Elitidrottare

Första steget till elit.

Våra klienters framgångar bygger inte på tillfälligheter! Vi hjälper dem att skapa den komplexa fysik som verkligen krävs för att de ska uppfylla sina mål, steg för steg, år för år.
      
Vi börjar från grunden. Vi kan nämligen både teorin och praktiken från screening till världsrekord! Vi gör jobbet från steg 1 till steg 100 om så behövs. Ofta genom att fixa allt från hållningen, stabiliteten, flexibiliteten till den grenspecifika styrkan i tre plan och för alla relevanta leder dessutom. När detta är på plats, fortsätter vi med mera komplexa och intensiva maxstyrke- och powerövningar som bygger vidare på det föregående steget.

Slutligen landar vi i en professionellt designad och periodiserad träning där alla olika flexibilitets-, stabilitets-, balans-, koordinations-, styrke-, power-, agility- och uthållighetskomponenter är noggrannt utvalda och synkade.

Inte nog med det, vi lägger även fokus på allt från kost- och livsstilsoptimering (metabolisk typning, neuro-immuno-hormonell balansering) till rörelsemönster och senaste tekniktankar i aktuell idrott/miljö. Vi använder träningsvariabler som speglar den specifika idrottens uthållighet, kraftutvecklingskrav, tempo och intensitet. Hos oss är ingen idrott för ovanlig och inget mål omöjligt att nå. Vi lär dig skapa en riktig elitidrottskropp.

Våra klienter och kunder gör skillnad efter att ha köpt och implementerat våra program och lösningar. Det blir allt fler VM-guld, VM-silver, VM-brons, SM-guld, Världsrekord och bättre framöver! några som redan dragot nyttan av vårt STAC koncept är:

Sofi Flinck -95, spjut. Pre- och postoperativ träning, uppbyggnadsträning och powerkonverteringsträning. Från en rupturerad höger armbågsled september 2011 och ett personligt rekord på 54.83 m till JVM guld och svenskt seniorrekord i spjut på 61.40 meter juli 2012! En förbättring med 6 meter och 57 cm på en vinter! Tränad av Joakim Dettner sedan september 2011.

Jimmy Lidberg, Brottning 96 kg. Från 27-rankad i världen 2007 till VM-silver 2009, VM-brons 2010, VM-silver 2011. Rankad no 1 i världen 2009. Tränad av Joakim Dettner sedan december 2007.

Angelica Bengtsson -93
, Stavhopp. Från JVM-guld, Ungdoms OS-guld och ungdomsvärldsrekord 2010 (4.47) med en efterföljande 5 månader lång prestationsplatå till fyrdubbelt juniorvärldsrekord med 16 cm till 4.63 feb 2011. Tränad av Joakim Dettner från oktober 2010 till maj 2011.

Viktor Elvung-Nilsson
-94, Sprint. Från JSM Silver på 200 m och utslagen i försöken på 100 m år 2010 till JSM Guld på både 100 (11.01) och 200 m (21.98) 2011. En förbättring på 100 m med 56 hundradelar och 200 m med 1 sekund och 3 hundradelar på en vinter. Tränad av Joakim Dettner sedan april 2010.

Isabelle Olsson
,
Konståkning. Från Junior NM Guld 2011 till Senior NM-brons 2012, redan första året som senior. Tränad av Joakim Dettner sedan mars 2011.

På STAC satsar vi extra mycket på att bygga svensk elitidrott från grunden, därför har vi skapat STAC Elitfond. Nedan kan du se vilka nuvarande, och tidigare, STAC Elitfondare som dragit nyttan av vår expertis på STAC.


Våra STAC Elitfondare, (idrott, coach på STAC)

Jimmy Lidberg (brottning, JD)
Viktor Elvung Nilsson (sprint, JD)
Kim Sunna (ishockey, JD)
Sofie Flinck (spjut, JD)
Isabelle Olsson (konståkning, JD)
Angelica Olsson (konståkning, JD)
Linus Miketinac (ishockey, JD)
Victor Laz (ishockey, JD)
Tina Runesson (längdhopp, AD)
Fanny Holgersson (mångkamp, JD)
Anna Janjons (skidlöpning, JD)
Melissa Petrén (handboll, JD)
Jesper Thomasson (ishockey, JD)

F.d. STAC Elitfondare
Angelica Bengtsson (stav, JD), avslutad samarbete sedan augusti 2011!
Hans Jonsson (ishockey, JD), avslutad karriär sedan september 2011!
Stephanie Olsson (sprint, JD), avslutat samarbete sedan september 2011!
Jennie Johansson (handboll, JD), avslutat samarbete sedan februari 2012!

Andra kända elitidrottare/personer som fått hjälp på STAC Idrottsmedicin & Naprapatmottagning eller STAC:
Natalya Mammadova Ryssland (volleboll)
Cam Abbott (ishockey)
Jonas Colting (triathlon, ultraman)
Moestafa El Kabir (fotboll)
Erton Fejzullahu (fotboll)
Jim Pettersson (brottning)
Blossom Tainton-Lindqvist (coach, artist)
Stefan Ulmestål (långdistans)