Nyfiken på våra kurser om mat?

Vi arrangerar kontinuerligt kurser och föreläsningar om kost, hälsa och livsstil. Nedan följer några exempel på förra årets föreläsningar. Årets kurser hittar du under Kalendarium.

Forntidens hälsa. Välfärdens ohälsa.

Lars Wilsson är docent, biolog, lektor och författare till de fantastiska böckerna om Välfärdens ohälsa och Naturlig mat. I sin föreläsning berörde han allt från vår evolution från vattenapa till människa, hur vi anpassat oss till en viss mix av mat, varför vi utvecklar vällevnadssjukdomar och hur detta hänger ihop med vår moderna mat till hur vi borde äta för att utveckla hälsa, välmående kroppar och undvika sjukdomar. 

 
 
Smal och muskulös med mera fett.  
Kost- och träningsföreläsning med Frank Nilsson, biolog, fil. mag. i naturvetenskapliga ämnen samt författare till den omskrivna och extremt läsvärda boken Istället för doping.I sin föreläsning berättade Frank om hur du kan dra stor nytta av att vara lite mindre ”fetträdd”. Dvs hur du kan ta del av de naturliga fetterna i din kost, gå ner i vikt, bygga bättre hälsa och samtidigt bygga överlägsen fysik för explosiv-, kraft-, eller långdistansidrotter.
Kost- och livsstilsföreläsning med Joakim Dettner.  
”Det är naturen själv, dvs vår arts evolutions- och eliminationsresa genom årmiljonerna, som präglat texten på insidan av våra tanklock, inte den förbetalda professorn eller den kolhydratsäljande GI-gurun”, säger Joakim Dettner. Upplev hans återkommande och alltid lika dagsfärska föreläsning om Kost- och Livsstil på Kroppsinvest Institute i Ronneby Brunnspark!