Blogg

För alla medvetna företag.

Hur lönsamt kan det bli med frisk, glad och motiverad personal? Vi har svaren. Välkommen till bloggen som tar ett helhetsgrepp på träning, kost och livsstil. Läs, tyck till och låt dig inspireras!

DEN 24 SEPTEMBER 2010


Torsdagens frukostmöte på STAC drog fullt hus! ca 45 företagare samlades och åt ekologiska frukostfralla med dragning åt vår metabola typ (tillverkad av Pia på Brunnskatten), samtidigt som  vi informerade om våra effektiva företagsuppdateringar på STAC! Dvs. de tjänster där vi lär medarbetare från en mängd olika företag i Ronnebyområdet att bygga en bättre hälsa och en betydligt mer belastningstålig kropp för sitt specifika yrke! Exemplen jag framförde var bl.a. hur vi uppgraderat allt från specifika arbetsmoment och belastningsprofiler på arbetsplatser till att lära människor att utveckla bättre hållning, starkare och uthålligare kroppar.
Vi tackar Ronneby Biograf, Bergåsa Ljud och bild, FöretagsHälsan FHC och Skanska för ert intresse för våra tjänster. För er som fortfarande funderar på att nyttja vår stora kunskap, effekt och erfarenhet på företagshälsoområdet på ett eller annat sätt, välkommen att kontakta oss! Över ett möte på STAC kan vi reda ut vad ni behöver och vad vi kan erbjuda. Vi har över 10 års erfarenhet och arbetar redan idag med 36 företag inom Blekinge och Kronobergs län.


Upplagd av admin kl. 14:21  4 Kommentarer
Etiketter:Företagshälsovård, Medlemsskap

DEN 22 SEPTEMBER 2010


Torsdag morgon 08.00 är det Frukostmöte för företagare på STAC! Då kommer vi att erbjuda företagare i närområdet, specialerbjudande på funktionell träning för ditt yrke. Det innebär att ni kan skicka grupper av era anställda till både rolig och välgörande uppbyggnadsträning för att på sikt skapa en personal som inte bara tål sitt yrke, utan bygger en mycket bättre hälsa på samma gång!


Upplagd av admin kl. 13:55  4 Kommentarer
Etiketter:Företagshälsovård, Medlemsskap

DEN 3 JULI 2010


Sedan vår etablering i Ronneby mars 2000 har vi gått från ett fåtal uppdragsgivare bl.a. Alfa Laval och Tarkett i Ronneby till dagens 35 företagsavtal av varierande omfattning.
Under konceptet "Den vämående arbetsplatsen" förekommer allt från manuella akutbehandlingar av yrkesskador ryggskott och nackspärrar via kost- och livsstilsföreläsningar till arbetsplatsscreeningar, träningsupplägg för specifika yrkesgrupper samt enskilda kost-, livsstils-, ergonomi- och egenunderhållsutredningar.
Vad varje företag behöver är mycket yrkes- och arbetsmiljörelaterat, vi föreslår gärna hur ni skulle kunna lägga upp det för ert företag. Kanske skall ni påbörja hösten med en enkel föreläsning och möjligheten till akutbehandlingar av era yrkesåkommor? Klicka in dig på [Företag] och skriv några rader i vårt kontaktformulär. 


Upplagd av admin kl. 14:08  10 Kommentarer
Etiketter:Företagshälsovård, Medlemsskap

DEN 9 MAJ 2010


Ett flertal av våra anslutna företag gör numera som ELIAS i Blekinge AB. Om deras anställda vill lägga sin friskvårdspeng (1000 kr) på medlemsskap på STAC dubblerar dom pengen till 2000 kr! En del har 1200, andra 1500 kr som friskvårdspeng, upplägget är dock detsamma. Om man är beredd att göra en hel del för sin hälsa är företaget berett att skjuta till en hel del extra.
 
Det är skillnad på effekt och effekt. På STAC är vi vad vi säger och levererar det som fungerar, företagshälsovård som fungerar alltså. Om man är beredd att dubblera friskvårdspengen har man nog gjort beräkningen att den långsiktiga effekten på kontot [personalkostnader] är ganska stor, vad tror ni företagsledare där ute?!


Upplagd av admin kl. 17:30  3 Kommentarer
Etiketter:Företagshälsovård, Medlemsskap