktionskurs med Anna.

Upplagd av admin kl. 9:52
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 7 APRIL 2012


Anmäl dig till STAC Elittränare! Ta nästa stora steg i tränarkarriären och lär dig hemligheterna bakomde riktigt stora förändringarna, uppläggen och resultaten! Anmäl dig till STAC Elittränare 2012-2013! Första tillfället går den 24-26 maj 2012, sista anmälningsdagen är fredag 13 april!

Lär dig hela arbetsgången från individuell screening, grenspecifika testprotokoll och helhetsanalys till övningsval, programdesign, periodisering, konvetering av styrka till power och integrering av relevant uthållighetsprofil.

Anmäl dig till årets STAC Elittränare nu!
Våra resultat och adepter talar för sig själva
, vill du också ha liknande klienter? Allt börjar med att öka kunskap och fullföljs genom att integrera kunskap och bygga praktisk erfarenhet! Är du redan tränare men vill mycket mera? -Välkommen till STAC Elittränare, här kommer du att utvecklas massivt!

Upplagd av admin kl. 14:25
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 1 APRIL 2012


Det blev större succé än väntat för STAC Grundtränare! Omdömena varierade från "min bästa investering i livet" till "lärde mig mer på tre dagar än jag gjort på hela min tidigare PT-utbildning". Deltagarna var SÅ nöjda att de inte ville gå in på vår STAC Facebook-sida och kommentera utbildningen ens. Varför det? Dom vill ha ett försprång och inte informera andra PT´s i sina respektive hemstäder. På STAC vill vi dock gärna se fler PT´s, det är dock redan lite ont om platser kvar till höstkurserna!

Upplagd av admin kl. 11:45
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 29 MARS 2012


20 deltagare på STAC Grundtränare, modern idrottsfysiologi var ämnet för första dagen. Imorgon är det screening, övningsval och övningsvariabler set, rep, tempo, intensitet och vila på schemat. 80 % praktik, 20 % teori. Idel lovord om första dagens upplevelser från en grupp människor som formligen suger i sig allt som förmedlas med ett hälsosamt stänk av frågor och svar kring olika ämnen.


Upplagd av admin kl. 18:53
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 29 MARS 2012


Idag startar STAC Grundtränare. Vi hälsar alla deltagare från hela Norden välkomna och lovar att ge er en riktig dust av det bästa från modern idrottsfysiologin och en riktig tugga av den eftertraktade STAC Metoden att screena och skapa program.

Upplagd av admin kl. 9:06
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 26 MARS 2012


Skulle inte sitta fel med ett sådant diplom! Det finns åter några platser kvar på STAC Grundtränare, -anmäl dig nu! Läs om på om STAC Grundtränare!

Upplagd av admin kl. 14:08
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 17 MARS 2012


"Stort tack till er för en mycket givande utbildning och bra jobbat till alla er som var där! Nu har jag fått den inspiration och de nycklar jag behövde för att jobba på det sätt jag tror så mycket på och som jag vill utveckla vidare."
MVH Henrik Widén, Leg. Naprapat i Uppsala

"Förutom en välbehövlig naprapat-behandling för mitt upper cross syndrome av en duktig naprapat ;-), så gav STAC Professional mig mycket mer kunskap kring övningar och behandlingar kopplat till olika hållningsmönster. Precis vad jag behövde. Jag lämnar som vanligt STAC med massor av energi, ny kunskap och inspiration. Tack! Ni ska ha all "cred" för alla kunskaper ni delar med er!"  Mvh Karolina Svensson Idrottspedagog Oskarshamn

Ännu en lyckad 2½ dagars STAC Professional-kurs där vi lärt våra deltagare att screena klienter samt integrera manuell medicin med korrektiv och funktionell träning, har gått avstapeln under det senaste veckoslutet på STAC.

Upplagd av admin kl. 10:39
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 MARS 2012


Efter en hektisk dag med power, powermätningar, sprinttävlingar och privata effektuppgörelser på ett och två ben ;-), går STAC Elittränarutbildning med snabba steg mot sista dagen denna gång. Tester och skapande av testprotokoll står på agendan, jag tror det är välfyllda skallar som tar tåg, bil och flyg hem till respektive ort i Sverige och Norge, framåt kvällen! Efter nästa träff, lite praktiska prov och en hemtenta, kan dessa duktiga tränare stolt ta på sig STAC ElittränarJackan ;-) och göra ett ruggigt bra jobb.

Upplagd av admin kl. 23:19
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 28 FEBRUARI 2012


Jimmy Lidberg kommer åter till STAC på fredag för sin kvartalsuppdatering, screening, tester och periodiseringsupplägg inför OS i London. STAC Elittränarutbildning steg 4 av 5 går av stapeln torsdag till lördag, vilket innebär drygt 20 elittränare från hela Norden på STAC.
El Kabir går in i fas två i sin Cagliari-beställda uppbyggnad inför återtåget i Serie A . Det händer mer än så denna vecka på STAC men det får släpper vi om ett tag ;-).

Upplagd av admin kl. 14:49
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 20 FEBRUARI 2012


"Efter STAC Professional 2, längtar jag till måndag och en ny arbetsvecka. Bitarna har fallit på plats sedan STAC 1 o nu är jag redo och ge mina patienter ruggigt bra välkomponerade träningsprogram på exakt rätt nivå!"
Tack Anna och Jocke från oss på Rygg & Rehab Älmhult.

"Vi slutter oss til denne - tusen takk for for tre fantastiske dager på STAC! Kurset, treningssenteret, menneskene - VERDENSKLASSE!"
Halvor og Lars Fredrikstad Rygg o Leddsenter, Norge

STAC Professional 2, är en fortsättningsutbildning för dem som gått STAC Professional 1. I "tvåan" går vi lite djupare in på övningsval, programdesign, träningsvariabler och samspelet mellan screening, behandling, korrektiv och funktionell träning.

Vill du också bli en mycket mer kompetent terapeut eller PT, -gå STAC Professional!

Upplagd av admin kl. 9:26
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 25 JANUARI 2012


Närmaste två dagarna är det STAC Professional-kurs på STAC. Manuella terapeuter (Naprapater, Kiropraktorer, Sjukgymnaster, Massörer etc.), Personliga tränare (PT) och fystränare av olika slag, vidareutbildar sig i konsten att kombinera manuell medicin och behandling med korrektiv och funktionell träning.
Det hela inleds med en 1½ timma lång föreläsning redan i kväll kl. 17.00. Det är tillåtet att träna, men lokalen är delvis avdelad. Funktionella baspasset kl. 18.30 påverkas ej. Bara att komma som vanligt på Annas välbesökta pass.

Upplagd av admin kl. 11:52
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 5 JANUARI 2012


STAC Grundtränare var tydligen mycket mera efterlängtad än vi anat och inte bara för nybörjare! Personer med konkurrerande utbildningstitlar dvs. PT´s, fystränare, och styrke- och powercoacher VILL ÄNDÅ gå STAC Grundtränare som preparandkurs till STAC Elittränare, trots att man är direktkvalificerad! Känns bra som utbildningsgivare ;-). 

Upplagd av admin kl. 15:15
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 4 JANUARI 2012


Precis som bestämt, blir det både introduktionskurs 17.30-18.30 och Funktionellt baspass 18.30-19.15 på STAC. Tyvärr saknades dessa pass på första upplagan av veckoschema för vecka 1.

Upplagd av admin kl. 10:09
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 10 DECEMBER 2011


Ronneby OK fick idag en specialbeställd teoretisk och praktisk föreläsning om hur man borde och kan bygga upp orienterare från grunden. Man lärde om vikten av en obruten kraftkedja, hur man kan spara energi på att bli lite stabilare, lite starkare och lite explosivare samt hur viktigt det är att periodisera sin träning utifrån kunskapen om olika energisubstrat.

Allt avslutades med en 8 övningar lång cirkelträning, där allt från HIIT-intervall och bålstabilitet till pyramidsteg och enhandsrodd stod på schemat.


Upplagd av admin kl. 12:07
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 3 DECEMBER 2011


Periodisering stod på schemat. 20 deltagare, 20 % teori samt 80 % grillning via praktiska gruppuppgifter. Uppdrgaget var bl.a. att skapa allt från anatomisk adaptationsträning till grunduppbyggnadsperiodisering och/eller högsäsongsupplägg för
 • en handbollsspelares första hypertrofifas i en långsiktig uppbyggnad,
 • ett fotbollslags första uppbyggnadssäsong,
 • ett fotbollslags andra uppbyggnadssäsong,
 • en längdhoppares årsupplägg från oktober-mars,
 • en längdskidåkares försäsongsträning aug-oktober,
 • en konståkares högsäsongsupplägg.
Alla deltagare var ruggigt nöjda och led av en s.k. positiv "information overload", när dom släntrade hemåt sent på lärdagseftermiddagen. Själv skall jag ta igen mig en eller två dagar. Det kostar på att vara på topp och leverera i tre raka dagar. Lite bilder från dagarna kommer nedan.

Kristian Skarphagen Göteborg (fystränare Frölunda HC juniorer ishockey), Björnar Nilsen Norge, Petter Pettersson Luleå samarbetar på STAC Elittränare i Ronneby. Det är stor spridning på våra deltagare.


Fredrik Sjölander kör en specialövning kallad klättra "tre gör ett benuppdrag" i rep, eller är vad är det som kommer ut däremellan...

Catharina Rådemar Lidköping, Fredrik Sjölander Stockholm (Fystränare Huddinge Juniorer ishockey) och Johan Holmström (fystränare Gäfle IF Allsvenskan fotboll)

Lukas Kroon Stockholm (fystränare Salkhallen Tennis) i en stilstudie. Det handlar inte bara om att "lyfta hantlar" och lära sig lite maskinövningar om man vill göra skillnad som PT, det handlar om att kunna allt från att screena och bedöma vilken nivå ens klient befinner sig på till att ha koll på teorierna kring adaptationsspecificitet och superkompensationskurvor.


Inget stimulus ingen adaptation. På STAC har vi hantlar för alla, kunskap för de bästa och effekt för det mesta. Är du intresserad av STAC Elittränare klicka här .

Upplagd av admin kl. 16:59
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 30 NOVEMBER 2011


Det är dags för steg 3 av 5 i vår 1-åriga STAC Elittränarutbildning, en vidareutbildning för redan aktiva tränare, PT´s, styrke- och powercoacher samt fystränare av en mängd olika slag och från en mångfald av olika idrotter. I detta steg kommer deltagarna att grllas i allt från grundläggande till avancerad periodisering av träning. Ett fält som färre elittränare än man tror behärskar.

Upplagd av admin kl. 10:35
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 25 NOVEMBER 2011


Så var ytterligare en STAC Professional-kurs med vetgiriga naprapater, fystränare, personliga tränare och massörer till ända.

Vi tackar er så mycket för era superlativer om vår populära kurs och hoppas att det ni lärt er, blir implementerat och ger era tjänster ett tydligt mervärde.

STAC Professional handlar om att lära sig screena sina klienter utifrån ett speciellt helhetstänk och sedan kombinera manuell terapi/behandling med korrektiv och funktionell träning.

Tack för tre trevliga dagar på STAC önskar Joakim och Anna Dettner.


STAC Professional 2011-11-23/25
Fr.v. Niclas Nordqvist PT Upplands Väsby, Susanne Hansson Massör Broby, Calle Jonsén PT Kalmar, Evelina Ekenstierna Naprapat Oxelösund, Magnus Sandell Naprapat Landskrona, Anna Dettner STAC-instruktör, Fredrik Wallström Naprapat Gävle, Johan Holmström Lic. Master KFT Gävle, Stefan Gustafson Naprapat Skövde, Johan Andersson Naprapat Solna


Upplagd av admin kl. 19:06
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 20 NOVEMBER 2011


Vi hälsar alla STAC Professional-deltagare välkomna till helgen 23-25/11! Denna gång liksom många andra, är det mest naprapater, sjukgymnaster, PT´s och fystränare på startlinjen, men det finns en hel del andra spännande yrkeskategorier med på listan.
Höstens andra STAC Professional-kurs är även den fullbokad (max intag 15 personer), vilket är glädjande för oss på STAC.
Vi jobbar nämligen extremt hårt för att inte bara behålla vår tätposition som praktiker och kunskapsförmedlare inom området manuell medicin integrerat med korrektiv och funktionell träning, vi förmedlar även vår "high end knowledge" till dem som påtagligt vill förbättra sina kliniska resultat.

Upplagd av admin kl. 12:28
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 16 NOVEMBER 2011


Under onsdagen den 16/11 har Anna och Joakim Dettner, uppdaterat sig ytterligare som professionella användare av Dartfish Pro Suite 6.0 hos Håkan Rönngard i Malmö, dvs. en av världens mest potenta programvaror för att analysera idrottsrörelser, övningstekniker, kroppspositioner, jämföra teknikutföranden mellan två eller flera individer (lager på lager, sida vid sida, sektionerade rörelser m.m.), spelsystem inom lagidrotter, förflyttningar på enskilda spelare och mycket, mycket mera.

Nu blir vi på STAC ännu bättre på att komplettera vår eftertraktade SBS-screening, individuella programdesign och periodisering av träning med
 • grenspecifika effekttester med Muscle Lab 4010 samt
 • filmer och stillbilder på alla tekniska detaljer och rörelser via Dartfish! 

På STAC strävar vi inte bara efter att hålla oss i frontlinjen som manuella medicinexperter, elittränare och utbildare, vi vill även använda oss av den senaste tekniken för att göra allt lättare och effektivare för både coach och klient.
Under närmaste året kommer desa båda excellenta programvaror att kompletteras med en "lärande" programvara vi själva utvecklar. En efterlängtad programvara och databas som kommer att knocka coach-, pt- och elittränarmarknaden på ett positivt sätt ;-).De första som får smaka på denna godbit blir de som går STAC Elittränare. Nästa kurs startar i maj 2012.

Upplagd av admin kl. 21:53
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 9 NOVEMBER 2011


Vår hett eftertraktade Introduktionskurs i funktionell träning startar på onsdag kl. 17.30 i vecka 47 (23/11). Totalt 6 tillfällen a 1 timma av ruggigt effektiv och mycket enkel träning med Anna Dettner som instruktör. Kursen kostar 1200 kr och betalas vid första tillfället. Hör av dig till STAC via mail info@stac.nu eller telefon 0457-462020.

Upplagd av admin kl. 22:32
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 6 NOVEMBER 2011


En strid ström av anmälningar tuffar in till STAC Elittränare som börjar i maj 2012. Joakim, Annas och Scandinavian Top Athletic Center´s (STAC) framgångar inom sprint-, hopp-, brottnings-, hockey-, fotbollsvärlden m.m. samt de senaste två föreläsningarna han höll på PT Convention på Bosön i oktober har intresset för STAC Elittränare, slagit i taket!
De som redan går utbildningen (full kurs) är mer än nöjda oc påbörjar steg 3 av 5 den 1-3 december på STAC. Då handlar det om tre hela dagar med inriktningen, Periodisering av träning. Så här viktigt är detta ämne. Om man inte kan periodisera träning över vecka, månad och år, faller hela potensen med att kunna designa de bästa programmen.
På STAC Elittränare lär man sig vad som verkligen skapar den bästa fysiken, för det man skall prestera och vart man måste börja beroende på vem man har framför sig. På STAC Elittränare pratar vi inte bort värdefull tid, "du får inte lära dig något gymkoncept", vi lär dig att implementera och coacha effektiv kunskap och erfarenhet som ger hälsa, funktion och medaljer.


Upplagd av admin kl. 14:39
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 NOVEMBER 2011


Petter Alm gör sex veckors praktik på STAC. Petter går tredje året av fyra på Idrottsvetenskpliga programmet med inriktning på idrottscoachning på Umeå Universitet och har i kamp med 5 liknande kandidater blivit uttagen som den praktikant vi ger kvalitetspraktik på STAC. Vi hälsar Petter välkommen till STAC och vet att han kommer att tillgodogöra sig en hel del under sin vistelse här. De första två dagarna på plats har inneburit s.k. "fullt primärminne av kunskap och erfarenheter" redan vid lunchtid. Lugn Petter det kommer mera ;-)...

Även Fredrik Sjölander Lic. Master Korrektiv Funktionell Tränare från Stockholm och även deltagare av den första kullen av STAC Elittränare som går ut i maj 2012. Är på besök för två heldagar av personlig utbildning i professionell programdesign. Vi hälsar Fredrik mycket välkommen och bjuder på häftig auskultationer och privatlektioner!

Upplagd av admin kl. 19:43
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 29 OKTOBER 2011


Vilket intresse och vilket härligt gäng vi hade på STAC Professional-kurs i helgen på STAC! Jag tror alla fick en hel del att tänka på, nya infallsvinklar för sina klienter och en bra tågordning för hur man kan screena, undersöka, bahandla och instruera korrektiva övningar för maximal effekt och besvärslösning.

"Tack för en mycket inspirerande kurs. Har faktiskt inte så mycket att tillägga på dagarna utan tycker att upplägget är bra med teori och praktik tillsammans" Rickard Johansson Naprapatbolaget Västervik

"Hei, Hei! Takk för et veldig bra kurs. Bra opplägg, bra delt upp i teori og praksis. Fint att det inte er alt för mye man går igienom på en gang og veldig bra med korte repetitioner etter ver bolk" Lycka till Kaja R Guldbrandsen Fredrikstad Rygg og leddsenter Norge

"Bra med introföreläsning kvällen innan kursen så att man blir förberedd inför resterande två dagar. Bra att dela upp kursen i 2 delar med teori och praktik blandat. Härlig lokal på STAC. Roligt med träningspass (Funktional mania-pass) mitt i kursen!" Lycka till i framtiden Anders Bergh City Kliniken Göteborg


Upplagd av admin kl. 14:45
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 27 SEPTEMBER 2011


Det tog bara en timma sedan hade första person på återbudslistan tackat ja till den uppkomna platsen på vår ruggigt eftertraktade STAC Professional-utbildning. Trycket på våra kurser, utbildningar och screeningtjänster är just nu enormt. Vi kommer nog att bli flera medarbetare inom en inte allt för snar framtid ;-). 

Upplagd av admin kl. 15:05
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 23 SEPTEMBER 2011


I dagarna tre föreläser och utbildar Joakim lokalbefolkning, terapeuter och fystränare i Trollhättan. Det är Rygg och Ledkliniken i Trollhättan samt Take Care AB från Laholm som kör sitt fjärde STAC Professionalutbildningssteg av 4. Enligt rapporterna var den publika föreläsningen mycket uppskattad och första dagens klientfallslösningar av mycket bra standard, enligt Joakim. 

Upplagd av admin kl. 15:29
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 5 SEPTEMBER 2011


"Jeg vill bare TAKKE deg og Anna for en fantastisk helg (på STAC Elittränare steg 2 av 5). Alt var bra, ikke minst praten rundt alt. Og dere er unike. Kul" Bjørnar Nielsen Norge


Upplagd av admin kl. 10:40
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 3 SEPTEMBER 2011


De 22 STAC Elittränardeltagarna från hela Norden lämnade i eftermiddags Ronneby med trötta men lyckliga hjärnor. Tre intensiva utbildningsdagar med inriktning på professionell programdesign och 3 olika klientfall inom olika idrotter diskades av och programmen såg mycket bra ut den sista dagen. Den 1-3 december är det dags för steg 3 av 5.

Tack alla goa deltagare, ser fram emot att höra talas om era framgångar och era adepter framöver. Är du intreserad av nästa års STAC Elittränarutbildning, läs mera här.


Översta raden: Stefan Larsson Laholm, Tony Johansson Borås.
Näst översta raden: Roine Johannessen Laholm, Petter Pettersson Luleå, Peter Eklund Malmö, Fredrik Gyllborg Saltsjöbo.
Tredje översta raden: Jonas Jonasson Jönköping, Björnar Nielsen Gressvik Norge, Lukas Kroon Johanneshov, Maria Ekvall Ronneby, Johanna Sjögren Malmö, Freddie Sjögren Malmö, Kristian Skarphagen Göteborg.
Främre raden: Björn Bergman Stockholm, Ulf Ekstam Sundbyberg, Lars-Ove Hedin Trollhättan, Svend Linderoth Oslo Norge, Joakim Dettner (kursledare), Chatarina Rådemar Lidköping, Genc Islami (hjälpinstruktör).

Saknas på fotot gör:
 Karolina Svensson Timmernabben, Johan Holmström Gävle, Robert Mathisson Ronneby och Fredrik Sjölander Huddinge.
Upplagd av admin kl. 21:27
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 29 AUGUSTI 2011


Välkomna alla 24 deltagare till STAC Elittränare tillfälle 2 av 5 den 1-3 september. Samling från 09.00 och skarpt läge från 10.00-17.00 första dagen. Andra dagen ca 08.30-18.00. Tredje dagen 08.30-15.30. Som ni vet är det stora temat detta tillfälle "professionell programdesign".
STAC stänger inte för det! Det är ok för er medlemmar som vill träna under samma tider, det kan dock finnas begränsad tillgång till vissa avdelningar i träningsanläggningen. Kan också förekomma kortare föreläsningar, vilket kräver aningen nedsläckt hall + behov av "tyst" träning ;-). Tack på förhand för visad respekt!

Upplagd av admin kl. 14:29
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 12 AUGUSTI 2011


Vår screening, test och programdesigntjänst STAC Custom Made tar nya stora kliv. Just nu säljer vi, i genomsnitt,  4 st STAC Custom Made varje vecka! Inom något år kommer det att vara möjligt att erhålla liknande kompetens på andra ställen i Sverige. Första kullen STAC Elittränare, vårt flaggskepp bland våra kurser och utbildningar på STAC, examineras nämligen i maj 2012.  Det är inte vilka som helst som går STAC Elittränare, utan redan aktiva PT´s, Styrke- och powercoacher, tränare inom en mängd olika idrotter. PÅ bilden ser ni ett moment från tillfälle 1 av 5 på STAC Elittränare 2011. Jag visar skillnaden mellan en vanligt utförd stretch och en "korrekt utförd utvecklingsstretch" för den som behöver det, stretch är inte bara för eller emot stretch, det är en hel vetenskap i sig.
 
Vilka köper STAC Custom Made då? Allt från vanlig Svensson som vill ta tag i sin hållning, springa Broloppet utan besvär eller orka träna sina hundar till svensk superelit i konståkning, sprint, ishockey, mångkamp, längdskidåkning, triathlon, MMA och karate. STAC har på mycket kort tid blivit ett centrum för screening, utbildning och inspiration inom allt från elitidrott och rehabilitering till kost- och licvsstilsrådgivning och träning för funktion och motion.

På STAC vet vi vad vi gör och varför, det är den enkla anledningen till våra framgångar!

Upplagd av admin kl. 17:49
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 25 MAJ 2011


Joakim Dettner är en av de inbjudna experterna som skall föreläsa under olika teman på höstens "The Personal Trainer Convention 2011" anordnat av Fitness Education och Hälsolandslaget.

Conventet som går av stapeln den 14-16 oktober 2011 är till för "personliga tränare (PT) inom fitness, träning och idrott som har ett högre mål och vill leda utvecklingen". Conventet är Skandinaviens största med 70 olika föreläsningar inom 9 olika områden under 3 dagar. Det hela går av stapeln på Bosön/Lidingö i Stockholm.

Joakim kommer nog att höja på ett eller annat ögonbryn, underhålla i vanlig ordning och bjuda på sin enorma kunskap med sina två föreläsningar med överskrifterna "Döda inte din klient" och "Max-periodisering".
Läs mera

Upplagd av admin kl. 22:19
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 20 MAJ 2011


"Rett på sak og lett overförbart till praktikken" Svend Linderoth Leg. Naprapat, fysisk trener for Norske Badmintonlandslaget.


Upplagd av admin kl. 18:43
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 9 APRIL 2011


11 extremt nöjda deltagare på helgens (to-lö) STAC Professional lämnade STAC med huvudena fulla av tips för hur man integrerar manuell screening, behandling och neuromuskulära korrigeringsövningar.

Tack för dessa dagar Daniel Janevski PT Onyx Sportcenter Borås, Mathias Deltner Leg. naprapat Naprapatlandslaget Malmö, Krister Sellman Leg.naprapat Naprapatlandslaget Malmö, Jenny Johansson Leg.naprapat Hjo Naprapatklinik Hjo, Svante Gustafsson Leg.naprapat Clinic Skövde, Helena Nordlander Leg.naprapat Askersund, Anders Nordlander Leg.naprapat Askersund, Anna Honeth Leg. naprapat Virserum, Marie Erdin massageterapeut Kroppsinvest Institute Ronneby, Magnus Axelsson Lic. Master Korrektiv Funktionell Tränare STAC Roneby, Fredrik Andersson Leg.naprapat Kroppsinvest Institute Ronneby.

Upplagd av admin kl. 18:09
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 6 APRIL 2011


STAC Professional, ytterligare en fullbokad vidareutbildning för kollegor som vill lära sig integrera manuell behandling med korrektiv och funktionell träning på STAC! Från torsdag kväll till lördag eftermiddag lär vi av varandra och bjuder på vårt framgångsrika koncept för hur man inte bara rehabiliterar sina klienter utan bygger upp dem så att de förblir skadefria och friska.

Upplagd av admin kl. 23:10
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 2 APRIL 2011


STAC Elittränarutbildning är snart fulltecknad! 19 av 24 platser är redan bokade på STAC Elittränarutbildning som startar med första utbildningstilfället av 5 den 19-21 maj 2011. Har du funderat på STAC Elittränarutbildning men ännu inte bestämt dig, det är hög tid att ta tag i ditt kall och din karriär.

Ytterligare en STAC Professional-utbildning går av stapeln i nästa helg 7-9 april. En ny förväntansfull kull av manuella medicinare, dvs. naprapat-, kiropraktor-, sjukgymnast- och massörskollegor kommer att lära mycket mera om hur vi kombinerar manuell behandling med korrektiv- och funktionell träning.


Upplagd av admin kl. 13:04
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 13 MARS 2011


-Aaaahhh! Joakim fick nästan deltagarna att hoppa ur stolarna när han exemplifierade vad hastigt utflöde av stresshormoner och fullt påslag i det sympatiska nervsystemet innebär för vakenhetsgrad och insomningsförmåga. Det var välbesökt "Inspirationslväll med Blossom" på Ronneby Brunn Hotel i torsdags kväll med Blossom Tainton, Joakim Dettner och Johan Plate som inspirerare.


Upplagd av admin kl. 19:26
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 19 FEBRUARI 2011


Sugen på att anmäla dig till Effekt eller Defekt-utbildningen på STAC den1-2 april? Kolla vad förra årets deltagare tyckte!
Per Strandquist
Svensk mästare på 60 och 100 m 2010.
Arto Thor gymägare och friidrottstränare, Örebro
.
Upplagd av admin kl. 18:22
Etiketter:Utbildningar och kurser

DEN 13 FEBRUARI 2011


Effekt eller Defekt-föreläsningen den 1-2 april! För dig som vill vara i framkant och ha den senaste informationen och kunskapen gällande träningsupplägg med effekt och långsiktighet. Ladda ner pdf:en med all info om Joakim Dettner och Kenneth Riggbergers föreläsning - Effekt eller Defekt.

Upplagd av admin kl. 21:50
Etiketter:Utbildningar och kurser 
 
Nyheter

 2010 (82)
   april (4)   
   maj (11)   
   juni (12)   
   juli (8)   
   augusti (14)   
   september (8)   
   oktober (6)   
   november (10)   
   december (9)   
 2011 (106)
   januari (7)   
   februari (9)   
   mars (8)   
   april (9)   
   maj (10)   
   juni (6)   
   juli (5)   
   augusti (8)   
   september (15)   
   oktober (9)   
   november (11)   
   december (9)   
 2012 (91)
   januari (7)   
   februari (10)   
   mars (10)   
   april (6)   
   maj (11)   
   juni (6)   
   juli (9)   
   augusti (6)   
   september (9)   
   oktober (6)   
   november (5)   
   december (6)   
 2013 (72)
   januari (9)   
   februari (7)   
   mars (9)   
   april (9)   
   maj (7)   
   juni (8)   
   augusti (4)   
   september (4)   
   oktober (5)   
   november (5)   
   december (5)   
 2014 (16)
   januari (4)   
   februari (3)   
   mars (5)   
   april (4)   

Ämnen

Brottning

Uppbyggnadsträning

Bandy

Funktionell träning

Ishockey

Föreläsningar

Referenser

Våra pass

Våra klienter

STAC i media

STAC Hockeytest

Erbjudanden

Hockey

Besök på STAC

Information

Klienter

Effekt eller Defekt föreläsning på STAC

Elitutbildningar på STAC

STAC Fystest Fotboll

Evenemang på STAC

Nyheter på STAC

Våra tjänster

Våra företagstjänster

Utbildningar och kurser

Våra medlemar

STAC Fystest Ishockey

Våra medlemmar

KTA-resa

funktionell träning

Utbildningar

STAC Elittränarutbildning

STAC Professional

Landslagsläger på STAC

KTA-resan med Blossom Magazine

STAC on Tour

Dettners blogg

Pass på STAC

STAC Fystester

STAC

STAC Elitfond

STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning

STAC PAD

STAC Fystest lag

STAC Custom Made referenser

Naprapatkonsultation

STAC Elittränare